Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ομοσπονδία Πυροσβεστών: Κάποιοι δεν έχουμε πάρει ακόμα την άδεια του 2019


Διαβάστε το έγγραφο τής ΠΟΕΥΠΣ προς τον Αρχηγό του ΠΣ: Κύριε Αρχηγέ,

μετά από σχετική ενημέρωσή μας διαπιστώνουμε ότι πολλοί συνάδελφοι σε πανελλαδικό επίπεδο δεν έχουν ακόμα λάβει τις κανονικές άδειες ετών 2019, 2020 και 2021 και ως εκ τούτου υφίσταται υπαρκτός κίνδυνος διαγραφής τους από τα μητρώα τους.

Δεδομένων των προβλημάτων τα οποία έχουν ανακύψει τα τρία τελευταία χρόνια εξαιτίας των γνωστών ελλείψεων σε προσωπικό που υπάρχουν σε πολλές Υπηρεσίες και Κλιμάκια της επικράτειας, σε συνδυασμό με την έκτακτη αντιμετώπιση των συνθηκών από την εμφάνιση της πανδημίας, που ακόμα μας ταλαιπωρεί, διαπιστώνεται σήμερα ότι πολλοί συνάδελφοι δεν έλαβαν τις κανονικές τους άδειες για τα έτη αυτά.

Επειδή το δικαίωμα λήψης της κανονικής άδειας καθίσταται υποχρεωτικό για την Διοίκηση και για κανένα λόγο δεν δικαιολογείται η απώλειά του, παρακαλούμε όπως προβείτε σε ρύθμιση του θέματος με έκδοση Διαταγής παράτασης του χρόνου λήψης αδειών παρελθόντων ετών, εντός του οποίου θα χορηγηθούν όλες οι υπολειπόμενες κανονικές άδειες.

Η έκδοση της εν λόγω Διαταγής αποτελεί ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσπάθειας που καταβάλει το πυροσβεστικό προσωπικό σε κάθε γωνιά της χώρας σε δύσκολες συνθήκες, όπως χαρακτηριστικά αναδείχθηκε την περασμένη χρονιά.

Ταυτόχρονα ευελπιστούμε ότι θα αντιμετωπίσετε σε νέα βάση το μέγα και χρονίζον ζήτημα της έλλειψης του προσωπικού στο Π.Σ., αρχικά με την αύξηση της οργανικής του δύναμης και την κατάρτιση νέου, σύγχρονου οργανογράμματος που θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για τον πυροσβεστικό μηχανισμό του μέλλοντος.

 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                               ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 







Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα ναι αυτοί με τα 24ωρα,που δουλεύουν 1και κάθονται 3....με ρεπό 4.
Κλαιν οι χήρες ,κλαιν κι οι παντρεμένες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ολοι βολεύονται με αυτή την κατάσταση.
Εαν γνωρίζαν οτι θα χαθούν οι άδειες θα τις πέρνανε στην ώρα τους. Αλλα δεν χρειαζονται άμεσα τις αδειες και με το 24ωρο βολεύονται, παίρνουν ένα ρεπό ανάμεσα σε δύο υπηρεσίες και κάθονται πέντε μέρες.