Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοδωρικάκος: Οδηγούμε 1.500 πρόσθετους αστυνομικούς στις περιπολίες καθώς πολύ σύντομα τα δικόγραφα αρχίζουν και μεταφέρονται με ηλεκτρονικό τρόπο


Μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο όπου συμμετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της «Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια» και κατήγγειλε την προκλητική και συνεχή εργαλειοποίηση μεταναστών από την Τουρκία, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε εκ νέου στην απαράδεκτη στάση της Τουρκίας, μιλώντας στην εκπομπή «κοινωνία ώρα Mega». Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε εκτενώς τους ομολόγους του για τις επικρατούσες συνθήκες στα Ευρωπαϊκά σύνορα της Ε.Ε. με την Τουρκία στον Έβρο και παρουσίασε ντοκουμέντα για το θλιβερό περιστατικό με τους 92 μετανάστες, τους οποίους η τουρκική στρατοχωροφυλακή οδήγησε γυμνούς και τραυματισμένους στην ελληνική όχθη του ποταμού.

Σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, ο Υπουργός τόνισε πως η Ελληνική Αστυνομία εξάρθρωσε το κύκλωμα και όλοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Επανέλαβε δε, πως ο νόμος εφαρμόζεται απαρέγκλιτα σε όλους.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:



«Η ανατριχιαστική και απάνθρωπη υπόθεση της 12χρονης κοπέλας η οποία κακοποιήθηκε με τον πιο βάρβαρο και άγριο τρόπο, έχει εξιχνιαστεί από την ΕΛ.ΑΣ η οποία κινήθηκε με μυστικότητα και επαγγελματισμό και εξάρθρωσε το δίκτυο»

Θυμίζω ότι αυτή η ανατριχιαστική και απάνθρωπη υπόθεση της 12χρονης κοπέλας η οποία κακοποιήθηκε με τον πιο βάρβαρο και άγριο τρόπο, γιατί αυτή είναι η αλήθεια, η πραγματικότητα. Έχει εξιχνιαστεί από την ΕΛ.ΑΣ η οποία κινήθηκε με μυστικότητα όπως έπρεπε, με επαγγελματισμό, εξάρθρωσε το δίκτυο αυτών που κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση. Η υπόθεση αυτή σήμερα βρίσκεται στην ανακρίτρια η οποία καθοδηγεί τις έρευνες. Η Ελληνική Αστυνομία έχει στενή συνεργασία με τις ανακριτικές αρχές και διευκολύνει και διεκπεραιώνει το έργο που της ανατίθεται. Είναι προφανές ότι υπάρχουν και άλλοι που κρύβονται πίσω από όλο αυτό το σκοτεινό πέπλο μιας, επαναλαμβάνω απάνθρωπης υπόθεσης εναντίων ενός μικρού κοριτσιού αλλά όπως ξέρετε οι συλλήψεις δεν προαναγγέλλονται.



«Έχουμε αποδείξει, διότι αυτό είναι πράξεις και όχι λόγια, πως οι νόμοι τηρούνται απαρέγκλιτα για όλους χωρίς εξαιρέσεις, διακρίσεις και αστερίσκους»

Έχουμε αποδείξει, διότι αυτό είναι πράξεις και όχι λόγια πως οι νόμοι τηρούνται, τηρούνται απαρέγκλιτα για όλους χωρίς εξαιρέσεις, διακρίσεις και αστερίσκους. Όσοι έχουν υποπέσει σε τέτοιου είδους εγκληματικές δράσεις και έχουν κακοποιήσει αυτό το παιδί, θα συλληφθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει. Έχει αποδειχθεί ότι τίποτα δεν καλύπτεται, τα πάντα αποκαλύπτονται και όλοι οδηγούνται στην Δικαιοσύνη ακόμα και αν κάποιες φορές υπάρχει μια καθυστέρηση, αλλά η δουλειά γίνεται με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο, επαναλαμβάνω είναι άριστη η συνεργασία της Αστυνομίας με τις Ανακριτικές Αρχές και η δουλειά αυτή προχωρά με αποτελέσματα, τα ονόματά τους φυσικά και θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει, επαναλαμβάνω.



«Η συμπεριφορά της Τουρκίας στα σύνορά μας στον Έβρο είναι προκλητική και πολλές φορές είναι απολύτως απάνθρωπη, βάρβαρη και μεσαιωνική. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το περιστατικό με τους 92 μετανάστες καταγράφεται σε επίσημη έκθεση της Frontex»

Η συμπεριφορά της Τουρκίας στα σύνορά μας στον Έβρο είναι προκλητική και πολλές φορές είναι απολύτως απάνθρωπη, βάρβαρη και μεσαιωνική. Όπως συνέβη τις προηγούμενες ημέρες που έστειλαν 92 δυστυχισμένους ανθρώπους, Αφγανούς και Σύριους. Τους περισσότερους τους είχαν χτυπήσει, τους άσκησαν πρωτοφανή βία, τους φέρθηκαν με πολύ αναξιοπρεπή τρόπο, τους έστειλαν γυμνούς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα που ισχυριζόμαστε εμείς μόνο οι Έλληνες, η Ελληνική Αστυνομία, οι Συνοριοφύλακες μας, είναι πλέον επίσημη έκθεση της FRONTEX, της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής, η οποία έκθεση έχει σταλεί στα Ευρωπαϊκά όργανα.



«Στην Ευρώπη συνειδητοποιούν ότι οι τουρκική προκλητικότητα δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά ένα πρόβλημα ανάμεσα στην Ευρώπη και την Τουρκία και είναι ένα πρόβλημα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των στοιχειωδών αρχών του ανθρωπισμού»

Συμμετείχα προχθές στο Βερολίνο στη σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης της διαδικασίας του Βερολίνου και εκεί κατήγγειλα την Τουρκική προκλητικότητα, παρουσίασα τα αρχεία στους συναδέλφους μου, ξανάσυνομίλησα με την αρμόδια επίτροπο, την κυρία Johanson και πιστεύω ότι το κλίμα στην Ευρώπη διαμορφώνεται όλο και περισσότερο ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις, καθώς όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη συνειδητοποιούν ότι αυτό που κάνει η Τουρκία δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά ένα πρόβλημα ανάμεσα στην Ευρώπη και την Τουρκία και είναι ένα πρόβλημα σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των στοιχειωδών αρχών του ανθρωπισμού.

Αυτή η εικόνα (με τους 92 γυμνούς μετανάστες) σόκαρε πάρα πολύ τους ανθρώπους. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να σταματήσει την καταγγελία της τουρκικής πλευράς για αυτό το γεγονός, διότι δεν είναι μόνο ότι το έκαναν, είναι και ότι είχαν και το θράσος να προσπαθήσουν να γυρίσουν ανάποδα την υπόθεση και να πουν ότι αυτό το οργάνωσε η ελληνική αστυνομία. Είναι ντροπή για τις κρατικές αρχές της Τουρκίας να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, τα ψέματα και οι συκοφαντίες δεν είναι τρόπος άσκησης διεθνούς πολιτικής, θα πρέπει να αποδεχθούν ότι το 2022 δεν είναι 2019, η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, έχει χτίσει ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες, έχει αναπτύξει την αξιοπιστία και το κύρος της διεθνώς και στρατιωτικά είναι πολύ ισχυρότερη και οι Τούρκοι οφείλουν να σέβονται το διεθνές δίκαιο.

Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι ότι ολοκληρώνεται η εκπαίδευση άλλων 250 συνοριοφυλάκων, που θα υπηρετήσουν σε λίγο διάστημα στον Έβρο σε 2-3 μήνες και ταυτόχρονα επιταχύνονται οι διαδικασίες για την κατασκευή του φράχτη καθώς έχει αποδειχθεί ότι ο φράχτης είναι ένα αποτελεσματικό μέσο αποτροπής ενάντια στο να υπάρχουν λαθρομετανάστες. Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει τα πρώτα 35 χιλιόμετρα να κατασκευαστούν με εθνικούς πόρους, από τον προϋπολογισμό της χώρας μας και ταυτόχρονα διεκδικούμε από την ευρωπαϊκή ένωση πόρους γιατί είναι κάτι που αφορά την Ευρώπη και όχι μόνο την Ελλάδα.

Κάθε ημέρα οι παράνομοι μετανάστες που επιχειρούν να μπουν στη χώρα είναι της τάξεως των 1.500 και συνήθως οδηγούνται εκεί από τις ίδιες τους τουρκικές Αρχές, οι οποίες συνεργάζονται με διακινητές, με ανθρώπους οι οποίοι εγκληματούν. Επαναλαμβάνω ότι μόνο αυτό το 9μηνο στην χώρα η ελληνική αστυνομία έχει συλλάβει πάνω από 1.200 διακινητές παράνομων μεταναστών. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη δουλειά, τυπικά και ουσιαστικά τα σύνορα είναι απροσπέλαστα για την παράνομη μετανάστευση, αλλά είναι κρίσιμο και καθοριστικό να επιταχυνθεί η κατασκευή του φράχτη ο οποίος πιστεύω ότι θα συμβάλει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στο να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο.



«Στόχος μας η ασφάλεια στις γειτονιές- Στο λεκανοπέδιο, καθημερινά περιπολούν 3.300 αστυνομικοί»

Οδηγούμε 1.500 πρόσθετους αστυνομικούς στις περιπολίες καθώς πολύ σύντομα τα δικόγραφα αρχίζουν και μεταφέρονται με ηλεκτρονικό τρόπο και σταματάει ένα πάρεργο δεκαετιών για την Ελληνική Αστυνομία. Τώρα που μιλάμε στο λεκανοπέδιο, καθημερινά περιπολούν 3.300 αστυνομικοί και ενισχύουν την παρουσία της αστυνομίας. Από εκεί και πέρα σε κατά τόπους περιπτώσεων που υπάρχουν πρόσθετα προβλήματα, ακολουθούνται από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και αρχίζουν και υπάρχουν περαιτέρω παρεμβάσεις ώστε να μειώνονται προβλήματα έλλειψης προσωπικού όταν υπάρχουν και είναι κατανοητό ότι υπάρχουν.

Αλλά η συνολική εικόνα είναι ότι η εγκληματικότητα που αφορά το μέσο πολίτη. σε σύγκριση με την περίοδο 2015-2019 είναι 25% μικρότερη. Αυτή είναι η αλήθεια που καταγράφουν οι αριθμοί και οι αριθμοί λένε πάντοτε την αλήθεια. Εμείς θα είμαστε ικανοποιημένοι όταν θα μειωθεί δραματικά η εγκληματικότητα και οι πολίτες θα νιώθουν πάλι σε ολόκληρη τη χώρα ασφαλείς. Αυτός είναι ο στόχος για τον οποίο άλλωστε εργαζόμαστε.



Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα άτομα αυτά θα είναι μηπως αστυνομικοί που ήδη εργάζονται ως μάχιμοι στα αστυνομικά τμήματα κ απλά δίνουν ταυτόχρονα δικόγραφα? Ή μήπως θα είναι, λέω εγώ, από επιτελικες θέσεις διευθύνσεων που έχουν να δουν περιπολία από 15 ετιας??
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δεν θα έχουμε περιπολικά να τους βάλουμε να βγούνε!