Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το εξαμβλωμα της ΤΕΜΑ

Από αναγνώστη αστυνομικό, λάβαμε τo κείμενο που ακολουθεί
Ως πότε κύριοι θα επιτρέπουμε την ύπαρξη του Εξαμβλωματος της ΤΕΜΑ.
Σε τι εξυπηρετεί;;
Από την ίδρυση τής έως σήμερα η σεμινάριακου τύπου (σχολή) τών ΤΕΜΑ ενεπλάκη σε πληθώρα καταγγελιών αναξιοκρατίας και το γνωρίζουν αυτό και οι πέτρες.

Σήμερα μετά από 27 χρόνια ύπαρξης της αναγνωρισμένης και θωρακισμένης με το σύστημα των πανελλαδικών Σχολής Αστυφυλάκων, αλλά και την πρόσφατη αναβάθμιση της, η ανάγκη μετεξέλιξης της ΤΕΜΑ σε σχολείο προαγωγής στα πρότυπα του ΤΕΜΕΣ είναι αναγκαία.
Ποια η πρακτική αναγκαιότητα και η ουσία του σεμιναρίου;
Η ΤΕΜΑ θα πρέπει να προσαρμοστει στα πρότυπα τών ενόπλων δυνάμεων σε επιμορφωτικο σεμινάριο των Υπαξιωματικών που προήχθησαν σε Αξιωματικούς καθώς είναι εντελώς τραγελαφικο και άνευ ουσίας η πραγματοποίηση εξετάσεων (ποινικό δικαίου, Κ.Π.Δ, έκθεσης και Οργανισμών) σε Ανθυπαστυνομους που έχουν αποφοιτήσει ευδοκιμα από την Σχολή Αστυφυλάκων και έχουν εξεταστεί και επιτύχει στην ίδια διαδικασία εξετάσεων κατά την προαγωγή τούς σε Αρχιφύλακες ενώ ταυτόχρονα έχουν αποδείξει έμπρακτα την γνώση τους κατά την προηγούμενη σταδιοδρομία στους βαθμούς του Αστυφύλακα -Υπαρχιφυλακα -Αρχιφυλακα και Ανθυπαστυνομου.

Ας μην ανακάλυψουμε την πυρίτιδα εμείς, ας δούμε τα συμβαίνοντα στις ένοπλες Δυνάμεις.

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς η πικρή αλήθεια , κατάλοιπο των εποχών που οι αστυνομικοί ήταν αγράμματοι και εμπιναν με έναν τενεκέ τυρί ή λάδι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σίγουρα πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση ενός συστήματος προαγωγών, σίγουρα δεν μπορεί όλοι να είναι ικανοποιημένοι, αλλά συνάδελφε τα επιχειρήματα σου κατ εμέ δεν ισχύουν, γιατί πληθώρα συναδέλφων καθημερινά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους αποδυκνειονται ότι δεν τα καταφέρνουν στα ανακριτικά καθήκοντα τους και το χειρότερο επιδιώκουν να επιδυκνειουν αρνητική συμπεριφορά για να μην κάθονται στην καρέκλα του αξυπ, οπότε το παραμύθι της γνώσης και εμπειρίας άστο, καλός μαθητής δεν σημαίνει καλός αστυνομικός γιατί οι περισσότεροι δυστυχώς παραμένουν καλοί μαθητές αλλά δεν γίνονται αστυνομικοί αναλαμβανοντας το βάρος της θέσης τους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άσχετη με την αστυνομία η συγκεκριμένη, για ποιο λόγο να δίνουν εξετάσεις οι Αρχιφυλακες δίνουν τα ίδια μαθήματα με τα ΤΕΜΑ,αποτυχημένη στις εξετάσεις βγάζει την πικρία της που δεν μπόρεσε να περάσει και ρίχνει λάσπη χωρίς να έχει πα πει κάτι συγκεκριμένο. Ποιος ο λόγος υπαρξης τόσων Αξιωματικών χωρίς καμία αξιολόγηση πως πήραν τους βαθμούς, γελάνε και οι πέτρες στην ΕΛΑΣ με τους αξιωματικούς του Νόμου, αυτό είναι το όνειρο και της συγκεκριμένης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το αστείο με τις εν λόγω εξετάσεις είναι οτι διαβαζεις, γράφεις, περιμένεις αποτελέσματα και όταν τα παίρνεις σε κάνουν ν αναρωτιέσαι για τον ίδιο σου τον εαυτό...Έχει πλάκα πάντως γιατί μας κάνει να θυμόμαστε τον "μπάρμπα στην Κορώνη"...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε μια Αστυνομία σύγχρονη εν έτη πλέον 2022 δεν χωρούν 10 είδη Αξιωματικών. Είμαστε για γέλια, διάβασα περισσότερο εγώ, δεν πέρασες εσύ, είχε μπάρμπα ο άλλος. Δυστυχώς για κανέναν μας δεν υπάρχει σύνδεση απόδοσης στην εργασία και προαγωγή, εάν υπήρχε κανείς μας δεν θα έφτανε ούτε Αρχιφυλακας στα 60 έτη. Πουλήστε την καραμέλα του διαβάσματος και αφήστε το έγκλημα να καλπάζει,,ως αστυνομία έχουμε πάρει λάθος δρόμο σε όλα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, εκφράζεται πικρία για κάτι που δεν μπορεί να φτάσει, συγχαρητήρια για τις εκφράσεις. Να φτάνουν όλοι μέχρι ανώτερους βαθμούς για να ικανοποιούνται όλοι, ωραία πρόταση να υιοθετηθεί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια είναι η λύση.... Όσοι δίνουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο ΤΕΜΑ και αποτυγχάνουν, θα πρέπει να εκσφενδονίζονται και από το σώμα. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Όχι να παραμένουν στο σώμα και να γίνονται ορεσίβιοι υπαστυνόμοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο 9.38 φοβερή ιδέα. Λέω να τους κόβουμε και το χέρι με το οποίο έγραφαν στις υπερεξετασεις των ΤΕΜΑ, για παραδειγματισμο. Εσύ φαντάζομαι άριστος των αρίστων είσαι..
Ο χρήστης Chris είπε…
Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια, που λέγανε και στο χωριό.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι εξετάσεις είναι το μοναδικό είδος αξιολόγησης που μπορεί να εφαρμοστεί αμερόληπτα. Αν παίρναμε προαγωγή με την υπηρεσιακή απόδοση, εκεί να δεις πως θα έπαιρναν φωτιά τα τηλέφωνα προς τους μπαρμπες στην Κορώνη.

Ιδανικά θα έπρεπε να γίνεται το ίδιο και με τους αποφοίτους ΣΑΕΑ, επειδή δηλαδή κάποιος έγραψε 19 βιολογία στα 18 του σημαίνει πως στα 43 του κρίνεται ικανός να προσαχθεί σε διευθυντή ?

Από κάποιον που πέρασε ΤΕΜΑ και το παράτησε στην μέση για να δουλέψει για την ευρωπαϊκή ένωση