Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρ. Συνοριοφυλακών Έβρου για 92 μετανάστες: «Έχουν χτυπήματα στο σώμα, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο»




Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλακών Έβρου, μίλησε για την κατάσταση στην οποία οι συνάδελφοί του βρήκαν τους 92 μετανάστες που πέρασαν από την Τουρκία στη χώρα μας.

«Κάνουμε πάνω από 20 χρόνια αυτό το επάγγελμα και αυτό που συζητάμε με τους συναδέλφους, είναι πως δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο, εξευτελιστικό και ντροπιαστικό», ανέφερε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλακών Έβρου, κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς μιλώντας στο ThessToday.gr, περιγράφοντας την τραγική εικόνα των ανθρώπων αυτών.


«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν παραπάνω από εξευτελιστικό να χειρίζονται κάποιοι με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους. Είναι εμφανές ότι από την τουρκική πλευρά τους χτύπησαν, τους ξέντυσαν και τους προώθησαν προς την Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Γιαλαμάς.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε χθες την συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά.
Μηταράκης: Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας

Σε ανάρτηση του στο twitter ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης τονίζει πως η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ντροπή για τον πολιτισμό.



Πηγή: www.iefimerida.gr






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Της κάνατε τη μούρη κρέας της Τουρκίας τώρα με τις ενημερώσεις σας, ο Ερντι δεν ξέρει που να κρυφτεί. Μωρέ και τα σώβρακα θα μας πάρουνε και χαμπάρι δεν θα πάρουμε.