Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μητσοτάκης: Φθηνή στέγη σε εργαζόμενους - Κατώτατος μισθός και μήνυμα σε εργοδότες


Ο πρωθυπουργός στην παρέμβαση του στη Βουλή διαβεβαίωσε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί σημαντικά από 1ης Μαΐου 2022


Το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης θέλησε να φιλοτεχνήσει με την παρουσία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Δουλειές ξανά», ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Ο πρωθυπουργός στην παρέμβαση του διαβεβαίωσε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί σημαντικά από 1ης Μαΐου 2022, ενώ έστειλε μήνυμα στους εργοδότες να αυξήσουν τους μισθούς που προσφέρουν.


«Η αύξηση του μισθού είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσουν οι επιχειρήσεις εργαζόμενους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως ο ΟΑΕΔ θα αποτελέσει πυλώνα για τη στέγη που πρέπει να αποκτήσουν οι Έλληνες εργαζόμενοι.

Παρά τα υψηλά ποσοστά ιδιοκατοίκησης, το 37% του πληθυσμού ξοδεύει παραπάνω από το 40% του εισοδήματος για έξοδα στέγης. Ένας στους τρεις Έλληνες έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές για την κατοικία. Το πρόβλημα της στέγης είναι ουσιαστικό, πρέπει να αντιμετωπιστεί»,, είπε και πρόσθεσε:




«Η άλλη όψη μιας αγοράς ακινήτων που ευημερεί, αυξάνει την πίεση να δρομολογήσουμε πολιτικές έξυπνες προσφοράς πιο φτηνής στέγης, κυρίως στα νέα ζευγάρια», είπε και συμπλήρωσε πως χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα επιμερίσει τον πλούτο πρώτα από όλα σε εργαζόμενους και μισθωτούς που δεν μπορούν να βλέπουν την ανάπτυξη ως στατιστική απεικόνιση.

Επεσήμανε ότι η ανεργία έπεσε από το 17,2% στο 12,8% και αυτό συνιστά τη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση στην Ευρώπη, γεγονός που μεταφράζεται σε 200.000 νέες θέσεις εργασίας.





Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταφεύγει σε ψεύδη και προεξοφλεί την αποτυχία της χώρας, προκειμένου να ανακτήσει την πολιτική του αξιοπιστία.

«Εμείς βλέπουμε τα επιδόματα ως αναγκαία βοήθεια μεταβατικού χαρακτήρα δεν θέλουμε μόνιμους επαγγελματίες ανέργους», είπε με αφορμή την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση και κατέληξε λέγοντας πως θα ήθελε να διευρύνει τον τίτλο του νομοσχεδίου σε «Πολλές, καλές και καλοπληρωμένους δουλειές».



Πηγή: www.cnn.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια