Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χωρίς το ρωσικό Beriev στις πυρκαγιές φέτος λόγω Ουκρανίας - Ψάχνει άλλο αεροπλάνο η Ελλάδα


Η χώρα αναζητά λύση και βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για ένα αντίστοιχο αεροπλάνο, με δυνατότητα χρήσης επιβραδυντικού υγρού, από άλλη χώρα





Χωρίς το ρωσικό αεροπλάνο Beriev θα είναι φέτος η χώρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια του forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου, "Ο Κόσμος που Αλλάζει".



Ωστόσο, όπως τόνισε ο υπουργός, η χώρα αναζητά λύση και βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για ένα αντίστοιχο αεροπλάνο από άλλη χώρα, το οποίο πιθανότατα να δίνει τη δυνατότητα χρήσης επιβραδυντικού υγρού, κάτι το οποίο χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, με μεγάλη επιτυχία.


"Υπήρχε ένα Beriev, ήταν στο πλάνο μας ένα Beriev που θα βοηθούσε την αντιπυρική περίοδο, αντιλαμβάνεστε ότι με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε. Συζητάμε, είμαστε σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης, να βρούμε από μία άλλη χώρα ένα αεροπλάνο αντίστοιχο και μάλιστα να χρησιμοποιήσουμε το επιβραδυντικό υγρό για να βοηθήσει πάρα πολύ. Αποτελεί θέμα συζήτησης και με περιβαλλοντιστές, καθώς χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία με μεγάλη επιτυχία", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.





Πηγή:











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια