Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Αντιμέτωπη ξανά η πανεπιστημιακή αστυνομία με τους φοιτητές – Εμπόδισαν περιπολία της στο ΑΠΘ


Μπροστά σε ακόμη μία παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων βρέθηκε η πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία επιχείρησε να πραγματοποιήσει την περιπολία της στους χώρους της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Ειδικότερα, οι φοιτητές προχώρησαν σε άμεση πορεία φωνάζοντας συνθήματα κατά της εγκατάστασης της ΟΠΠΙ στον πανεπιστημιακό χώρο, με την τελευταία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων, να εισέρχεται εντός της κλούβας των ΜΑΤ.

«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα σχέδια της κυβέρνησης καταρρέουν μπροστά στην μαζική και μαχητική πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων, που είναι η μόνη εγγύηση για την ματαίωση της εισόδου της αστυνομίας στις σχολές, για την διεκδίκηση ουσιαστικής αναβάθμισης της μόρφωσης και της ζωής μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση των φοιτητών.


Αναλυτικά:

Οι φοιτητές παλεύουν και θα νικήσουν – στην καταστολή δεν θα υποχωρήσουν.

Μετά από την άμεση και μαχητική παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, εμποδίστηκε ακόμη μια φορά η εγκατάσταση της ΟΠΠΙ στον πανεπιστημιακό χώρο.
Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορία ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία βγήκε για περιπολία στην Πρυτανεία, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν αντανακλαστική πορεία. Με το που ακούστηκαν οι φωνές των φοιτητών, οι ΟΠΠΙ “εξαφανίστηκαν” μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα σχέδια της κυβέρνησης καταρρέουν μπροστά στην μαζική και μαχητική πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων, που είναι η μόνη εγγύηση για την ματαίωση της εισόδου της αστυνομίας στις σχολές, για την διεκδίκηση ουσιαστικής αναβάθμισης της μόρφωσης και της ζωής μας.

Κλιμακώνουμε την δράση μας καλώντας κάθε φοιτητή και φοιτήτρια στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο από κοινού με τον ΕΣΔΕΠ και τα εργατικά σωματεία την Πέμπτη 22/9 στις 19.30 στην Αγίας Σοφίας και μετά στην συναυλία των Φοιτητικών Συλλόγων στα γρασίδια Φιλοσοφικής.

Πηγή: thesstoday.gr








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φοιτητές?? Φοιτητικοί Σύλλογοι?? Αυτοί είναι όλοι οι φοιτητές της χώρας??? Αν ενδιαφερόταν οι πραγματικοί φοιτητές αυτά τα "παιδάκια" θα τρέχανε να κρυφτούν στα κολέγια και στο Χάρβαρντ!!!!! "Ξεφτίλες μπαχαλάκιδες"!!!!!