Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γράμμα και σκέψεις ενός αρχιφύλακα



Ζούμε εδώ και μήνες υπό την ομηρία των κρίσεων.

Φυσικά για όλα αυτά δε φταίει η πολιτική ηγεσία η οποία ορθότατα μετακύλησε τη χρονική τους έναρξη κατά το Μάρτιο, αλλά η ματαιοδοξία και η έλλειψη κουλτούρας πολλών εκ των ανώτερων αξιωματικών οι οποίοι θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία. 

Ο φόβος μη συμβεί κάτι και λάβουν αποστρατεία , οι διαρκείς επισκέψεις του σε πολιτικά γραφεία, μητροπολίτες κτλ , η διαρκής ανησυχία για την τύχη τους είναι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ που δε χρειάζεται σε μια σύγχρονη και αποτελεσματική Αστυνομία. 

Δε οι διαρκείς και επί σκοπό αναρτήσεις σε διάφορα site περιστατικών τις οποίες ο πολίτης έμεινε ικανοποιημένος, πήρε ά βοήθειες ή επίσης αποτελέσματα εργασίων τους που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο είναι χαρακτηριστικό της προσπάθειας τους να ασκήσουν πίεση για την παραμονή ή την προαγωγή τους.

Μπροστά σε αυτή την εντελώς αδέξια τακτική τους θα πρέπει να προστεθεί η προσπάθεια χρόνια βολεμένων αστυνομικών να προαχθούν ενώ το λογικό θα ήταν ήδη να ευρίσκονται στην αποστρατεία. Ενδεικτικά τα λόγια ανώτερου " μπορεί να είναι ένας αστυφύλακας, αλλά δεν ξέρεις τι γνωριμίες έχει και που μπορεί να φανεί χρήσιμος" και εδώ πραγματικά αρχίζεις να ανησυχείς , γιατί αν εξαρτάται η προαγωγή σου από ένα αστυφύλακα για να τον έχεις στα όπα όπα και να τον ξεχωρίζεις από το άλλο προσωπικό κάτι δεν κάνεις καλά. 

Η ποιοτική δουλειά αναγνωρίζεται από μόνη της και δε θέλει διαφήμιση...όλοι το γνωρίζετε.Πραγματικά μερικοί από εσάς αν είχατε ελάχιστο σεβασμό στο ρόλο σας θα ζητάγατε οι ίδιοι να αποστρατευτείτε. Μακάρι και εύχομαι ολόψυχα η πολιτική ηγεσία για πρώτη φορά μετά από χρόνια να προβεί σε ουσιαστικές κρίσεις και εν τω βάθει, αποστρατεύοντας σεβαστό αριθμό αξιωματικών εν προκειμένω νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι , προερχόμενοι από Πανελλήνιες εξετάσεις και με πλούσιες γνώσεις, μεταπτυχιακά,ξένες γλώσσες και κυρίως άλλη κουλτούρα να αναλάβουν καίριες θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία.












Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλος ένας κατώτερος αστυνομικός που δεν κατάφερε να γίνει Αξιωματικος. Περαστικά.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόλις αναλάβουν οι εκ πανελληνίων θα έρθει η καταστροφή!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αξιωματικοί με μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες που δεν πατάνε στην υπηρεσία γιατί απλά άλλος είναι διευθυντής και δεν τον ενδιαφέρει. Τους ξέρουμε αυτούς τους νέους αξιωματικούς και θεωρώ μαύρα τα μελλούμενα της αστυνομίας…
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μην εισαι τοσο σιγουρος για καποιους αξιωματικους εκ των πανελληνιων εξετασεων...εχει και απο αυτους κατι αστερια...που ουτε για σκοπια δεν κανουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τρέμουν τον ίσκιο τους και την πληρώνει ο αστυφύλακας.Παρέλαση από βουλευτικά γραφεία για σβήσιμο κλήσεων... Γράψε κ τσακωσου καημένε αστυφύλακα...διμοιριες κ μέτρα τάξης σε αγώνα Γ Εθνικής μην στραβώσει το πράγμα λίγες μέρες πριν τις κρίσεις...Τρέξε καημένε αστυφύλακα...και ορισμένοι δηλώνουν ότι θα πολιτευτουν για να εξασφαλίσουν την επόμενη μέρα.. Δυστυχώς...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάλλον ο αρχιφύλακας έχει δίκιο.Διαφωνω ότι οι προερχόμενοι από Πανελλήνιες θα βελτιώσουν τα πράματα.Και εκεί υπάρχουν κηφήνες.Συμφωνω ότι πρέπει να προαχθούν άνθρωποι που είναι σε πρώτη γραμμή , τμήματα και ασφάλειες .Είτε από Πανελλήνιες είτε με το παλαιότερο σύστημα οι κηφήνες επιβιώνουν και παρασιτούν σε βάρος αξιόλογου προσωπικού είτε αξιωματικών είτε αστυνομικών .Συμφωνώ επίσης στο ότι πρέπει να φύγει μεγάλος αριθμός αξιωματικών και ότι σε μια αστυνομία του 2022 θα πρέπει πρώτα από όλα κρίνοντας από το που υπηρετούν και τι προσφέρουν οι αξιωματικοί να λαμβάνονται υπόψη και οι λοιπές ακαδημαϊκές τους γνώσεις.Θεωρω ότι μια αποφασισμένη πολιτική ηγεσία θα απομακρύνει αρκετούς λόγω χρονιου κωλύματος στην επετηρίδα των αξιωματικών.