Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Επικρίσεις εισαγγελέα προς αστυνομικούς για αδικαιολόγητη βία






Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ επέκρινε ο εισαγγελέας του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για «αδικαιολόγητη αστυνομική βία» εις βάρος 23χρονου υδραυλικού κατά τα διάρκεια τυχαίου τροχονομικού ελέγχου.

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης, στην οδό Λαμπράκη ενώ ο νεαρός, ο οποίος οδηγούσε μοτοποδήλατο, βρέθηκε κατηγορούμενος για βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση), για απείθεια και για παράβαση του ΚΟΚ – επειδή δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.


«Δήλωσα το ονοματεπώνυμο μου αλλά τους είπα ότι δεν είχα μαζί μου τα χαρτιά και ζήτησα να πάρω ένα τηλέφωνο τη μάνα μου για να μου τα φέρει. Το σπίτι μου είναι 70 μέτρα πιο μακριά. Δεν αντιστάθηκα. Δεν ήθελα όμως να με ρίξουν κάτω επειδή βρισκόμουν στη γειτονιά μου και δεν ήθελα να γίνω ρεζίλι. Τελικά με έριξαν στο έδαφος μπρούμυτα και μου πέρασαν χειροπέδες. Τραυματίστηκα στην κοιλιά» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

«Προσβλητική κατάσταση για την προσωπικότητα του ελεγχόμενου» έκρινε την διαδικασία ελέγχου ο εισαγγελέας της έδρας Κώστας Βαλαβάνης, κατά την αγόρευση του. «Νόμιζαν ότι έχουν μπροστά τους τον Ρωχάμη» ανέφερε σκωπτικά και έκανε συστάσεις προς τους δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς που προσήλθαν στο δικαστήριο για να καταθέσουν. «Προσέξτε! Δεν οδηγούνται σιδηροδέσμιοι οι πολίτες όταν πρόκειται να εξακριβώσουμε τα στοιχεία ταυτότητας.

Μπορεί να πέσετε σε κάποιον ο οποίος θα έχει την οικονομική δυνατότητα να σας κυνηγήσει και δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε…» επισήμανε.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορούμενου για την αντίσταση και για την απείθεια ενώ ζήτησε την ενοχή του για έλλειψη άδειας οδήγησης.


Τελικά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον 23χρονο για παράβαση του ΚΟΚ και για απείθεια, ενώ τον αθώωσε για το αδίκημα της “βίας κατά υπαλλήλων”.

Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος. Η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.




Πηγή:






Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
έλα μωρέ τι έκαναν οι αστυνομικοί, λίγο ξύλο έριξαν...το έκανε και θέμα η αριστερή...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακόμα κι ο εισαγγελέας αναγνώρισε ότι το ζήτημα είναι η οικονομική επιφάνεια του ελεγχόμενου ατόμου και όχι το αδίκημα που φέρεται να διέπραξε.