Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Καταγγελίες για απαράδεκτη συμπεριφορά από αξιωματικό του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Ομονοίας


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών έγινε δέκτης καταγγελιών από συναδέλφους, οι οποίες αφορούν αξιωματικό που υπηρετεί στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Ομονοίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο εν λόγω αξιωματικός φέρεται να εκδηλώνει συνεχώς υποτιμητική, ειρωνική, πιεστική ακόμα και εξευτελιστική συμπεριφορά στο χαμηλόβαθμο προσωπικό του Γραφείου. Εξαιτίας του κλίματος εκφοβισμού που έχει καλλιεργήσει, έχουν αναγκαστεί να αποχωρήσουν από την Υπηρεσία πολλοί συνάδελφοι, με αποτέλεσμα μέχρι πρότινος στο Γραφείο να μην υπάρχει καν η υπηρεσιακή δυνατότητα να διατεθεί Αξιωματικός Υπηρεσίας σε ορισμένες βάρδιες.

Αν ένας αξιωματικός εκδηλώνει συστηματικά παράτυπη και απαράδεκτη συμπεριφορά προς το χαμηλόβαθμο προσωπικό, αναρωτιέται εύλογα κανείς πώς θα συμπεριφέρεται και προς τους πολίτες. Η ηγεσία οφείλει να διερευνήσει σε βάθος τις καταγγελίες των συναδέλφων, οι οποίες αν ευσταθούν εγείρουν -συν τοις άλλοις- σημαντικούς προβληματισμούς για την ορθή λειτουργία των εν λόγω Γραφείων, τα οποία ασχολούνται με ένα πολύ ευαίσθητο αντικείμενο. Μάλιστα, οι εν λόγω καταγγελίες έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο καταγγελιών και προβλημάτων που έχουν ως επίκεντρο το Τμήμα της Ομονοίας, πράγμα που πρέπει να οδηγήσει την ηγεσία να εγκύψει σε αυτό εφαρμόζοντας σειρά από μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Κατά συνέπεια, άξιο απορίας είναι με ποια κριτήρια έγινε η στελέχωση των εν λόγω Γραφείων και με ποιο τρόπο ελέγχεται και διασφαλίζεται η ορθή λειτουργία τους. Μήπως υπήρξε επιφανειακή μέριμνα από το Αρχηγείο για την επιλογή των αστυνομικών που τα στελεχώνουν, με αποτέλεσμα να προστίθενται σε αυτά κι άλλες περιπτώσεις αστυνομικής αδιαφορίας για ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας;

Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο ότι η δημιουργία των Γ.Α.Ε.Β. δεν πρέπει να υποκαθιστά τις υποβαθμισμένες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες πρόληψης, κοινωνικής προστασίας και στήριξης των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίες βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση εξαιτίας της διαχρονικής κυβερνητικής αδιαφορίας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Πηγή: protast.gr






Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ρε μήπως είναι ο ίδιος που είχε τσακωθεί με τους ΔΙΑΣ στο Ίλιον?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παίζει να είναι και ο ίδιος. Αν κρίνουμε βέβαια από την έκβαση της τότε υπόθεσης (του Ιλίου) όπου κλαίγονταν οι Δίας για τα πρόστιμα που έφαγαν,μάλλον δράκο έχει πάλι η ιστορία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι να πεις; Η εποχή των offended. Δεν ξέρω αν πρόκειται για καταγγελίες ή για καταγγελία, πάντως το συγκεκριμένο γραφείο αν και βρισκόμενο στην χειρότερη δυνατή τοποθεσία είναι το μοναδικό που έχει βγάλει δουλειές με παιδικές πορνογραφίες, βιασμούς ανηλίκων και τόσα άλλα κάνοντας σε ένα γραφειακι δουλειές "υποδιεύθυνσης". Ο εν λόγω αξιωματικός αυτή τη στιγμή έχει προταθεί για δύο ευφημες μνείες. Άρα μάλλον κάτι θα κάνει καλα.. Εμείς δεν θέλουμε ανθρώπους να δουλεύουν. Δικαιωματιστες συνδικαλιστές θέλουμε..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν ξερω αλλα ,οταν ακούγονται απο αρκετους παραπονα ομως καπου θα ξεπερνιουνται τα ορια.τωρα τις πταίει δεν ξερω