Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Αξιολόγηση είναι μονόδρομος - Κείμενο αστυνομικού


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr:
Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και αστυνομικοί (ενοχλημένοι) σχολίασαν αρνητικά την μη συμμετοχή των εργαζομένων στην ΕΛ.ΑΣ στην επικείμενη πριμοδότηση με χρηματικό μπόνους σε υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, που προωθεί η κυβέρνηση.

Κάνεις όμως δεν μιλά για την αντίδραση μας σε κάθε επιχειρούμενη πραγματική αξιολόγηση του έργου μας. Οι δικαιολογίες πολλές, όμως ευτυχώς ή δυστυχώς αυτό γίνεται σε κάθε προηγούμενη χώρα.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι για άλλη μια φορά η συνδικαλιστική ένωση Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρεί να παρέμβει στο ισχύον Βαθμολογιο. Στην πρόσφατη ανακοίνωση της η ΠΟΑΞΙΑ αναφέρει ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η επεξεργασία παρέμβασεων της στο ισχύον Βαθμολογιο.

Αλλά ποια η ανάγκαιωτητα πάει να καλυφθεί;

Της αξιολόγησης;

Της δημιουργίας κινήτρων συνεχούς και δια βίου μάθησης ( με την π.χ. αναγνώριση των πτυχίων ΑΕΙ και 
των Μεταπτυχιακών);

Το πιθανότερο πιέζει για το περίφημο [φας πιεις Αντιστράτηγος θα βγεις]!!

Ας μην χαθεί λοιπόν και αυτή η ευκαιρία και με τροπολογία στην υπάρχουσα νομοθεσία ας ενισχυθεί η δια βίου μάθηση αλλά και η ανάγνωση όσων κοπιάζουν να αποκτήσουν πρόσθετα προσόντα.

Όπως έχει γραφτεί
<<Μια επένδυση στη μόρφωση αποδίδει τον καλύτερο τόκο.>>

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα μόνα που χρειάζονται για να πας μπροστά στην αστυνομία είναι ΤΕΜΕΣ, αγγλικά και δύο παιδιά για ένα πλούσιο βιογραφικό..Όλα τ αλλα είναι βλακείες...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστή τοποθέτηση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολλές άγνωστες λέξεις στο κείμενο…. «κινητρα» «δια βίου μάθηση» …… φαντάζουν από το μακρινό μέλλον.
Να μην πούμε για την «αξιολόγηση» που είναι από τις πιο ανούσιες διαδικασίες έτσι όπως γίνεται.
Βιώνουμε την πλήρη απαξίωση κ κάποιοι συνεχίζουν να χειροκροτάνε για το περίφημο βαθμολόγιο όπου σε 7 ημερες γίνεσαι βαθμοφορος ανακριτικός υπάλληλος τ……. μάλλον κάποιοι έτσι αντιλαμβάνονται τη «δια βίου μάθηση»!!!