Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αλλοίωση του όρου πρόσφυγας - Γράφει ο Παναγιώτης Χαρέλας


Κείμενο του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλακών:

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους σε φυγή. Κυρίως γυναικόπαιδα, και αυτό φαίνεται. Αυτοί είναι οι πραγματικοί πρόσφυγες.

Αντίθετα, πριν λίγα χρόνια μας επέβαλαν έναν όρο πρόσφυγα τελείως διαφορετικό από την πραγματικότητα. Όποιος έμπαινε στη χώρα μας θα έπρεπε να τον αποκαλούμε πρόσφυγα, γιατί ... λέει, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μας έδινε κανένα κονδύλι!!! 
Και ήρθαν χιλιάδες. Κυρίως άντρες. Τέτοια αντίληψη είχαν κάποιοι για τον όρο πρόσφυγα!!!

Τόσο πολύ απείχαμε από την πραγματικότητα.

Πρόσφυγας ο Πακιστανός, ο Μπαγκλατεσιανός, ο Αιγύπτιος και οποιοσδήποτε από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Πρόσφυγες όμως δεν είναι αυτοί. Πραγματικοί πρόσφυγες είναι ο ουκρανικός λαός και μάλιστα στην περίπτωση αυτή βλέπουμε γυναικόπαιδα. Με τις ταυτότητες και τα διαβατήρια στα χέρια, δεν τα καίνε και δεν τα εξαφανίζουν. Και φεύγουν με δάκρυα στα μάτια. Χωρίς διακινητές να τους καθοδηγούν και χωρίς πανάκριβα κινητά.

Οι άντρες μένουν στη χώρα τους για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

 Δεν τα παρατάνε.

Αυτά για να μαθαίνουμε ποιος είναι ο πραγματικός πρόσφυγας.

Η έννοια του Πρόσφυγα κατά την κα Χριστοδουλοπούλου :

Είναι προφανές πως οι Ευρωπαίοι μας "μαλώνουν" γιατί πέραν των δεσμεύσεων της Ελλάδος ότι θα αφήνουμε μόνο πρόσφυγες να μετακινούνται προς την Ευρώπη όπως ορίζεται από τις διεθνής συνθήκες, εμείς αφήναμε ελεύθερα είτε από την περιοχή της Ειδομένης είτε από άλλες περιοχές να μετακινούνται και παράνομοι μετανάστες.

Να λοιπόν, γιατί σήμερα κλείνουν τα σύνορα. Τώρα αν εμείς πρέπει να τους λέμε όλους πρόσφυγες για να πάρουμε χρήματα από την Ευρώπη, να σήμερα τα αποτελέσματα αυτής της λογικής.

Κατά την τέως Υπουργό, λοιπόν, και σημερινή αντιπρόεδρο της Βουλής, ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Και μάλιστα, μάς συμβουλεύει να τους λέμε όλους έτσι για τα ...κονδύλια ! Μετά μας φταίνε οι Ευρωπαίοι …





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εύγε!! Τα πράγματα με το όνομα τους.