Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξάρχεια: Θηλυκή συμμορία κάλεσε για φαγητό ηλικιωμένο και του «άρπαξε» 9.000 ευρώ!


Θηλυκή συμμορία που έμπαινε στα σπίτια ηλικιωμένων και τους «έγδυνε», εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Εξαρχείων. Οι τρεις όμορφες απατεώνισσες, παρακολουθούσαν για ημέρες τον στόχο τους και όταν κατάφερναν να τους πλησιάσουν και να γνωριστούν πολλά υποσχόμενες στα θύματα τους, έμπαιναν στα σπίτια τους και τους «έγδυναν».

Τελευταίο χτύπημα, πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου σε διαμέρισμα της οδού Ασκληπιού όπου το τρίο αφού γνώρισε τον 75χρονο συνταξιούχο και κέρδισαν την εμπιστοσύνη του, όταν μπήκαν μέσα δήθεν για να τον πάρουν να πάνε για φαγητό που είχαν κανονίσει, του άρπαξαν το πορτοφόλι που περιείχε 9.000 ευρώ και έγιναν καπνός.

Ο ηλικιωμένος πήγε στην Ασφάλεια Εξαρχείων και κατήγγειλε το συμβάν και οι έμπειροι αξιωματικοί μετά από έρευνα τις ταυτοποίησαν και με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου κατάφεραν να τις εντοπίσουν στην πλατεία Εξαρχείων και να τους περάσουν χειροπέδες. Πρόκειται για γυναίκες ηλικίας 19, 24 και 25 χρόνων οι οποίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα της δράσης τους.

Το θύμα μιλώντας στο protothema.gr περιγράφει όλα όσα έζησε «Είχα μια περιπέτεια με αυτές τις γυναίκες και έμπλεξα. Πήγα πριν μερικές ημέρες στην καφετέρια να πιω καφέ και γνώρισα έξω από ένα σούπερ μάρκετ τη μια από αυτές και μου ζήτησε να την βοηθήσω. Το έκανα και της έδωσα 20 ευρώ και για τρεις ημέρες την έβλεπα και τη βοηθούσα και της είχα δώσει και το τηλέφωνο μου λέγοντας της «πάρε με τηλέφωνο όταν έχεις ανάγκη».

Γνωριστήκαμε καλύτερα και την Παρασκευή στις 27 του μηνός με κάλεσε το βράδυ και μου είπε ότι ήταν μαζί με μια φίλη της, μια ξανθιά που είχε έρθει από το χωριό. Το μεσημέρι του Σαββάτου με καλεί η ξανθιά να πάμε για φαγητό. Της είπα «ελάτε». Το Σάββατο με πήρε και μου είπε ότι θα έρθει από το σπίτι μου και θα φέρει και μια φίλη της. Της είπα να έρθει. Κατά τις 19:30 μου χτυπούν το κουδούνι και όταν ανεβαίνουν επάνω βλέπω τρεις γυναίκες. Από δύο έγιναν τρεις… Κάθισαν στο σπίτι και κάποια στιγμή τους λέω «Τι θα γίνει κορίτσια; Θα πάμε για φαγητό;» μου λένε ναι. Τους είπα «περιμένετε δύο λεπτά, πάω στην τουαλέτα» και σαν ανόητος άφησα το πορτοφόλι μου που περιείχε 9000 ευρώ. Όταν γύρισα είχαν εξαφανισθεί…» περιγράφει ο ηλικιωμένος και «Την πάτησα. Σκέφτηκα σαν άνθρωπος φυσιολογικός ότι γνώρισα κάποιες γυναίκες για να πάμε για καφέ, να γνωριστούμε και αυτές με ξάφρισαν. Πήγα στην Ασφάλεια Εξαρχείων και κατήγγειλα το συμβάν και οι αξιωματικοί έκαναν στο ακέραιο το καθήκον τους. Τις έπιασαν πολύ σύντομα θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό. Τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Δημήτρης Πώποτας - Άρια Καλύβα


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης ΜΑΓΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ είπε…
Ποτέ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...
Κάτι θα συνέβαινε πέρα από την απλή αρωγή 20 ευρώ...
Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει, που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας!