Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Αποζημίωση νυχτερινής εργασίας αστυνομικών σε επιτελικές Υπηρεσίες – γραμματείες – λέσχες – εστιατόρια κ.λ.π.


Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για τα νυχτερινά:

Με την κ.υ.α. των Υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη (τεύχος Β’, Αρ. Φ. 3603, 08/07/2022), έλαβε χώρα η τροποποίηση του μηνιαίου πλαφόν των 48 ωρών, σε 64 πλέον ώρες από 01/09/2022 και η κατάργηση του ετήσιου πλαφόν των 488 ωρών νυχτερινής εργασίας.

Παράλληλα όμως ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (υπ’ αριθ. 500/7 από 06/05/2020 έγγραφό μας και 500/12/22α από 08/05/2020 έγγραφο Π.Ο.ΑΣ.Υ.) σχετικά με τη νυχτερινή εργασία αστυνομικών σε επιτελικές Υπηρεσίες – γραμματείες – λέσχες – εστιατόρια κ.λ.π. Υπηρεσίες, στις οποίες υπηρετούν εκατοντάδες μέλη μας. Συγκεκριμένα η κατηγορία αυτή συναδέλφων μας αδικούνταν κατάφορα, αφού καίτοι σε πολλές περιπτώσεις εργάζονταν πέραν της 22.00’ βραδινής, εντούτοις δεν λάμβαναν τις δεκαέξι (16) ώρες νυχτερινής απασχόλησης, αφού έπρεπε σύμφωνα με την προηγούμενη κ.υ.α. να εκτελέσουν εξωτερική ή μάχιμη υπηρεσία.

Με την υπ’ αριθ. 1744/22/1658525 από 28/07/2022 Διαταγή του Α.Ε.Α., από την 01-09-2022 το ανώτατο μηνιαίο όριο ωρών νυχτερινής απασχόλησης ανά δικαιούχο, διαμορφώνεται στις εικοσιτέσσερις (24) ώρες για όσους ως κύρια καθήκοντα, εκτελούν υπηρεσία της περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 394/2001, όπως επιτελικές Υπηρεσίες και Γραμματείες όλων των Υπηρεσιών, Υπασπιστήρια, Τεχνίτες κάθε ειδικότητας, Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών, λέσχες, εστιατόρια κλπ., ενώ καταργείται η προϋπόθεση εκτέλεσης εξωτερικής ή μάχιμης υπηρεσίας ! Από την πλευρά μας εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εξέλιξη αυτή, αφού αποκαθίσταται μια χρόνια αδικία προς τους συναδέλφους μας.

Κλείνοντας, εφιστούμε την προσοχή προς όλους τους αρμοδίους (Διοικητές – Διευθυντές – Προϊσταμένους Υπηρεσιών), όπως στα πλαίσια της χρηστής Διοίκησης, σε περιπτώσεις όπου υπηρεσιακές ανάγκες απαιτούν την εργασία πέραν της 22.00’ βραδινής, να δηλώνουν στην υφιστάμενη εφαρμογή του POL όλες τις ώρες εργασίας–υπερεργασίας οι οποίες χρονικά βρίσκονται μεταξύ της 22.00’ βραδινής και της 06.00’ πρωινής. Δεν επιθυμούμε επ’ ουδενί να μας καταγγελθεί από μέλη μας στο μέλλον, ότι ώρες νυχτερινής απασχόλησης που ενώ είναι δεδουλευμενες, δε δηλώθηκαν, αφού πέραν των όποιων ευθυνών που από πλευράς μας θα αναζητήσουμε εξαιτίας της οικονομικής ζημιάς σε αυτές τις δύσκολες εποχές, άπαντες οφείλουν να σεβαστούν ότι η νυχτερινή εργασία εκ φύσεως αποτελεί από τα πιο δύσκολα καθήκοντα τόσο για την υγεία, όσο και για τον οικογενειακό προγραμματισμό του αστυνομικού.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Πηγή: easya.gr








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν μελός σας σε επιτελική υπηρεσία δεν εργάζεται νυχτερινή εργασία αλλά Πάρο ολα αυτά δηλώνεται να σας καταγγελθεί .
Ο προϊστάμενος θα καταγγελθεί για μη χρήστη διοίκηση ;;
Το μάθαμε κ αυτό σήμερα ότι τα επιτελεία κάνουν και νυχτερινή βάρδια που μετά της 10 δεν βρίσκεις άνθρωπο , δεν μιλώ φυσικά για τις ελαχιστότατες εξαιρέσεις . Για αυτό δεν σας υπολογίζουν γιατι είστε αναξιόπιστοι νομίζετε ότι κάποιον κοροϊδεύετε αλλά στην ουσία υποδαυλίζετε την οποία προσπάθεια οι πραγματικά αξία εργαζόμενοι να παίρνουν τα δεδουλευμένα τους . Υπερωρίες , νυχτερινά πενθήμερα αργίες . Στον βωμό του ε ας τα παίρνουν όλοι καίγονται και οι πραγματικά άξιοι αστυνομικοί που δουλεύουν σε αντίξοες συνθήκες με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας , για ναην χάσετε ψηφαλακια από αυτούς που κινδυνεύουν να πάθουν ψύξη από το αιρ-κοντίσιον .