Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστολή της ΠΟΑΞΙΑ στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας σχετικά με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών με παραλήπτες τους κυρίους Θεοδωρικάκο και Παναγιωτόπουλο:

κ.κ. Υπουργοί,

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σε εσάς προσωπικά, προκειμένου να ζητήσουμε την παρέμβασή σας σχετικά με την επίσπευση των νομοθετικών ενεργειών για την επίλυση των εκκρεμοτήτων της καταβολής του ΒΟΕΑ στους δικαιούχους, η οποία χρονίζει και δεν επιλύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα πια, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των μετόχων στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, δημιουργώντας επιπροσθέτως προβλήματα στον οικονομικό σχεδιασμό εκατοντάδων δικαιούχων. Η παρέμβασή σας θα πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική, καθώς η καθυστέρηση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων είναι τεράστια και ενδεχομένως ποινικά κολάσιμη εάν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση

Επίσης, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι την Παρασκευή 23/09/2022 στη ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του ΔΣ του Μ.Τ.Σ. συμπεριελήφθη πρόταση σύμφωνα με την οποία: «Στο ίδιο Νομικό Πρόσωπο να δημιουργηθούν δύο (2) ξεχωριστοί λογαριασμοί, όπου ο ένας θα αφορά του μετόχους-μερισματούχους του στρατού ξηράς και ο άλλος τους αστυνομικούς μετόχους-μερισματούχους του Ταμείου».

Με αυτή την εν δόλω, και καθόλου αθώα, ρύθμιση επιχειρήθηκε δια της πλαγίας οδού ο διαχωρισμός του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας από τους λοιπούς μετόχους-μερισματούχους του Μ.Τ.Σ., κάτι το οποίο αποτελεί σκανδαλώδη προσπάθεια σταδιακού εξοβελισμού τους από το Ταμείο και τον υποβιβασμό τους σε μετόχους β’ κατηγορίας.

Επιπλέον, δε, ενώ από όλους τους μετόχους θα καταβάλλεται το ίδιο ύψος εισφορών, η απόδοση του μερίσματος θα διαφέρει, με αυτή των μερισματούχων της Ε.Χ. να υπολείπεται των μερισματούχων του Σ.Ξ., κάτι το οποίο είναι προφανώς άδικο και δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτό από εμάς.

κ.κ. Υπουργοί,

Ως Ομοσπονδία, απευθυνόμαστε σε εσάς, όπως παρέμβετε και δώσετε άπαξ δια παντός λύση σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το Μ.Τ.Σ., όπως τα ανωτέρω, τραυματίζοντας τη σχέση των μετόχων, προερχομένων από την Ε.Χ., με το Μ.Τ.Σ., μία σχέση η οποία χρονολογείται από τη ίδρυση του Ταμείου.

Δε θα διστάσουμε να προσφύγουμε όπου αλλού χρειαστεί προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των αστυνομικών μετόχων-μερισματούχων του Μ.Τ.Σ. και να τους προστατεύσουμε από κάθε κακόβουλη ή επιζήμια για αυτούς συμπεριφορά.




Πηγή: poaxia.gr








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η λύση είναι μία και απλή κατάργηση των ταμείων πρώην χωροφυλακής και αστυνομίας πόλεων δημιουργία ενός ενιαίου ταμείου και αποχώρηση απο το ταμείο των καραβαναδων