Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρατσιστικες πρακτικές διάκρισεων είναι μη αποδεκτές μεταξύ των Αξιωματικών


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr:

Είναι γνωστό πλέον ότι οι προερχόμενοι από την σχολή Αστυφυλακων αστυνομικοί με το ισχύον Βαθμολογιο έχουν καταληκτικο βαθμό Αξιωματικού.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι ψηφίστηκε το νέο Βαθμολογιο το οποίο προβλέπει ρητά την προαγωγή τών Ανθυπαστυνομων σε Αξιωματικούς με οργανική Αξιωματικού και καθήκοντα Αξιωματικου, οι στρεβλώσεις συνεχίζουν.

Η μέριμνα του προσωπικού είναι ελλειμματική με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παράνομες διακρίσεις προσβλητικές για επαγγελματίες εργαζόμενους. Συγκεκριμένα ξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα της απονομής ξιφών στους δικαιούμενους Αξιωματικούς προερχόμενους από Υπαξιωματικούς παραγωγικών σχολών.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, μεγάλος αριθμός Αξιωματικών προερχόμενοι από Υπαξιωματικούς, νιώθουν ότι η Υπηρεσία (η φυσική και η πολιτική ηγεσία) δε δύναται να αποδώσει σ΄ αυτούς τους Αξιωματικούς, με την επίδοση του δικαιούμενου ξίφους, την έμπρακτη αναγνώριση των υπηρεσιών τους και ως εκ τούτου την απόδοση Τιμής στο πρόσωπο τους. Δημιουργούντας μια προσβλητικού τύπου διάκριση μεταξύ ομοιοβαθμων.

Η συνεχής καθυστέρηση στην απονομή των δικαιούμενων ξιφών έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν Αξιωματικοί οι οποίοι έχουν προαχθεί στον βαθμό του Αστυνόμου Β (λοχαγού), χωρίς μέχρι σήμερα να τους έχει απονεμηθεί το προβλεπόμενο ξίφος και οι οποίοι καλούνται να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις χωρίς να μπορούν να φέρουν το ξίφος τους, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο και βασικό εξάρτημα της στολής των Αξιωματικών. Το φαινόμενο αυτό δε, λάμβανει μορφή υποτιμητικων σχολίων και διακρίσεων μεταξύ Αξιωματικών, με αποτέλεσμα να πλήττεται η αξιοπρέπεια και το ηθικό των παραγόμενων.


Τόσο η ΠΟΑΞΙΑ και η ΠΟΑΣΥ όσο και η φυσική και πολιτική ηγεσία πρέπει να παρέμβουν έγκαιρα ακολουθώντας τα όσα προβλέπονται και στους υπόλοιπους ένστολους τών ενόπλων δυνάμεων, σταματώντας έγκαιρα άλλη μία αναστάτωση μεταξύ τών υπηρετούντων στο Σώμα.


Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι ένα θέμα.
Ένα άλλο θέμα στον Εβρο που υπηρετώ και όλοι στα λόγια αγαπάνε και στηρίζουνε έχει να χορηγηθεί ιματισμός πάνω απο μια ΔΕΚΑΕΤΙΑ και κάθε 6 μήνες αξιωματικοί με ξίφη ή χωρίς αναπαράγουνε και απαιτούν την εφαρμογή της διαταγής του Αρχηγείου για το κανονικό της στολής.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σύντροφε έχει φωτόσπαθο στο jumbo 1.5 ευρώ, πάνε πάρε όσα θες...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εχεις θέσει το ίδιο θέμα και παλαιότερα.....
Κοίταξε να αναδείξεις τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν στις μέρες μας το Σώμα και όχι γιατί δεν έλαβες ξίφος.....
Αντε και το πήρες, τι θα το κάνεις; Θα αλλάξει κάτι;
Εδω ταιριάζει η παροιμία ΄΄...εδώ ο κόσμος καίγεται και το @@@@@ ξυρίζεται...΄΄.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ προσωπικά χαρίζω το σπαθί μου για να πάρω επικίνδυνο και ανθυγιεινο και να βγω νωρίτερα στη σύνταξη. Για καλύτερη αστυνομία δεν θα προτείνω κάτι, γιατί απλώς δεν έχει νόημα.