Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κυριάκος Κοτανίδης: Φύλαξη των συνόρων και από αέρος


Η Ελληνική Αστυνομία με το σώμα της Συνοριοφυλακής επιτέλους (!!!) ένα βήμα εμπρός ακολουθώντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και εξελίξεις .
Αναγκαιότητα για το παραπάνω αποτελούν και οι πλέον εξελιγμένοι μέθοδοι παραβίασης των συνόρων που καθιστά κύριο πυλώνα για την υπέρασπιση τους ακόμη και την τεχνολογία απο...αέρος .

Με αφορμή το Φ.Ε.Κ. της 4 Αυγούστου 2022 η Ελληνική Κυβέρνηση ενισχύει την Ελληνική Αστυνομία και το ειδικό σώμα των Συνοριοφυλάκων - και όχι μόνο - με την Σύσταση Γραφείων μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών στην εσωτερική διάρθρωση των Επιτελείων της Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων Χώρας και των Επιτελείων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης,
Ορεστιάδας, Σάμου, Χίου, Α’ Δωδεκανήσου και Ηρακλείου.




Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλος αριθμός νέων συνοριοφύλακων που επανδρώνουν τα Νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου , σε Αττική , Έβρο και Δράμα από το 2020 είναι βεβαιωμένοι από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ως χειριστές drone σε εκπαίδευση που έλαβε χώρα έπειτα από πρωτοβουλία της Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων.


ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΧΙΟΥ

Πηγή: bordernews.gr








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
κ. Κοτανιδη το ΦΕΚ δεν αναφέρει πουθενά για "ειδικό σώμα συνοριοφυλάκων" και δεν διαχωρίζει κανένα σώμα πλην του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Μιλάει ξεκάθαρα για Σύσταση Γραφείων μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών στην εσωτερική διάρθρωση των Επιτελείων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων Χώρας και των Επιτελείων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σάμου, Χίου, Α’ Δωδεκανήσου και Ηρακλείου. Επίσης ναι μεν έχετε εκπαιδευτεί ορισμένοι συνοριακοί στην πτήση ΜΣΑ, αλλά πιθανολογώ ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες τους συνοριακού φύλακα οι αρμοδιότητες των συγκεκριμένων γραφείων. Διότι αυτά τα ΜΣΑ δεν θα πετούν μόνο για την την προστασία των συνόρων αλλά και για πολλές άλλες περιστάσεις για τις οποίες πιθανών οι συνοριακοί είναι αναρμόδιοι.