Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σχόλιο αστυνομικού για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία



Διαβάστε το σχόλιο:

Η αλήθεια είναι με 9μηνο στρατό και 4 μήνες σχολείο Ελλάς + πτυχία , γλώσσες + αλλά προσόντα κτλ

Ένας 20χρονος που βγαίνει από τη σχολή δεν τα κατέχει

Επίσης η σχολή αστυφυλάκων μέχρι πέρυσι ήταν διετίας

Από αυτά τα δυο χρόνια 7 μήνες ήταν μέσα σχολή και μετά έξω

Από τους 7 μήνες οι 2 ήταν απλή στρατιωτική εκπιδευση

Αρα σε θέματα αστυνομίας ήταν 5 μήνες σχολή επι της ουσίας




Εξάλλου το διάστημα αναβάθμισης σε αστυφύλακα είναι πολύ μεγάλο για την έμπειρα στο σώμα

8 χρόνια είναι πολλά

Κανονικά θα Επρπε να γίνεσαι στη 5ετια με μονιμοποίηση.









Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης adekastos είπε…
Να αναλάβεις ανακριτικά καθήκοντα ,να κάτσεις στην ηλεκτρική καρέκλα του αξ υπ. και μετά να μιλάς πολύξερε Φρουρέ .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρώτον
Η βασική στρατιωτική εκπαίδευση που αναφέρεις είναι 40 ημέρες και όχι 2 μήνες. Επίσης η στρατιωτική αυτή εκπαίδευση γινόταν προ του ακαδημαϊκού έτους.

Δεύτερον
Το πρωτο και το δεύτερο ακαδημαϊκά έτη της σχολής αστυφυλάκων είχαν συμπτυχθεί (χρονικά) σε 1 έτος ήτοι από αρχές Νοέμβρη έως τέλη Ιουνίου. Για να γίνει αυτή η σύμπτυξη τα μαθήματα ήταν Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί ΚΑΙ απόγευμα.

Τρίτον
Τα μαθήματα εκτός από αστυνομικού ενδιαφέροντος ήταν και δικονομικά από καθηγητές νομικών σχολών, σε πλήρη αντίθεση με το 4 μηνών σχολείο που αναφέρεις ότι πέρασαν οι επιτυχόντες στις ΟΠΠΙ.

Τέλος και κυριότερο
Αντί να πας (όπως πηγές) σε μια αδιάφορη σχολή από την οποία πήρες ένα αδιάφορα και εν τέλη αχρείαστο ουσιαστικά πτυχίο, θα μπορούσες κι εσυ να είχες περάσει μέσω πανελληνίων σε μια σχολή αστυφυλάκων.
Έτσι ούτε το παράπονο του ότι αργείς 7 χρόνια να γίνεις αστυφύλακας θα είχες αλλά και όλες οι αποριες σου για το αντικείμενο και την εξέλιξη θα σου είχαν λυθεί.

Παρόλο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση το άγχος και η απορία σου με το ότι αργείς ως ΕΦ να γίνεις αστυφύλακας και πριν καλά καλά προλάβεις να χρονισεις στο σώμα ψάχνεσαι, σου εύχομαι μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ιεκ αστυφυλάκων πάντως δίνει καλύτερο μισθό τσάμπα ο κόπος σου νομίζω. Απλά η διαφορά είναι στη δώρο τοποθέτηση επαρχία σε σας.
Ο χρήστης Ψητά στα καρβουνα είπε…
Εγώ λέω να γίνει και κάποιο άλλο νέο σώμα στην ΕΛΑΣ που να θέλει 1 μήνα σχολή 9 μήνες στρατό 1 πτυχίο μεταπτυχιακό 10 γλώσσες και να εννοείται να γίνεται στα 2 χρόνια αξιωματικός .αντε σοβαρευτειτε λίγο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όποιος θέλει να γίνει Αστυφύλακας να πάει στη σχολή Αστυφυλάκων με πανελλήνιες εξετάσεις διαφορετικά να παραμείνει στη θέση για την οποία διορίστηκε....όλα τα άλλα .....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
να στρώσεις τον κώλο σου και να δώσεις πανελλαδικές αν επιθυμείς να είσαι τόσο γρήγορα αστυφύλακας που έπρεπε να μην γίνονται ποτέ αστυφύλακες οι ειδικοί φρουροί από την στιγμή που δεν είναι ανακριτικοί. Αν και από ότι μαθαίνω πλέον αρχίζουν και διδάσκονται και αυτοί μαθήματα όπως οι αστυφύλακες γιατί όχι να μην βγαίνουν και αυτοί με επιπρόσθετα κάποια σεμινάρια ανακριτικοί και αυτοί. Να σας δω μετά πως θα πάτε από επιστολές και υψηλή θεωρία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα έπρεπε να ακολουθήσεις την "ευθεία οδό", να δώσεις πανελλήνιες και να μπεις στην Σχολή Αστυφυλάκων. Επειδή όμως προφανώς δεν περνούσες ούτε απέξω...προτίμησες τον παράδρομο της πανεπιστημιακής, των συνοριοφυλάκων και των ειδικών φρουρών. Όσο για τα τρομερά πτυχία, τις γλώσσες και τα άλλα φοβερά προσόντα σου, προφανώς για να μπεις εκεί που μπήκες..δεν έφταναν για να βρεις δουλειά ούτε στο super market της γειτονιάς σου..! 8 χρονάκια λοιπόν και λίγα είναι και αν θες να είσαι σωστός άναψε κανένα κεράκι στους τοπικούς βουλευτές που για τα ψηφαλάκια πιέζουν και βγαίνουν προκηρύξεις ώστε να φας και εσύ ένα κομμάτι ψωμί... και στους συνδικαλιστές που για να τα έχουν καλά με όλους συναίνεσαν στην προδοσία της Αστυφυλακοποιησης...Το ΚΑΤΑΛΆΒΑΜΕ?? ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΑΜΕ!!!