Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατάθεση Κοινού Υπομνήματος με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό από τις Ομοσπονδίες


Υπόμνημα με τα αιτήματα των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων επιδόθηκε από τους προέδρους τους στο Γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης με αποδέκτη τον κ. Πρωθυπουργό και την Ελληνική Κυβέρνηση.

Οι Ομοσπονδίες μας καλούν την Κυβέρνηση να δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον της για το ανθρώπινο δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων.

Επισυνάπτεται το Υπόμνημα με τελικό αποδέκτη τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Εκπροσωπώντας το σύνολο των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ως αιρετοί και θεσμικά υπεύθυνοι εκπρόσωποί τους, με την ευκαιρία των αυριανών εγκαινίων της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, είμαστε στη δυσάρεστη θέση, να απευθυνθούμε σε σας προσωπικά, και να σας μεταφέρουμε τον έντονο προβληματισμό, αλλά και τα αισθήματα ανησυχίας, θυμού και απογοήτευσής τους, όσον αφορά στη συμπεριφορά που τους επιφυλάσσει η Κυβέρνησή σας.

Χωρίς καμία αντιπολιτευτική διάθεση και πολύ περισσότερο, χωρίς να ισοπεδώνουμε τη συμβολή των αρμοδίων υπουργών στην επίλυση σημαντικών είτε επιμέρους αιτημάτων μας, ως αποτέλεσμα κυρίως του δικού μας αγώνα, με πλήρη επίγνωση της βαρύτητας της αποστολής και του λόγου μας, σας ενημερώνουμε ότι:

Το ανθρώπινο δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, και κατ’ επέκταση, το σύνολο της μεγάλης οικογένειας του ένστολου δυναμικού της Χώρας, εξακολουθεί να δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα, διότι αντί η Χώρα μας να αξιοποιήσει τις διαδοχικές κρίσεις, στις οποίες βρέθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια, παραμένει δέσμια παλαιών προβλημάτων και συμπεριφορών, απροετοίμαστη έως και αθωράκιστη απέναντι σε νέες απειλές και προκλήσεις.

Η υπηρεσιακή ανασφάλεια-εξαιτίας των χρόνιων παθογενειών της λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών και της μη λήψεως των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπισή τους, υπό το βάρος των κοινωνικών ανισοτήτων, της ανεργίας, της ακρίβειας και του πληθωρισμού, συναντά την καθημερινή αγωνία στο σπίτι και στη γειτονιά – αγωνία επιβίωσης σε ένα σκοτεινό ορίζοντα με μαύρα σύννεφα…

Όλοι αυτοί που «Φυλάττουν Θερμοπύλες», όλοι αυτοί που «βαδίζουν στην κόψη του ξυραφιού» καθημερινά, όλοι αυτοί που αγαπούν την πατρίδα τους και προτάσσουν το καθήκον και το ιερό χρέος της υπεράσπισής της έναντι οποιασδήποτε εσωτερικής και εξωτερικής απειλής, σας διαβεβαιώνουμε, φυσικά, ότι δεν φείδονται δυνάμεων ούτε επηρεάζονται από δεύτερες σκέψεις, ανταποκρινόμενοι στις προσταγές της Υπηρεσίας.

Οι καθησυχαστικές προσπάθειες και οι όποιες άλλες ενέργειες για τον περιορισμό των προβλημάτων και την αλλαγή κλίματος, δυστυχώς όμως, δεν αρκούν για να σας διαβεβαιώσουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων διατηρεί ακμαιότατο το φρόνημά του, ευχαριστημένο από τις αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα και το αφορούν άμεσα, πολύ περισσότερο, δε, για τα επόμενα δίσεκτα έτη.

Σεις ο ίδιος, αναγνωρίζοντας την υψηλή αποστολή των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα την παραδεδεγμένη συμβολή τους στην αντιμετώπιση κρίσιμων απειλών και δοκιμασιών, είχατε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν αρκούν τα συγχαρητήρια και τα ωραία λόγια για το ανθρώπινο δυναμικό τους, δηλαδή για τους χιλιάδες αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς, για όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων που βρέθηκαν στον κυκλώνα των μνημονίων, της πανδημίας, της κλιματικής αλλαγής, του μεταναστευτικού – προσφυγικού, της ενεργειακής κρίσης και όπως όλα δείχνουν, ξανά της νέας διαφαινόμενης οικονομικής ύφεσης.

Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο και το θεσμό που εκπροσωπείτε, επιτρέψτε μας, λοιπόν, να σας υπενθυμίσουμε ότι διανύουμε τον 4ο χρόνο της κυβερνητικής σας θητείας, η Χώρα έχει τεθεί σε τροχιά εκλογών, ενώ ο ένστολος ακόμα αναμένει την έμπρακτη αναγνώριση και υποστήριξη, όπως εξάλλου την επιζητεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου, αλλά και η ίδια η ελληνική κοινωνία.

Από την πλευρά μας, στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου και της διαβούλευσης με τους αρμόδιους υπουργούς, έχουμε θέσει υπόψη της Κυβέρνησής σας, όλο το πλέγμα των αιτημάτων μας, έτσι όπως αυτά έχουν εγκριθεί μέσω των συνεδρίων των αντιπροσωπευτικών σωμάτων του συνδικαλιστικού μας κινήματος και αξιώνουμε από εσάς να δώσετε τέλος στις αγωνίες των ενστόλων, αλλά και των οικογενειών τους.

Ειδικότερα, απαιτούμε, να δρομολογήσετε μέσω των αρμοδίων Υπουργών σας την επίλυση κατά προτεραιότητα, πλέον, των κάτωθι αιτημάτων μας:

-Πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, ήτοι την επαναφορά των αποδοχών των ενστόλων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και τη χορήγηση του συνόλου των αντίστοιχων αναδρομικών.

-Αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και καθιέρωση ιατρού εργασίας, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

-Αποζημίωση της απλήρωτης υπερεργασίας, της εργασίας πέραν του προβλεπόμενου χρόνου εργασίας, ώστε να μπει τέλος στο εργασιακό καθεστώς εκμετάλλευσης

-Αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης για τη νυχτερινή εργασία.

-Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

-Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο τομέα.

-Αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών στον τομέα της Πρόνοιας, της Υγείας και της Παιδείας.

-Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, του πληθωρισμού και της ακρίβειας που γονατίζουν το λαϊκό εισόδημα και τις αποδοχές των ενστόλων.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ

Το διεκδικητικό μας πλαίσιο, δεν διέπεται από συντεχνιακή λογική, αλλά υπηρετεί ώριμες ανάγκες όλων των ενστόλων και όλων των οικογενειών τους. Η ικανοποίηση των αιτημάτων μας, δεν θα επιφέρει απλώς την εσωτερική ηρεμία ή την αποκατάσταση του κύρους των ενστόλων, αλλά θα λειτουργήσει προωθητικά στη βελτίωση της λειτουργίας κρίσιμων δομών των οργανισμών και υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Αναμένουμε από εσάς, με τις εξαγγελίες σας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να επαναφέρετε την αισιοδοξία και την ελπίδα για το αύριο.

Ισχυρά Σώματα Ασφαλείας και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις με άρτια εξοπλισμένο και θωρακισμένο ανθρώπινο δυναμικό, η καλύτερη εγγύηση για την ευημερία και ανάπτυξη της πατρίδας μας.



Θεσσαλονίκη, 9 Σεπτεμβρίου 2022

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ.Π.Ο.ΑΞΙ.Α.Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.Ε.Α.Π.Σ.Π.Ε.Α.Λ.Σ.Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΒΕΛΛΙΟΣ ΑνδρέαςΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔημήτριοςΤΣΙΑΝΟΣ ΠαναγιώτηςΤΣΙΓΚΑΣ ΚωνσταντίνοςΠΑΣΣΑΚΟΣ ΣπυρίδωνΡΩΤΑΣ Δημήτριος



Πηγή: neaplefsi.gr








Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Αλεξ είπε…
Μετά τη σημερινή ομιλία, πήραμε ένα κουλούρι με σουσάμι Θεσσαλονίκης. Μηδέν εις το πηλίκο.
Ο χρήστης ΑΝΔΡΕΑΣ Γ.Σ.Π είπε…
Θα μας πουν πάλι ......ευχαριστώ!!! Μέσω sms ή viber αυτό δεν γνωρίζω!!!!