Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φας πιείς Υποστράτηγος θα βγεις;;


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr:

Έχοντας την πίστη ότι ο Βαθμός του Στρατηγού θα έπρεπε να αποτελεί θεσμό με ανάλογο κυρος και αίγλη, με λύπη διαπιστώνει κανείς ότι τα τελευταία χρόνια τείνει να απαξιωθεί.

Για άλλη μια φορά κυοφορουντε από την ΠΟΑΞΙΑ αλλαγές του υφιστάμενου βαθμολογίου. Είναι ως διαφαίνεται με μοναδικό γνώμονα τα συντεχνιακά της συμφέροντα αλλαγές στο Βαθμολογιο.

Εδώ και χρόνια με σταδιακές νομοθετικες παρεμβάσεις τής η ΠΟΑΞΙΑ προσπαθεί να ανεβάσει όλο και περισσότερο τον καταληκτικο βαθμό των αποφοίτων της ΣΑΕΑ. Αν περάσει και την τρέχουσα επιχειρούμενη παρέμβαση της όλοι οι απόφοιτοι της ΣΑΕΑ θα προαγωγοντε εν ενεργεία στον βαθμό του Ταξιάρχου τουλάχιστον. Δηλαδή όλοι θα φέρουν το βαθμό του Στρατηγού ε.α. (εξαντλώντας ουσιαστικά την ιεραρχία!)

Κάνεις δεν μιλάει για αξιολόγηση, κάνεις δεν ενδιαφέρεται για επιχειρησιακή ή διοικητική ικανότητα των στελεχών αυτών, κανένας δεν προκρίνει την συνεχή προσπάθεια αυτοβελτιωσης και δια βίου μάθησης.
Όταν δεν μπορει να δώσει το σώμα έναν καταληκτικο βαθμό (ως αναγνώριση και κίνητρο της δια βίου μάθησης) σε χαμηλόβαθμα στελέχη, η ΠΟΑΞΙΑ προωθεί έναν ακόμα άνευ όρων καταληκτικο βαθμό στους Ανώτατους Αξιωματικους ;

Εδώ προφανώς χρήματα και διάθεση υπάρχουν...(;)

Το σύνθημα της ΠΟΑΞΙΑ ελήφθη και κατανοηθη:

"Φας πιείς Υποστράτηγος θα βγεις".

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΕΜΕΣ, 2παιδια και Αγγλικά είναι το μυστικό της επιτυχίας για μια επιτυχημένη καριέρα...Σίγουρα γίνεσαι υποστράτηγος κι ας μην ξέρεις να συντάσσεις δικογραφία..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν γνωριζω τι κυοφορείται όπως λες, και συμφωνώ σε ένα μεγάλο βαθμό ότι οι αποφοιτοι ΣΑΕΑ θα πρεπει να κατα την διάρκεια της διαδρομής τους να έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες σταδιοδρομίας και την δυνατότητα να φτάνουν στον καταληκτικό βαθμό. Και αυτό σε συνάρτηση με ουσιαστική αξιολόγηση, η οποια απέχει ετη φωτός από αυτό που γίνεται σήμερα...

ΟΜΩΣ. Ειδικά αν είσαι συνδικαλιστής, θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρεπεσαι με αυτά που γραφεις. Από τη μια φωνάζετε οτι είναι πολλοι οι βαθμοι από την άλλη άπαντες έγιναν βαθμοφόροι και αξιωματικοί. Δεν βίσκεις αστυφύλακα ουτε κρυμμενο σε μπαούλο... Αξιωματικοί 15 ταχυτήτων. Αρχιφύλακες βρεθηκαν σε 10 χρόνια Α/Β... Τώρα σας επιασε το ενδιαφέρον σε ενα ζητημα που στη τελική δεν σας ακουμπάει καθόλου. Με την επιμονή σας να μοιράσετε βαθμούς συμβάλατε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ στην αποδόμηση και στη διάλυση της συνοχής του Σώματος. Α/Β με υπευθυνη δήλωση... Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Α/β με υπεύθυνη δήλωση δίνει τουλάχιστον εστω μια φορά εξετάσεις. Ο Ταξίαρχος ούτε μια. Για να μην πιάσω τα πτυχία που αναγνωρίζονται σε όλο το δημόσιο τομέα συμπεριλαμβανομένων και των Ενόπλων δυνάμεων, πλην της Αστυνομίας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το άρθρο είναι γραμμένο από τεματζη ο οποίος νιώθει μόνιμος αδικημένος χαχααχαχαχαχαχ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το βαθμολόγιο των βηταδων και των αξιωματικών του νόμου..
Η μεγάλη αλήθεια..
Απαξίωσαν τελείως τον θεσμό της σχολής αξιωματικών…
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έρχονται όντως αλλαγές στο βαθμολόγιο με αύξηση οργανικών για τους αξιωματικούς που προέρχονται από την Σχολή αξιωματικών..
Μην ξεχνάμε ότι η ΣΑΕΑ είναι η σχολή που βγάζει τους επόμενους αρχηγούς, πως μπορούν τώρα κάποιοι με 4 μήνες σεμινάρια να ζητούν να φτάνουν όλοι διευθυντές και ταξίαρχοι είναι αστείο..
Δυστυχώς το βαθμολόγιο επιλύσε 3 προβλήματα και δημιούργησε 10..
Προφανώς και δεν θα έπρεπε να γίνει αυτό το βαθμολόγιο για κάποιους..
Για άλλους πάλι ήταν σωτήριο..
Α μην ξεχάσω, δώστε ξίφος αξιωματικού στους βήταδες..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σας πονάνε οι βηταδες ε???
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε... βέβαια επειδή οι Ανθύπες θα γίνουν Α/Β' στα 50 τους απαξιώθηκε ο θεσμός του Αξιωματικού. Ρε πάτε καλά???
Είναι δυνατόν οι Τεματζηδες να φτάνουν στον βαθμό του Διευθυντή στην ενέργεια και να αποστρατεύονται Ταξίαρχοι..και για αυτό τον λόγο οι της ΣΑΕΑ να θέλουν να γίνονται Ταξίαρχοι χωρίς κρίση και να αποστρατεύονται Υποστράτηγοι?? Αυτά ΔΕΝ γίνονται σε κανένα ένστολο σώμα. Εγώ λέω να θεσπιστούν και θέσεις Στρατηγών στην Αστυνομία ίσως και κάποιων Αρχιστρατήγων που θα είναι ανώτεροι του Α/ΓΕΕΘΑ για να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Ειδικά αν δώσουν και ξίφος στους Α/Β' του Νόμου πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να πάρουν τουλάχιστον δύο βαθμούς παραπάνω ΌΛΟΙ για να "ξεπλυθεί το κύρος των Αξιωματικών".
ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΌΜΑΣΤΕ...35 χρονών οι της ΣΑΕΑ είναι ήδη Α/Α' και ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει..?? ΉΜΑΡΤΟΝ!! Άντε ξεκινήστε εκεί στην ΠΟΑΞΙΑ καμιά μελέτη για την παράλληλη επετηριδα γιατί σε λίγα χρόνια οι Διευθυντές και οι Ταξίαρχοι θα είναι περισσότεροι των Αστυφυλάκων... ΑΛΛΑ ΞΈΧΑΣΑ το πρόβλημα είναι οι Α/Β' από Ανθύπες για την πληθώρα Αξιωματικών και όχι οι Διευθυντές...
Ο χρήστης Unknown είπε…
Οι υπηρετούντες/υπηρετησαντες σε ΑΤ. ΤΑ γνωρίζουν πως η δουλειά βγαίνει από ανθ/μους Κ αξιωματικους του νόμου κτλ...
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως για Σαεα απαιτείται υψηλή βαθμολογία και μπράβο. Πλην όμως ουδεμία σχέση έχουν το ( υψηλό και μπράβο) κριτήριο εισαγωγής στη Σαεα με τη καθημερινή αστυνομική πραγματικότητα! Φτάνει πια Μ αυτή τη λυσαλεα βαθμοθηρια! Ούτε σε αντάρτικες χώρες της Αφρικής τόσοι στρατηγοί! Εξόν Κ αν θεωρουν ορισμένοι ότι υπηρετούν στο πρωσικο ή στο σοβιετικό στράτευμα!
Μου κάνει εντύπωση επίσης ότι ουδείς ζητάει εκπαιδευση ή δια βίου μάθηση δια να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του;
Τι τον ενδιαφέρει τον πολίτη τι λέει/θέλει η μαμά σας κύριοι;
Συνέλθετε και σταματήστε να κάνετε σαν μικρά παιδία
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο χρήστης unknown για γέλια τουλάχιστον….Η δουλειά βγαίνει από ανθυπες και αξιωματικούς του νόμου χαχαχαχαχαχα…
Στους 100 θέμα αν δουλεύουν οι 5… και εννοώ σειρές πριν το 2000 που έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας, αυτοί δεν ακουμπάνε τπτ παρά μόνο το πληκτρολόγιο κάθε 20 του μηνός για να δούνε ποσά θα πάρουνε..
Τώρα όσον αφορά το βαθμολόγιο γνώμη μ απλά δεν είναι δίκαιο μέχρι εκεί..
Αξιωματικοί 100 ταχυτήτων χώρις υφιστάμενο προσωπικό…
Δυστυχώς το μισθολογικό πρόβλημα μετατράπηκε σε βαθμολογικό…
Αν έπαιρναν όλοι 200 ευρώ πάνω το μήνα κανένας δεν θα ασχολιόταν με το ποσά αστέρια έχουν οι ώμοι του…
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάντως γενικά τα σχόλια έχουν πλάκα, εκατέρωθεν κατηγορώ για το ποιος κάνει η δεν κάνει δουλειά βαθμοθηρια σε μέγιστο βαθμό ,εκατό κατηγορίες προσωπικού και γενικά μια αστυνομία κατακερματισμένη αδιάφορη ως προς τον πολίτη με μόνο σημείο αναφοράς εσωτερικές έριδες για το ποιος αξίζει η θα πάρει περισσότερα γαλόνια.Η αλήθεια είναι πως το σωμα θέλει ένα reboot με κατάργηση υφιστάμενων σχολών(μια ενιαία αστυνομική ακαδημία που όλοι θα παίρνουν την ίδια εκπαίδευση) κ κατηγοριών κ ένα ενοποιημένο σύστημα προαγωγών,εισαγωγής,κατάργηση βαθμών, μαζί πάντα όμως με αξιολόγηση ...και με όλα αυτά ίσως σε 20 χρόνια φτιάξει το υφιστάμενο έκτρωμα.