Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόεδρος Σ/Φ Δωδεκανήσου: Επιτακτική ανάγκη η μονιμοποίηση των Συνοριακών ορισμένου χρόνου


Παρά την πρόσληψη των ειδικών φρουρών πρώτα και των συνοριακών φυλάκων αργότερα (από το 2019 και μετά) στην οικογένεια της αστυνομίας ο αριθμός τους παραμένει μικρότερος των αναγκών που υπάρχει και που θα υπάρξει στο μέλλον.


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, 3000 μη ανακριτικοί αρχιφύλακες πρόκειται να φύγουν από την υπηρεσία τα επόμενα 3 χρόνια και δυστυχώς δεν σταματά εκεί το κύμα των συνταξιοδοτήσεων. Σειρά μετά έχουν οι τελευταίοι που εισήχθησαν στην αστυνομία πριν το θεσμό των πανελληνίων, δηλαδή οι σειρές μέχρι το 1995, καθώς και αρκετοί από τους πρώτους συνοριοφύλακες που εισήχθησαν με όριο ηλικίας τα 32.

Αποτέλεσμα αυτών;

Μέχρι το 2029 οι ελλείψεις στην αστυνομία θα φτάσουν στο αποκορύφωμα τους. Και αναρωτιέμαι. Πως γίνεται σε μια υπηρεσία, σε μια ‘οικογένεια’ με τόσες πολλές ελλείψεις προσωπικού, να υπάρχουν 1200 συνοριακοί φύλακες ορισμένου χρόνου που δυστυχώς κάθε χρόνο αφήνουν την οικογένεια της αστυνομίας και αναζητούν ένα πιο σίγουρο μέλλον κάπου αλλού.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν συνολικά 800 οργανικές θέσεις Συνοριακών φυλάκων σε όλα τα νησιά και άλλες 400 θέσεις στην Αττική, οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν στα αστυνομικά τους καθήκοντα, κάνοντας σωστά και αδιάκοπα το λειτούργημα τους, με το βάρος της σκέψης στην μονιμοποίηση τους.

Οι συνοριακοί φύλακες έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να είναι συγκεντρωμένοι στην ορθή εκτέλεση των καθηκόντων τους και μόνο, όπως το έχει και το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό ώστε να κάνουν ότι χρειάζεται για να λειτουργούν εύρυθμα οι Αστυνομικές μας Υπηρεσίες και να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Αττικής και των νησιών την ποιοτική ασφάλεια που δικαιούνται ως ισότιμοι πολίτες της χώρας μας.

Α) Η διαχείριση του φαινομένου της ολοένα αυξανόμενης εισόδου – διακίνησης παράνομων μεταναστών στη Χώρα,

Β) η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας (κλοπές, διαρρήξεις κ.λ.π.),

Γ) η ύπαρξη μεγάλης παραλιακής ζώνης, η οποία κατά τους θερινούς μήνες παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα και εκ των πραγμάτων χρήζει αυξημένης ανάγκης αστυνόμευσης,

Δ) η πολυπολιτισμικότητα του πληθυσμού.

Σε όλα τα παραπάνω, ήρθε να προστεθεί η ευθύνη ελέγχου τήρησης των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. Όλα αυτά είναι μερικά καθήκοντα στα οποία οι συνοριακοί φύλακες ορισμένου χρόνου με προθυμία και αυτοθυσία είναι στην πρώτη γραμμή χωρίς δεύτερη σκέψη και μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.

Σκεφτείτε, λοιπόν, τι θα γινόταν αν αυτά τα 1200 άτομα δεν είχαν το άγχος και το φόβο του διωγμού από την οικογένεια της αστυνομίας. Όπως καταλαβαίνετε η μονιμοποίηση των συνοριακών φυλάκων ορισμένου χρόνου είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τα σύνορα της χώρας μας, όπως και για τους πολίτες της.


Υ.Γ Ο Έλληνας αστυνομικός δεν επαιτεί, αλλά διεκδικεί.

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εισαγωγή στην Ελληνική Αστυνομία ΜΟΝΟ μέσω πανελλήνιων εξετάσεων. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται κατώτερο του επιπέδου του Σώματος και αναξιοκρατικό. Άλλα σώματα (π.χ. Λιμενικό ,πυροσβεστική) στρέφονται στις πανελλήνιες εξετάσεις για εισαγωγή προσωπικού στις τάξεις τους και εμείς(αστυνομία) αφήνουμε κάποιους κύριους να ζητούν το αντίθετο θέλοντας να γυρίσουν το Σώμα πολλά χρόνια πίσω.