Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Προκλητική η απάντηση του Αρχηγείου για τη μισθοδοσία. Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας, μην παίζετε με τους μισθούς μας


''Είναι φανερό πλέον ότι το πρόβλημα οφείλεται σε λανθασμένους χειρισμούς, προκλήθηκε και κάποιοι το γνώριζαν τουλάχιστον ένα μήνα πριν, από την προηγούμενη μισθοδοσία. Και το χειρότερο, εξακολουθεί να υφίσταται'' αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.


Με καθυστέρηση μιας μέρας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, εδέησε να απαντήσει σήμερα στις αγωνίες όσων είδαν χθες πετσοκομμένη τη μισθοδοσία τους και αναζητούσαν να πληροφορηθούν από την Ομοσπονδία μας τι ακριβώς είχε συμβεί.

Με εσωτερικό του έγγραφο, το Αρχηγείο κατ΄ αρχάς, επιβεβαίωσε πλήρως ότι είχε δίκιο η Ομοσπονδία μας όταν διερευνούσε τις καταγγελίες των συναδέλφων μας. Υποστηρίζει δηλαδή αν και αορίστως και με μη πειστικά επιχειρήματα, ότι υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα- άραγε τι συνέβη, έπεσε το …σύστημα; Από την άλλη όμως, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για συνήθη διαδικασία υπολογισμού της μισθοδοσίας, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και άρα όλα καλώς καμωμένα.

Λυπούμαστε διότι την ανευθυνότητα όσων ευθύνονται για αυτήν την αναστάτωση και την κοροϊδία, κάποιοι επιχειρούν να τη φορτώσουν στην τεχνολογία, ωσάν να απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τη διαδικασία έκδοσης και υπολογισμού του εκάστοτε μισθού μας. Φυσικά το πρόβλημα δεν ακουμπούσε τους ίδιους, αφού για λογαριασμό τους τα έχουν κάνει όλα τέλεια.

Είναι φανερό πλέον ότι το πρόβλημα οφείλεται σε λανθασμένους χειρισμούς, προκλήθηκε και κάποιοι το γνώριζαν τουλάχιστον ένα μήνα πριν, από την προηγούμενη μισθοδοσία. Και το χειρότερο, εξακολουθεί να υφίσταται.

Την πρότασή μας, ήτοι, ο καταμερισμός της επιβάρυνσης κατά την τρέχουσα μισθοδοσία, να γίνει αναλογικά σε τουλάχιστον τρεις δόσεις, σε επόμενες μισθοδοσίες και έως την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έτους 2023, ώστε να διευκολυνθούν οικονομικά, όσοι φορτώθηκαν τα λάθη των άλλων, το Αρχηγείο, άραγε γιατί την προσπερνά με τόση ευκολία; Επειδή έχουν ενθουσιασθεί από τις παχυλές αποδοχές τους και νομίζουν ότι ο ίδιος ενθουσιασμός διακατέχει και τους υφισταμένους τους, ή μήπως σκοπίμως συνεργούν στην απόκρυψη του λάθους;

Αναρωτιόμαστε, θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών ή ισχύει και εδώ το «Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει»; Όσοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, ας πάψουν να προκαλούν τη νοημοσύνη των συναδέλφων με φτηνές δικαιολογίες, εκτός κι αν ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες τους, θυσιάζοντας γι’ αυτό τα πάντα.

Αναμένουμε την επίλυση του προβλήματος που προκάλεσαν.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος



Πηγή: poasy.gr






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σταματήστε επιτέλους, να παίζετε ΕΣΕΊΣ οι συνδικαλιστές με τα νεύρα μας. Η κινηθείτε ΝΟΜΙΚΆ ως σωματείο, ή παψτε να είστε προκλητικά υποκριτές. Εκτίθεται ένα ολόκληρο σώμα, με τις δημόσιες δηλώσεις σας οι οποίες είναι απαράδεκτες στην πλειοψηφία τους. Ντροπή σας. Οι επιστολές στα πολιτικά γραφεία, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, δημόσιες σχέσεις είναι.
Το ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ του εθνικού. Οπότε, μια νομική διεκδικηση σε ευρ. Δικαστήριο, είναι ΑΥΤΌ ακριβώς που σταματάνε τα πολιτικά γραφεία, των οποίων είστε παρατρεχαμενοι. Ξεφτιλιστειτε όσο θέλετε, σταματήστε να το κάνετε και για εμάς. Ντροπή