Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΓΙατί ο Θέμης Καλαμάτας τα βάζει με την ΠΟΑΞΙΑ;


Άρθρο του Θέμη Καλαμάτα: Αν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας και όλοι όσοι εξυπηρετούνται βαθμολογικά μέσω αυτής είχε ένα μικρό έστω ίχνος δίκαιης σκέψης και αποφάσεων δεν θα ασχολούταν καν με το βαθμολόγιο που αφορά τα ΤΕΜΑ και την εξέλιξη των Αξιωματικών που προέρχονται από αυτά.

Το μόνο θέμα που έπρεπε να ασχοληθεί είναι η 1η Σειρά Πανελληνίων και οι αδικίες που επέφερε αυτό το σύστημα σε Αξιωματικούς οι οποίοι αφού Υπηρετήσαμε την Πατρίδα στην συνέχεια πήγαμε στην Ελληνική Αστυνομία. Δώσαμε εξετάσεις και γίναμε Αρχιφύλακες σε μια εποχή που οι γνώσεις ενός Αρχιφύλακα ήταν σημαντικές μιας και περνούσαμε από δύσκολες εξετάσεις και φοιτούσαμε στην Σχολή για ένα ολόκληρο χρόνο.
Και μετά πρόλαβε ο χρόνος μαζί με τις αποφάσεις εκείνης της εποχής να αδικήσει κατάφορα κάποιους από εμάς.
Έτσι μπαίνοντας στην ΣΑΕΑ με το σύστημα των Πανελληνίων ( για πρώτη φορά εφαρμογή) όσοι είμαστε γεννηθέντες από το 1962 εως το 1966 με μαθηματική ακρίβεια δεν θα γίνουμε καν Αστυνομικοί Διευθυντές στον βαθμό όπως προχωρούν οι κρίσεις των Αξιωματικών. Δηλαδή θα έρθει μια ωραία ημέρα που θα είμαστε Επικεφαλής σε μέτρα και θα μας έρθει η Αποστράτευση ενώ έχουμε εργαστεί κατά πολύ περισσότερο απ όλους και μάλιστα σε όλους τους βαθμούς για να φτάσουμε ως εδώ. Αυτό το μεγάλο πρόβλημα δεν ήθελε ποτέ η Πολιτεία να το λύσει διότι η ΠΟΑΞΙΑ ουδέποτε το έθεσε. Δηλαδή εμείς θα " αφιερώσουμε" την δουλειά μας στον βωμό της εξέλιξης των υπολοίπων ομοίων μας. Πρωτοφανές και απαράδεκτο γεγονός. Ήδη φέτος εν ετη 2022 θα κάνουν Αίτηση για παραμονή ενός ακόμη έτους στο Σώμα οι Συνάδελφοι της Σειράς μας που γεννήθηκαν το 1962 και είναι ακόμη Αστυνομικοί Υποδιευθυντές οδεύουντας στον 7ο χρόνο στον βαθμό. Με τις Κρίσεις όπως γίνονται δεν προβλέπεται να γίνουν ούτε όσοι γεννήθηκαν το 1963 ούτε βέβαια όσοι γεννηθήκαμε το 1964 και φυσικά κινδυνευουν και όσοι γεννήθηκαν το 1965 και ίσως και το 1966 ακόμη.
Για όλα έχουν προβλεφθεί λύσεις στην προαγωγή των Αξιωματικών ΣΑΕΑ πλην της αδικίας εναντίον μας. Φυσικά όταν ως Συνδικαλιστής ήθελα να φέρω το θέμα στην ατζέντα όλα τα χρόνια της παρουσίασης μου στην ΠΟΑΞΙΑ κανείς δεν άκουγε διότι είχε ακριβώς διαφορετικά συμφέροντα.
Η υποκρισία λοιπόν περισσεύει όταν κόπτονται κάποιοι για την εξέλιξη των Αξιωματικών ΣΑΕΑ και καταγγέλλουν δήθεν το Βαθμολόγιο ΤΕΜΑ που ήδη ψηφίστηκε και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το καταγγέλλουν εκ των υστέρων. Η μόνη ειλικρινής προσπάθεια είναι αυτή που δεν έγινε ποτέ και πρέπει να γίνει έστω και τώρα την τελευταία ώρα διότι γι αυτό υπάρχει η ΣΑΕΑ διαχρονικά. Οι Αξιωματικοί της ΣΑΕΑ να γινόμαστε όλοι τουλάχιστον Αστυνομικοί Διευθυντές στον βαθμό και όχι να θυσιαστούμε εμείς για να γίνουν οι όμοιοι μας Ταξιαρχοι και Υποστράτηγοι.
Εκτός την ΠΟΑΞΙΑ που ποτέ δεν θέλησε να ασχοληθεί με το θέμα πρέπει να το δει το Υπουργείο μας δια του νέου Υπουργού μιας και είναι βέβαιο ότι για τι θέμα αυτό ουδέποτε πήγε πρόταση για να την προωθήσει κάποιος Υπουργός κατά το παρελθόν.

Σε ότι αφορά το άρθρο μου για τους Αξιωματικούς ΣΑΕΑ της 1ης Σειράς Πανελληνίων Εξετάσεων στην οποία ανήκω κι εγώ έχω πρόταση την οποία και υποβάλλω.
Όποιος Αξιωματικός έχει συμπληρώσει τα χρόνια στον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και γίνεται 59 ετών ( άρα σύμφωνα με το ισχύον Νομοσχέδιο παίρνει αδίκως την άγουσα για την Αποστρατεία του) , να γίνεται για ένα ή δύο έτη Αστυνομικός Διευθυντής και στην συνέχεια να συνταξιοδοτείται. Τίποτα πιο Δίκαιο νομίζω δεν μπορεί να υπάρξει.
π.χ στις φετινές κρίσεις του Μαρτίου 2022 αν υπάρχει Αξιωματικός που γεννήθηκε το 1963 άρα γίνεται 59 να μην οδηγηθεί ως πρόβατο στην σφαγή σε μια άδικη Αποστρατεία αλλά να γίνει Αστυνομικός Διευθυντής ανεξάρτητα από την σειρά του στην Επετηρίδα των Αξιωματικών. Τίποτε πιο Δίκαιο και πιο Ηθικό δεν υπάρχει.

Θέμης Καλαμάτας
Αστυνομικός Υποδιευθυντής της 1ης Σειράς Πανελληνίων Εξετάσεων ΣΑΕΑ

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το δίκαιο και το ηθικό δεν είναι να παρακάμψεις την ιεραρχία λόγω ηλικίας. Το δίκαιο και το ηθικό είναι να φύγουν αρκετοί ανώτατοι βρίσκονται στους βαθμούς αυτούς περισσότερα χρόνια από ότι οι υπαστυνόμος στους βαθμούς τους και να ξεκολλήσει αυτή η επετηρίδα που τεχνηέντως δημιούργησαν για να μαζεύουν λίγοι και εκλεκτοί τον παρά. Εκλεκτοί δεν σημαίνει και ικανοί. Αυτό λοιπόν που κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει και προφανώς θα ευνοήσει και εσάς, είναι μια μαζική αποστρατεία αρκετών ανωτάτων. Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να φύγουν όλοι οι αντιστράτηγοι και αρχηγος να προαχθεί απευθειας ένας από τους υποστράτηγος. Αντίστοιχα απο τους 20 υποστράτηγος οι υπόλοιποι 4 να γίνουν αντιστράτηγοι 5 να παραμείνουν και 10 ευδόκιμως. Αντιστοιχα σε ταξιαρχους και Α/Δ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστό το σχόλιο αυτό! Επισημαίνοντας το γεγονός ότι η σειρά ΣΑΕΑ του 1996 είναι και παραμένουν διευθυντές για 5ο χρόνο. Ενώ η σειρά του 1997 συμπληρώνουν τον τέταρτο χρόνο ως Διευθυντές! Πως λοιπόν θα ήταν ποτέ δυνατόν για σένα, εάν δεν αδειάσουν οι οργανικές θέσεις να μπορέσεις να προαχθείς; Με ευκολία μπορείς να δεις, τι γινότανε, ως προς τον αριθμό προαχθέντων Υποδιευθυντών, πριν τις κρίσεις του έτους 2019 και τι γίνεται μετέπειτα! Εύκολα θα καταλάβει και θα εντοπίσει ο καθείς τα αίτια του προβλήματος. Εν κατακλείδι ναι είναι κατάφορη αδικία, για όλους τους Αξιωματικούς σαν εσένα, στην πλάτη των οποίων για πολιτικούς λογους και με προχειρότητα έγιναν μεταρρυθμίσεις, αναφορικά με τον τρόπο προαγωγής και αναρρίχησης στην πυραμίδα της ιεραρχίας, με κορωνίδα των μεταρρυθμίσεων την αξιοκρατική σου εισαγωγή στην ΣΑΕΑ, με το συστήματα των πανελλήνιων εξετάσεων, όμως "...Το δίκαιο και το ηθικό δεν είναι να παρακάμψεις την ιεραρχία λόγω ηλικίας. Το δίκαιο και το ηθικό είναι να φύγουν αρκετοί ανώτατοι βρίσκονται στους βαθμούς αυτούς περισσότερα χρόνια..." και έτσι να καταφέρεις να προαχθείς όπως σου αξίζει!!