Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοδωρικάκος: Αυξάνεται η νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, φιλοξενήθηκε σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega ». Μιλώντας στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη αναφέρθηκε στη μάχη που δίνεται καθημερινά από την Αστυνομία για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την αύξηση της νυχτερινής αμοιβής των αστυνομικών, την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος, την θωράκιση των συνόρων για την απόκρουση των παράνομων μεταναστευτικών ροών και τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Στις 64 ώρες από τις 48 η νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών

Με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργού Οικονομικών αυξάνεται το όριο για πληρωμή για τις νυχτερινές ώρες των αστυνομικών. «Οι αστυνομικοί μας, λοιπόν, θα έχουν ως όριο όχι τις 48 ώρες το μήνα, όπως είχαν ως τώρα, αλλά τις 64. Γιατί οι αστυνομικοί μας τις εργάζονται αυτές τις ώρες. Ήταν ένα δίκαιο αίτημα, όπως και άλλα που έχουμε επιλύσει κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.


Αναγνώριση της επικινδυνότητα του επαγγέλματος

«Το επάγγελμα του αστυνομικού είναι χωρίς καμιά αμφιβολία ένα επικίνδυνο επάγγελμα. Έχουμε προχωρήσει από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συνδικάτα των αστυνομικών, στη διαδικασία εκπόνησης μελέτης, προκειμένου μέσα στα επόμενα χρόνια να δούμε τι μπορεί να γίνει για να αναγνωριστεί και τυπικά το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο».


2.500 αστυνομικοί επιχειρούν καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας

«Καθημερινά 2.500 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι στους δρόμους, δίπλα σε όλους τους πολίτες, στις γειτονιές, προκειμένου να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά της, με βάση τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες έχει να αντιμετωπίσει. Ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε κάθε μορφή εγκλήματος και αυτό φάνηκε και το προηγούμενο Σάββατο στα Πατήσια. Γι’ αυτό εκφράζω την ικανοποίηση μου άλλη μία φορά για τον τρόπο που αντέδρασαν αυτά τα δύο παλικάρια της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον τρόπο που αντέδρασε συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. Είναι σημαντικό ότι αυτοί που είναι νεκροί είναι κακοποιοί, είναι εγκληματίες και δεν είναι οι αστυνομικοί μας».

Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης

«Βελτιώνουμε την εκπαίδευση των αστυνομικών και τους ενισχύουμε με τα κατάλληλα μέσα και τις κατάλληλες υποδομές για να κάνουν πιο αποτελεσματικά τη δουλειά τους. Και αυτό έχει φανεί: Από τη 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Ιουνίου έχει μειωθεί κατά 30% η εγκληματικότητα σε σχέση με την εποχή πριν από την καραντίνα του κορωνοϊού. Αυτά είναι αναμφίβολα στατιστικά στοιχεία και δεδομένα και είναι αποτέλεσμα μιας οργανωμένης και σταθερής προσπάθειας που γίνεται από όλους μας».

Καθημερινά αποτρέπουμε την είσοδο σε 1.000 παράνομους μετανάστες

«Η απειλή στον Έβρο είναι καθημερινή. Περίπου 1.000 παράνομοι μετανάστες προσπαθούν καθημερινά να μπουν παράνομα από τον Έβρο στην Ελλάδα. Η Ελληνική Αστυνομία είναι εκεί, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Για να έχετε πλήρη εικόνα, μόνο το πρώτο 6μηνο της χρονιάς που διανύουμε, του 2022, έχουν υπάρξει 90.000 αποτροπές παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να μπουν στην Ελλάδα. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό. Η Αστυνομία φυλάει τα σύνορα με ισχυρό και αποτελεσματικό τρόπο. Μόνο το πρώτο 6μηνο, σε ολόκληρη την χώρα, υπάρχουν 500 συλλήψεις, πάνω από 500 συλλήψεις παράνομων διακινητών. Διακινητών που εμπορεύονται την ανθρώπινη ζωή κάνοντας ένα έγκλημα. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, θα συνεχίσουμε αυτή την δράση μαζί με τον σοβαρό έλεγχο για τους παράνομους μετανάστες που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο Αττικής. Το τελευταίο 6μηνο η Αστυνομία έχει προβεί σε πάνω 1.500 συλλήψεις, εδώ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ συνολικά τον τελευταίο 1,5 χρονο έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους περίπου 9.000 παράνομοι μετανάστες. Πρόκειται, επομένως, για μια συνολική παρέμβαση, οργανωμένη παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης».







Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να αυξηθεί το χρηματικό ποσό/ώρα νυχτερινής απασχόλησης. Πάλι οι βυσματικες υπηρεσίες, του αυστηρά κυλιόμενου ωραρίου θα επωφεληθούν. Και μη χειρότερα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
8 νυχτερινά = 8 αδιάθετα βάλε και τα ρεπό ,δεν γίνεται σε μήνα 30 ημερών .Πάλι αυτοί που και τώρα τα εισπράττουν χωρίς να τα δουλεύουν ,πάλι θα βλέπουμε αξιωματικούς ,γραμματείς και φαρισαίους να γράφουν ατελείωτες ώρες νυχτερινών
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ετήσιο σύνολο ωρών θα αυξηθεί ή παραμένει 480 ώρες οπότε δεν έχει νόημα αυτή η αύξηση ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα βράδυα ήταν τα εύκολα..για το επικίνδυνο ζήσε Μάη να φας τριφύλλι..θα δούμε τα επόμενα χρόνια τι μπορεί να γίνει κτλ ..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και η κοροϊδία συνεχίζεται. Γραμματείες επιτελεία διαθέσεις ανύπαρκτοι επόπτες
κτλ τρίβουνε τα χέρια τους. Κερδισμένοι και οι συνάδερφοι που λόγω λειψανδρίας σε μάχιμες υπηρεσίες ξεζουμίζονται σε αλλεπάλληλα νυχτερινά σε βάρος της υγείας τους της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής τους.
Παραδειγματική τιμωρία σε όσους υπογράφουν εικονικά νυχτερινά και πενθήμερα και θα φτάνει το κονδύλιο.
Αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης και ΕΛΕΓΧΟΣ. Για να μπορεί να λέει ο υπουργός ότι επωφελούνται ολοι οι αστυνομικοί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κ. Υπουργέ το προσωπικό θέλει να πράξετε ουσιαστικότερες αλλαγές. Συμφωνούμε με αυτήν την κίνηση σας αλλά υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις – διαπιστώσεις. Δεν χρειάζεται περισσότερες ώρες αλλά καθαρό αυξημένο κατά 100% αφορολόγητο ποσό. Θέλει και σε εμάς να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας η οποία θα αποτυπώνει ξεκάθαρα ποιός δουλεύει στα αλήθεια νυχτερινή υπηρεσία. Θέλει ηλεκτρονικό βιβλίο με τις υπηρεσίες οι οποίες θα καταγράφουν τις παραπάνω ώρες που εργάζεται το προσωπικό και τα ρεπό που οφείλονται και δεν δίνονται. Ετσι θα ελέγχονται οι Διοικητές των Υπηρεσιών. Είναι εύκολο να δημιουργηθεί αυτή η εφαρμογή, ζούμε σε καιρούς που η πληροφορική κάνει θαύματα αν καταλαβαίνετε. Πρόθεση να υπάρχει για άμεση εφαρμογή γιατί τόσα χρόνια ακούμε υποσχέσεις από πρώην Υπουργούς και παρατρεχάμενους. Έκτος αν και εσείς θεωρείτε πως τα προβλήματα θα λυθούν από τις παρεμβάσεις των επαγγελματιών συνδικαλιστών που κάνουν βόλτα στα πρωινάδικα προς ικανοποίηση των Μέσων Μαζικού Επηρεασμού. Μόνο ζημιά προκαλούν στην ΕΛ.ΑΣ και στην αποστολή της, στην εικόνα σας και στις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν επιτέλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε και τους αφαίρεσε το δικαίωμα να σουλατσάρουν στα ΜΜΕ και έκοψε τις συνδικαλιστικές άδειες. Εσείς δεν το μπορείτε ή δεν θέλετε; Βλάπτουν την εικόνα της ΕΛ.ΑΣ κ της κυβέρνησης. Σκεφτείτε το λίγο…..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ,ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2012 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ,ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΔΩΡΩΝ,ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ.ΘΑ ΦΑΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ! ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επίσημα, οδηγοί διευθυνταδων, γραμματείς κ Φαρισαίοι κλπ κλπ ο μάχιμος που κινδυνεύει στο πεζοδρόμιο και τρώει τα σκατα σε ΑΤ κ ΤΑ πάνω από 40ωρες δεν μπορείς να γράψει στην καλύτερη των περιπτωσεων.