Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίδοση Ξιφών Αξιωματικών προερχομένων από Υπαξιωματικούς - Κείμενο αστυνομικού


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του Bloko.gr:

Το 2020 η Πολεμική Αεροπορία προέβη στην σύναψη Σύμβασης προμήθειας δύο χιλιάδων εξακοσίων πενήντα (2.650) ξιφών, προκειμένου επιδοθούν από τις Μονάδες, με βάση τη σειρά αρχαιότητας, χίλια οκτακόσια (1800) ξίφη σε δικαιούχους Αξιωματικούς προερχόμενους από Υπαξιωματικούς.
Επιπλέον δε η Πολεμική Αεροπορία προέβη στην σύναψη Σύμβασης προμήθειας, τριακόσια οκτώ (308) ξίφη θα αποδοθούν στην Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας για απονομή τους σε απόστρατους Αξιωματικούς.

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΧΘΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ

Στην ΕΛ.ΑΣ με το ισχύον βαθμολόγιο οι Αξιωματικοί προερχόμενοι από Υπαξιωματικούς από τον βαθμό του Υ/Β κατέχουν οργανική θέση αξιωματικού και κάθε δικαίωμα η παροχής προερχομένη εκ του βαθμού τους.  
Οι συνάδελφοι που η Ελληνική Πολιτεία νομοθέτησε την προαγωγή τους από τους βαθμούς των Υπαξιωματικών σε Αξιωματικούς δεν προήχθησαν με κάποιο αστερίσκο καθως η ιδια πολιτεία που όρισε ως Αξιωματικούς και τους λοιπούς Αξιωματικούς όλων των σωμάτων- αξιολόγησε και έκρινε αυτούς
Άξιους για την προαγωγή τους σε Αξιωματικούς.

Ως εκ τουτου από τον νόμο δικαιούνται και πρέπει να τυγχάνουν ισότιμης μεταχείρισης μεταξύ των ομοιόβαθμων τους σε όλα τα επίπεδα (μετάλλια, διαμνημονευσεις, ξίφη κλπ)









Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συντάσσομαι.
Μαζί με το ξίφος όμως να περάσουν και ένα διαδικτυακό σεμινάριο 2-3 ημερών για το πως γίνονται οι διοικητικές και να αρχίσουν να χρεώνονται ΕΔΕ και ΠΔΕ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ήδη χρεώνονται Π.Δ.Ε…και χωρίς το σεμινάριο των 2-3 ημερών που αναφέρεσαι….
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η Π.Α τους δίνει και κατοικίες, μεταφορά στην υπηρεσία κτλ
Τι το θες το ξιφος;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν ξέρω πού υπηρετείς συνάδελφε, αλλά στην επαρχία οι ΕΔΕ και ΠΔΕ χρεώνονται και χωρίς σεμινάριο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ υπάρχουν τόσα προβλήματα στο Σώμα (οικονομικές απολαβές, επικινδυνότητα τέλεσης υπηρεσίας, υλικοτεχνικός εξοπλισμός κ.τ.λ.) και εσύ ασχολείσαι με το αν θα σου δώσουν ξίφος;
Αντε και το πήρες, θα αλλάξει τίποτα στην υπηρεσιακή σου ζωή;
Κάπου και λίγη σοβαρότητα, δεν βλάπτει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χρεώνονται κανονικά ΠΔΕ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ με την χρέωση διοικητικών εξετάσεων (ΠΔΕ, ΕΔΕ), όμως θα πρέπει παράλληλα με αυτή να γίνει και η ένταξη στην Α μισθολογική κατηγορία των αξιωματικών τότε. Διαφορετικα, υπάρχει ανισότητα καθηκόντων και μισθολογικών απολαβών. Εξομοίωση σε ολα, επομένως, και όχι αξιωματικοί δύο ταχυτήτων, αφού θα εχουν και οργανική αξιωματικού.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αλίμονο στα λαμπρά μυαλά των νέων που επέλεξαν να γίνουν αξιωματικοί στο Σώμα...Κρίμα. Όσοι είστε νέοι, προλαβαίνετε ακόμα, αφήστε τους "άλλους" να ζήσουν το όνειρο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δίκιο έχετε συνάδελφοι .. και η αναγνώριση χρειάζεται και η επιβράβευση με ξίφος.
Οι προαγόμενοι Αξιωματικοί εξ Ανθυπαστυνόμων δεν χρειάζονται σεμινάριο. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα θέματα. Αφού η πολιτεία έτσι αποφάσισε πρέπει να έχουμε πραγματική εξομοίωση και όχι πολιτικές τύπου Υπαστυνόμος του νόμου, Υπαστυνόμος ΤΕΜΑ, Υπαστυνόμος Σχολής κ.ο.κ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ πρέπει να πάρουν θέση το οφείλουν προς το τμήμα αυτό των Αξιωματικών που αποτελούν μεγάλο μέρος εγγεγραμμένων μελών τούς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η λύση βρίσκεται στα Jumbo. Εδώ δεν μας χορηγούν ύφασμα να ραψουμς πουκάμισα κ στολές...