Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πυροσβέστης γράφει...Κάθε πέρσι και καλύτερα



Κάθε πέρσι και καλύτερα.


1. Ενώ τα αερομεταφερόμενα πεζοπόρα τμήματα (ΕΜΑΚ) ανά την επικράτεια κατά τις προηγούμενες αντιπυρικες περιόδους ήταν ήδη λιγοστά σε αριθμό υπαλλήλων, φέτος φτάσαμε στο σημείο να μειώνονται οι υπάλληλοι των συγκεκριμένων τμημάτων κατά 70 με 80% σε όλες τις περιφέρειες. Είναι τα τμήματα που διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία στην κατάσβεση πυρκαγιάς και αποτελούν τον βραχίονα του Πυροαβεστικού Σώματος όσον αφορά στις δασικές πυρκαϊές.Παρόλα αυτά η πολιτεία θέλει να τα εξαφανίσει. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι αποστολές των τμημάτων για κατάσβεση πυρκαγιάς ήταν συνεχόμενες, φέτος ενώ έχουν ξεκινήσει μεγάλα συμβάντα, δεν πραγματοποιούνται αποστολές επειδή δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός πυροσβεστών που επανδρώνουν τα συγκεκριμένα τμήματα προκειμένου να κληθούν και να μεταβούν στις εν λόγω αποστολές και αυτό γιατί κάποιοι αποφάσισαν να διαλύσουν τα πεζοπόρα τμήματα. Δηλαδή ,αντί να τα ενισχύσουν σε αριθμό υπαλλήλων, πήραν την απόφαση να κάνουν το χειρότερο δυνατό, να τα εξαφανίσουν.... Η επιλογή τους αυτή, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει έτι περαιτέρω προβλήματα στην κατάσβεση των πυρκαγιών καθώς έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στο έλεος του θεού προκειμένου να στείλει μια σωτήρια βροχόπτωση. Και επειδή οι καλοκαιρινές βροχές σπανίζουν, πολύ φοβόμαστε ότι οι πυρκαγιές θα χρειαστεί να φτάσουν μέχρι τις ακτές για να σβήσουν. Ελπίζουμε να αντιληφθούν εγκαίρως την τραγική απόφαση που έλαβαν και να επιστρέψουν όσοι υπάλληλοι έχουν σταλεί σε άλλες Π.Υ, πίσω στα πεζοπόρα τμήματα και φυσικά να ενισχυθούν έτι περαιτέρω σε αριθμό πυροσβεστών.




2. Η μετεγκατάσταση των συναδέλφων με πληρώματα υδροφόρων οχημάτων που ξεκίνησε στον Αυλώνα Αττικής και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο, είναι απαράδεκτη καθώς οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου είναι επιεικώς τριτοκοσμικές. Ενώ οι ξένοι πυροσβέστες που ήρθαν δήθεν για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών απολαμβάνουν διαμονή σε πεντάστερα ξενοδοχεία, και ωράρια εργασίας μέγιστης διάρκειας 8ωρου, οι Έλληνες πυροσβέστες αφήνονται σε στρατόπεδα που οι συνθήκες διαβίωσης είναι οι χειρότερες δυνατές. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για τα χρήματα που λαμβάνουν οι ξένοι πυροσβέστες σε σχέση με τους Έλληνες.

Η διαμονή των συναδέλφων στο συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι 5θημερη και δεν έχουν την δυνατότητα ούτε εξόδου από αυτό τις ήμερες που αναπαύονται. Από τις 5 ημέρες οι δυο αφορούν στην μετάβαση εκεί και επιστροφή στις μονάδες τους, ενώ οι πραγματικές ημέρες εργασίες τους είναι 2, ήτοι 24 ώρες εργασία ακολουθούμενες από 24 ώρες ανάπαυση, με συνολική εκτός έδρας αποζημίωση 72€ καθώς οι ημέρες μετάβασης και επιστροφής δεν θεωρούνται ημέρες εργασίας, ενώ οι ημέρες ανάπαυσης στο στρατόπεδο εκλαμβάνονται ωσάν ο υπάλληλος αναπαυόταν στο σπίτι του. Συνθήκες σκλαβιάς δηλαδή. Θάλαμοι στρατοπέδων που παραπέμπουν σε τρώγλες για τους Έλληνες πυροσβέστες που σπεύδουν να ξεκουραστούν μεταξύ ημερών υπερεργασίας στο πύρινο μέτωπο. Αυτή είναι η επιλογή της πολιτείας. Δηλαδή ούτε χρήματα, ούτε τα βασικά για να μπορούν τουλάχιστον να έχουν μία υποτυπώδη διαμονή.

















Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Απολύτως σωστή η επιστολή..
Μπράβο στον πυροσβέστη που έγραψε τις αλήθειες.!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Απολύτως σωστή η επιστολή του πυροσβέστη..!!
Ο χρήστης πυροσβεστικη είπε…
Απολύτως σωστή η επιστολή του πυροσβέστη.!!