Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Mυτιλήνη: Δεν έκαναν νόημα, να σταματήσει το παιδί στο μπλόκο και το κυνήγησαν - Καταγγελία για καταδίωξη παιδιού με πατίνι

Τη δική του εκδοχή για το περιστατικό του δεκαεξάχρονου μαθητή που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι στην περιοχή της Λάρσου και εντοπίστηκε από στελέχη της τροχαίας, δίνει μιλώντας στο «Ν» ο πατέρας του παιδιού Στρατής Αχλάτης.

Σύμφωνα με τον κο Αχλάτη, ο οποίος όπως σημείωσε είναι μονογονέας και μεγαλώνει το παιδί έχοντας την επιμέλειά του από τότε που ήταν 3 ετών, ο 16χρονος μαθητής πήρε το πατίνι του για να πάει στο φροντιστήριο του στη Μυτιλήνη.


Ο κος Αχλάτης εξήγησε ότι το σπίτι τους βρίσκεται έξω από την πόλη στο 11ο χιλιόμετρο Μυτιλήνης – Καλλονής και έτσι το παιδί πολύ συχνά μετακινείται στην πόλη για τα ιδιαίτερα μαθήματα και τις αθλητικές δραστηριότητές του αφού είναι πρωταθλητής χορού και γυμνάζεται πολύ τακτικά.

Όπως σημείωσε το παιδί πάντα έχει μαζί του κράνος, απλά εκείνη την ημέρα το κράνος είχε ξεχαστεί σε κλειδωμένο αυτοκίνητο της οικογένειας που είχε πάει στο συνεργείο.

«Το παιδί περνώντας από τη Λάρσο είδε το μπλόκο της τροχαίας όμως δεν του έκαναν νόημα να σταματήσει, αναφέρει ο πατέρας. Λίγα μέτρα πιο κάτω ο μικρός συνειδητοποίησε ότι τον ακολουθούσε ένα περιπολικό. Ο αστυνομικός με έντονο ύφος του ζήτησε να κάνει στην άκρη και φυσικά το παιδί αμέσως υπάκουσε. Από εκεί και πέρα μου τηλεφώνησαν από το κινητό τηλέφωνο του παιδιού και μου είπαν ότι δεν θα έπρεπε να οδηγεί στο δρόμο αυτό και ότι δεν τηρούσε τους κανόνες κυκλοφορίας. Ζήτησα από τους αστυνομικούς να πάνε το παιδί στο σπίτι με το περιπολικό κι εκείνοι με ενημέρωσαν ότι θα βεβαιώσουν πρόστιμο 30-40 ευρώ.

Το πρόστιμο τελικά ήταν 120 ευρώ, σημειώνει ο πατέρας του παιδιού ωστόσο αυτό που μας ενόχλησε ως οικογένεια είναι ότι στην ανακοίνωση της τροχαίας γράφτηκαν ανακρίβειες οι οποίες δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Αναφέρεται ότι στο σημείο που εντοπίστηκε το παιδί το όριο ταχύτητας είναι πάνω από 50 χιλιόμετρα την ώρα, όμως αυτό είναι λάθος στο συγκεκριμένο σημείο λίγο μετά τη διασταύρωση της Μόριας το όριο ταχύτητας είναι ακριβώς 50 χιλιόμετρα κι άρα δεν τίθεται ζήτημα παράβασης της κείμενης νομοθεσίας. Από εκεί και πέρα είπαν πως το παιδί άκουγε μουσική από τα ακουστικά όμως το παιδί είχε απλά το blue-tooth στο αυτί του χωρίς να ακούει μουσική».





Οι φωτογραφίες τραβηγμένες από τον πατέρα του παιδιού, λίγες ώρες μετά το περιστατικό, δείχνουν τα όρια ταχύτητας του δρόμου που εντοπίστηκε το παιδί

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε στο «Ν» ο Στρατής Αχλάτης, πατέρας του 16χρονου παιδιού




Πηγή: stonisi.gr








Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς κάποιοι γονείς εν έτη 2022 έχουν την άποψη "ποιος είναι αυτός που θα γράψει το δικό μου το παιδί". Δυστυχώς μς αυτή τη λογική δεν πάμε μπροστά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
1. Τα εχει μπερδέψει με το όριο ταχύτητας ο πατέρας
2. Οταν του τσακίσουν το παιδι θα λέει τι έκανε η αστυνομία
3. Απαγορεύεται κάθε ακουστικό. Επιτρέπεται μόνο ανοιχτή πηγή ήχου. Δλδ ηχείο.
4. Ο πατέρας δεν ηταν στο σημείο του ελέγχου για να ξέρει αν έγινε σημα που έγινε σημα κ που σταμάτησε για έλεγχο το παιδι.
5. Παραβαση το κράνος, το όριο ταχύτητας, το σημα που δεν κατάλαβε, το σημείο που σταμάτησε (διαφορετικο σπ τπ σημείο που έγινε το σημα στάσης)!! Παραβάτης ως προς τον ΠΚ κ ο πατέρας για τον ανήλικο γιο του.