Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα νέα μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ- Πακέτο παροχών σε δύο φάσεις




Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν ότι ο προϋπολογισμός εμφανίζει μια υπέρβαση της τάξεως του 20% τόσο στα καθαρά όσο και στα φορολογικά έσοδα. Αυτό μεταφράζεται σε μια υπέρβαση ύψους 5 δισ. ευρώ, το οποίο με τη σειρά του ανοίγει τον δρόμο για πρόσθετα μέτρα στήριξης ύψους 2 δισ. ευρώ. Ένα ρεαλιστικό περιθώριο για πρόσθετα μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών από την ενεργειακή κρίση δημιουργείται στη χώρα μας ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, όπως προκύπτει από το σημαντικό πλεόνασμα στα δημόσια έσοδα που καταγράφεται το πρώτο επτάμηνο του έτους.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν ότι ο προϋπολογισμός εμφανίζει μια υπέρβαση της τάξεως του 20% τόσο στα καθαρά όσο και στα φορολογικά έσοδα. Αυτό μεταφράζεται σε μια υπέρβαση ύψους 5 δισ. ευρώ, το οποίο με τη σειρά του ανοίγει τον δρόμο για πρόσθετα μέτρα στήριξης ύψους 2 δισ. ευρώ.


Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναμένεται να υλοποιηθούν σε δύο φάσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει μέτρα που θα εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του έτους και αφορούν κυρίως σε πρόσθετες ενισχύσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και μια νέα επιταγή ακρίβειας, καθώς ο πληθωρισμός καλπάζει. Παράλληλα, αναμένεται να τρέξει και νέος γύρος επιδότησης των καυσίμων, το Fuel Pass 3, για το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το επίδομα θέρμανσης εξετάζεται να αυξηθεί τόσο ως προς το ποσό όσο και ως προς τους δικαιούχους, ενώ ένα ακόμα έκτακτο μέτρο θα είναι και τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει μέτρα με μόνιμο χαρακτήρα, όπως είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, αλλά και η αύξηση των συντάξεων σε ποσοστό τουλάχιστον 6%-6,5% από τις αρχές του 2023. Τέλος, αναμένεται και τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ από τις αρχές του νέου έτους, μόνιμη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κι ένα νέο «lifting» στο τέλος επιτηδεύματος




Πηγή: www.skai.gr









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης ΑΝΔΡΕΑΣ Γ.Σ.Π είπε…
Να τα δούμε για να τα πιστέψουμε!!!!!!