Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Η αγανάκτηση φουντώνει - Καζάνι που βράζει το κατώτερο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.''


Παραθέτουμε κείμενο αναγνώστη του Bloko.gr:

Το χαμηλόβαθμο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας (που αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία του σώματος) δίνει την τελευταία τριετία την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων του ελπίζοντας στην υλοποίηση της υπόσχεσης εκ μέρους του πρωθυπουργού ότι θα φροντίσει προσωπικά την αποκατάσταση των αδικιών που το αφορά. Η αγανάκτηση συνεχώς όμως φουντώνει και μοιάζει με καζάνι που βράζει.

Δεν χρειάζεται να αναφέρω της πολλαπλές και μείζονος σημασίας επιτυχίες, Έβρος-πανδημία-βαριά εγκληματικότητα κλπ

Οι έως τώρα διαψεύσεις πολλές, διότι οι όποιες αλλαγές έγιναν αφορούσαν λίγους ή οι επιπτώσεις διαφημίζονταν ως μεγάλες αλλά ήταν στην πράξη μικρές και αφορούσαν το απώτερο  μέλλον, καθρεφτάκια δηλαδή σε ιθαγενείς.

·       Το βαθμολόγιο πρακτικά έδωσε ψίχουλα - σε βάθος χρόνου και διατήρησε σε ισχύ πολλές ανισότητες μεταξύ των αστυνομικών. Η καταχρηστική-παράνομη απογραφή του προσωπικού τις περιόδους των μνημονίων σε Α-Β-Γ κατηγορία παράβλεψε τους αστυνομικούς από Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και τους εν ενεργεία αστυνομικούς αποφοίτους ΑΕΙ, επιβραβεύοντας μόνο τους αποφοίτους ΣΑΕΑ δημιουργώντας μια ειδική πραγματικότητα περάν αυτή του Δημοσίου για τα στελέχη της Αστυνομίας ( αστυνομικοί με 1 ή 2 πτυχία ΑΕΙ δεν παίρνουν καν το επίδομα πτυχίου τους και απόκτηση του πτυχίου τους δεν λαμβάνεται υπόψη στον Υπηρεσιακό τους Βίο).

·       Τα νυχτερινά όσο και να αυξηθούν δεν μπορεί πρακτικά να συμπληρώσει πάνω από 50 ώρες κανένας αστυνομικός αρά το όφελος είναι μερικά €. Γιατί άραγε δεν προέβηκαν οι αρμόδιοι σε μια απλή αύξηση του ποσού αποζημίωσης ανά ώρα που θα οδηγούσε σε αύξηση της αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας των αστυνομικών

·       Το επικινδυνότητας πάει για το απώτερο μέλλον, όταν το αντίστοιχο επίδομα όπου οι πιλότοι έχουν ονομάσει τεχνηέντως σε «πτητικό» αυξήθηκε αφορολόγητο με απόφαση του πρωθυπουργού

·       Οι αποκατάσταση των μισθών σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ πήγε περίπατο παρα του ότι η αστυνομικοί δικαιωθήκαν δικαστικά

·       Η ανώτατοποίηση των αστυνομικών σχολών αφορά κυρίως την ΣΑΕΑ χωρίς να κερδίζει τίποτα το σημαντικό η εκ των πανελληνίων σχόλη αστυφυλάκων 

Θα  περούσε κανείς να παραθέσει πολλά ακόμα στην λίστα των απογοητεύσεων, όμως το ζητούμενο δεν είναι αυτό αλλά να αντιληφτούν οι αρμόδιοι ότι απευθύνοντε σε ανθρώπους με επίπεδο αναλυτική ικανότητα και αντίληψη. Τα επίπεδο των στελεχών του σώματος έχει αλλάξει προ πολλού (δεν υπάρχει πια ο χωροφύλακας του δημοτικού) και δικαιούμαστε ανάλογη αντιμετώπιση.

 










Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
1. Να επανέλθει η ρύθμιση με τις αμοιβομενες περιπολίες έτσι ώστε να δώσει κίνητρο στους αστυνομικούς για έξτρα εισόδημα.
Αυτό θα έχει αντίκτυπο στην κοινωνία καθόσον θα ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία.
Επίσης θα ομαλοποιηθούν οι βάρδιες και δε θα κόβονται ρεπό.

2. Χρηματικό ποσό για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος.

3. Όταν κάποιος δεν προλαβαίνει να πάρει τις άδειες λόγω υπηρεσιακών αναγκών τότε να υπάρχει χρηματική αποζημίωση όπως στον ιδιωτικό τομέα.
Όταν θα μας κόβουν άδεια θα πρέπει να μας πληρώνουν.

4. Επαναφορά δώρων όπως ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτά πρέπει να είναι η πυξίδα μας κ ο προσανατολισμός μας.
Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση.

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πτυχιούχος διεθνών σπουδών εκπα και παραμένω μισθολογικα στη Β κατηγορία. Τι να πει κανείς... Ένας αστυφύλακας Π.Σ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους να αναγνωριστουν τα πτυχία. Δεν γίνεται πληροφορικάριοι να υπηρετούν στην διεύθυνση πληροφορικής και ο προϊστάμενος τους να μην καταλαβαίνει τπτ και μοναδικό προσόν του να είναι ότι τελείωσε σαεα. Έλεος με την αναξιοκρατία σε αυτή τη χώρα.
Ακούει ο κ. Θεοδορικάκος;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αν θελατε καριερα να πηγαινατε σαεα,μου πατε στα τμηματα οικονομικων της πλακας και εχετε και απαιτησεις ...εσυ με το πτυχιο διεθνων σπουδων πηγαινε στον ιδιωτικο τομεα να δουμε ποσο μετραει το χαρτι σου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόσο χρήσιμα είναι τα πτυχία τύπου θεολογίας σε αξ.υπ και περιπολικά ; Πόσο χρήσιμος είναι στη θέση του ο Γυμναστής σε ένα τμήμα αδειοδοτήσεων του Δήμου ; Θα πλήρωνε ο ιδιώτης εργοδότης τέτοια αίσχη που γίνονται στο δημόσιο ; Ποτέ φυσικά. Το πτυχίο να αμοίβεται αν είναι χρήσιμο στη θέση που υπηρετεί κάποιος. Αλλιώς μπορεί να παραιτηθεί και να αξιοποιήσει τα προσόντα του στον ιδιωτικό τομέα που τα αξιολογεί καλύτερα. Χρήματα χωρίς δουλειά δεν υπάρχουν στη χώρα πλέον. Αυτές οι νοοτροπίες μας έφεραν σε αυτό το χάλι με τα μνημόνια.