Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ντρέπομαι αλλά αυτή είναι η αλήθεια - Συνταξιούχος αστυνομικός καταγγέλλει


Δημοσιεύουμε μήνυμα, που μας απέστειλε στο bloko.gr αναγνώστης, ο οποίος δηλώνει απόστρατος αστυνομικός: Είμαι συνταξιούχος αστυνομικός. Όταν πριν από χρόνο διέρρηξαν και κατέκλεψαν τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας που μένουμε, η μόνη αστυνομική παρουσία ήταν η ΔΙΑΣ. Η    σήμανση εκανε μια βδομάδα να φανεί και το Τ.Α οχι μόνο απαξίωσε αλλά με το ζόρι πήρε τις μηνύσεις που αφορούσαν κλοπιμαία αξίας 70.000 ευρώ, για άλλους συγκάτοικους 30.000 ευρώ κλπ. 
Προχτές Τρίτη οι διαρρήκτες ήρθαν ξανά. Σε μένα 3.000 ευρώ ζημιά, σε άλλους μεγαλύτερη. Η ΔΙΑΣ πάλι παρούσα, η σήμανση αναμένεται και το Τ.Α  πάλι απών. Κανένας ιδιοκτήτης δεν θέλει να πάει αυτή τη φορά να κάνει μήνυση. Όχι μόνο επειδή χάσαμε κάθε ελπίδα πως θα ενδιαφερθούν αλλά κυρίως επειδή δεν θέλουν να ξαναζήσουν πάλι την απαξίωση και την αποφυγή του Τ.Α να πάρει τις μηνύσεις. Νιώθουμε οι ίδιοι ένοχοι που μας κατακλέβουν αντί να νιώθει η αστυνομία που μας αφήνει προστάτευτους. 
Ντρέπομαι αλλά αυτή είναι η αλήθεια.







Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ειναι αλήθεια ότι εχουν διαλύσει τα Τ.Α και Α.Τ για να φτιαξουν κεντρικές Υπηρεσίες τυπου ΔΙΑΣ που δεν γραφουν δικογραφίες, δεν πανε μεταγωγές, δεν πανε μετρα, δεν νοιαζονται αν θα αποδρασει ή θα πεθανει ή ότι και να κανει κρατουμενος. Αυτη ειναι η αστυνομια του τωρα.... παλια υπηρχε το ΑΤ που ρυθμοζε τα παντα στην Περιοχή του. Τωρα πηξαμε στις ειδικες Υπηρεσιες που ομως οτι δουλεια δεν θέλουν την αφηνουν παλι στα ΑΤ κ ΤΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριε Συνάδελφε. Γνωρίζεις πόσα άτομα έχει η ΔΙΑΣ και πόσα τα τοπικά ΤΑ;Γνωρίζεις πόσες επόπτες εχει κάθε ομάδα, και αυτός ο επόπτης εχει κι άλλους επόπτες κι εν τέλλει είνιαι άφαντοι οι αστυνομικοί από τα ΤΑ και ΑΤ; Αν δεν το έχεις καταλάβει οι ΔΙΑΣ ερχονται για μονο παρηγόρια... κατόπιν του εγκλήματος για αυτό δεν χρειάζεται να κατηγορεις το ΤΑ... προφανώς έχεις χασει επεισόδια... οριακά λειτουργούμε σαν ΚΕΠ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε παλικάρια οποιος νοιωθει ριγμένος στα κατα τόπους Τ.Α και Α.Τ μπορει να ζητήσει να παει στη ΔΙΑΣ που δεν προσφέρει και δεν κάνει τίποτα……..ώπα.συγγνωμη.παλιοτερα που ανάγκασαν κάποιους να πανε ΔΙΑΣ δήλωσαν ψυχολογικά-παρέδωσαν όπλα απλα για να μη πανε ΔΙΑΣ και φύγουν από γραφείο (έστω και του ΑΞΥΠ).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κανείς δεν είπε ότι οι ΔΙ.ΑΣ δεν δουλεύει ή δεν κινδυνεύει. Αλήθεια είναι ότι τα ΑΤ και ΤΑ είναι διαλυμένα από προσωπικό, ενώ η ΔΙΑΣ που ανέφερε ο απόστρατος όχι.Σε αυτό που έγραψες ισχύει και το αντίστροφο. Δεν είδα ποτέ αιτήσεις από ΔΙ.ΑΣ για ΑΤ για ΤΑ ίσως, αλλά και πάλι σπάνια. Και μεγάλο μέρος της ΔΙ.ΑΣ φέρνει νυχοκόπτες και σακουλάκια που ανάθεμα και αν έχουν μυρωδιά χασίς (με το μικροσκόπιο ψάχνεις τα τρίματα) μόνο για να βγουν τα στατιστικά και τα δελτία τύπου, χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι έτσι τα ΑΤ και ΤΑ βυθίζονται στη γραφειοκρατία και τις μεταγωγές χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο στην αστυνόμευση και στην ασφάλεια του πολίτη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια φορά και έναν καιρό που δεν ήξεραν οι αρχιφύλακες και ανθυπες και ανακριτικοί τι λούφα θα ταν η Διας. Για στείλε ένα τώρα να δεις πως θα κάνει μπραφ. Πιο μάχιμη και δύσκολη υπηρεσία απο τον αξιωματικό υπηρεσίας ενός Τμήματος Ασφαλείας δεν υπάρχει , όλα τα άλλα είναι τα λέμε για να τα λέμε.Και επίσης πιο χρήσιμη για τον πολίτη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ θα θέσω ένα ερώτημα στον ανώνυμο που λέει ότι δήλωναν ανικανότητα οι συνάδελφοι για να μην πάνε στη ΔΙΑΣ. Είναι προτιμότερο 6ωρο στη ΔΙΑΣ που με το υετός της βάρδιας παραδίδεις την αναφορά σου και ξεμπερδεψες η ΑΞ. ΥΠ σε Τ.Α που μετά το πέρας της υπηρεσίας σου χρεώθηκες άλλες 5 με 6 δισκογραφίες που προστίθενται στο σύνολο των 60 με 70 και πρέπει να διεκπερεωσεις εγκαίρως για να μη βρεθείς κατηγορουμενος?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να καταλάβω... οι συνάδελφοι που κάνουν ΑΞΥΠ θεωρείται προνομιούχος υπηρεσία επειδη ειναι σε γραφείο; Εσυ που υπηρετείς στη ΔΙΑΣ δεν ειδα ουτε έναν να θελει να παει να κάνει ΑΞΥΠ σε ΤΑ... αντιθέτως αν είναι να πανε σε ΤΑ θελουν να πιασουν καποιο στόχο...