Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Ο καθένας ζυγίζει τις ανάγκες του και τις υποχρεώσεις του και πράττει αναλόγως''




Το θέμα παρουσιάζεται μονόπλευρα. Ναι μεν αλλά. Σαφέστατα είναι ωφελιμένοι οσοι δεν θα έχουν προλάβει να συμπληρώσουν 40 συνταξημα ετη στο ηλικιακό όριο αποστρατείας που αντιστοιχεί στον εκάστοτε βαθμό. Δηλαδή σε όσους μπήκαν στην αστυνομία σε μεγαλύτερη ηλικία. Εδώ η αναγνώριση μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μονόδρομος. Πάμε τώρα στην περίπτωση των εισακτεων από πανελλαδικές εξετάσεις στην ηλικία των 18 ετών (πλέον η πλειοψηφία του προσωπικού).

 Στην περίπτωση αυτή στα 58 έτη ο αστυνομικός συμπληρώνει τα 40 έτη πραγματικής υπηρεσίας. Με την αναγνώριση της μάχιμης 5ετιας δίνεται αυτομάτως η δυνατότητα για συνταξιοδότηση στα 53 έτη με πλήρη σύνταξη....όμως κάπου εδώ βλέπουμε μόνο το τυράκι και όχι την φάκα. Τυράκι σίγουρα αποτελεί η συνταξιοδότηση στα 53.

 Πάμε τώρα και στην φάκα. Την τελευταία 5ετια μεταξύ 53-58 ετών ο εκάστοτε εργαζόμενος λαμβάνει και τις μεγαλύτερες αποδοχές. Αν ορίσουμε κατά προσέγγιση τον μέσο καθαρό μηνιαίο μισθό της 5ετιας μεταξύ 53-58 ετών στα 1600 ευρώ, αυτομάτως προκύπτει μια σημαντική μυσθολογική διάφορα σε σχέση με τον συνάδελφο που συνταξιοδοτήθηκε στα 53 κάνοντας χρήση της μάχιμης 5ετιας. Έστω ότι ο δεύτερος (με σημερινά δεδομένα) λαμβάνει 1100 ευρώ. Οπότε προκύπτει μια διαφορά των 500 ευρώ ανα μήνα Χ (12 μήνες επί 5 χρόνια) + 2400ευρω (η κράτηση για την αναγνώριση) = 32.400 κατά προσέγγιση. 

Ο καθένας ζυγίζει τις ανάγκες του και τις υποχρεώσεις του και πράττει αναλόγως











Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπερδεύεσαι συνάδελφε..διάβασε καλύτερα την νομοθεσία..κανένας μας από πανελλήνιες δεν μπορεί να φύγει στα 53 διότι για να πάρεις πλέον τα επικουρικά ταμεία θα κληθεί ο καθείς μας να πληρώσει περί τα 10 χιλιάδες € και στα 54 περί τα 5 χιλιάδες € στο ΤΑΠΑΣΑ ειδάλλως θα τα πάρεις στα 60!! Μας συμφέρει μόνο η αυτεπάγγελτη αποστρατεία στα 55!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστός....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μου αρέσει που οι πρώτες σειρές πανελληνίων θέλουν να φύγουν με 25ετία και να πάρουν σύνταξη 384 μέχρι τα 60 τους...τόσο τους κόβει...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ως προς το σχόλιο του συναδέλφου....18+40-5=53. Στα 53 μπορείς να βγεις στη σύνταξη (όπως και νωρίτερα εάν το επιθυμείς με τις ανάλογες μειώσεις). Τα επικουρικά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Στα 53 έτη με αναγνωρισμένη την 5ετια έχεις δικαίωμα συνταξιοδότησης με πλήρη κύρια σύνταξη. Επίσης στα 58 σου μπορείς να παραμείνεις μέχρι και δύο έτη ακόμα στην υπηρεσία με σχετική υπεύθυνη δήλωση.