Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νίκος Καραδήμας για νέο βαθμολόγιο: Άκρως αποκαλυπτικό το μηνιαίο εκκαθαριστικό για τον Φεβρουάριο


Ανάρτηση τού Νίκου Καραδήμα: Σας είχα επισημάνει  όταν το π.δ του βαθμολογίου είδε το φως της δημοσιότητας το δυσμενές σενάριο για πολλούς με αποτέλεσμα τις συσσωρευμένες επικρίσεις σε βάρος μου.

Το μηνιαίο εκκαθαριστικό που αναρτήθηκε στο Pol για την μισθοδοσία Φεβρουαρίου είναι άκρως αποκαλυπτικό!

Συνάδελφος μου έστειλε το εν λόγω εκκαθαριστικό του! Ο Ιάκωβος  που αποχωρεί τέλος του έτους λόγω ορίου ηλικίας είδε να μειώνεται το εισόδημα του κατά 200 περίπου ευρώ. Είχε 235 ευρώ προσωπική διαφορά προ βαθμολογίου την οποία και εισέπρατε αυτούσια. Με την προαγωγή του αλλάζοντας και κλιμάκιο είδε στα χαρτιά μια αύξηση 130 ευρώ περίπου. Το ποσό αυτό βεβαίως αφαιρέθηκε από την προσωπική διαφορά η οποία παρέμεινε στα 100 ευρώ. Απο το πόσο αυτό των 130  ευρώ βέβαια τώρα θα παρακρατούνται εισφορές για ορισμένα   ταμεία, για την σύνταξη και το εφάπαξ. Όσο ήταν το ποσό αυτό εγκλωβισμένο στην προσωπική διαφορά δεν κρατούνταν καμία εισφορά. Τώρα και λόγω της αναδρομικότητας των 4 μηνών επειδή το π.δ εφαρμόστηκε από 30/10/21 και έχουν λάβει με προηγούμενες μισθοδοσίες την διαφορά των 130 ευρώ την επιστρέφουν πίσω με αντιλογισμό. Συν τις επιπλέον εισφορές λόγω προαγωγής αυτόν το μήνα ή απώλεια θα ειναι μεγαλύτερη.

Αυτοί δε που προήχθηκαν και ήδη αποχώρησαν λόγω ορίου ηλικίας την 31/12/21 θα δουν μεγαλύτερες απώλειες. Ήδη πληρώνονται ως εν ενέργεια. Θα αναγκαστούν να επιστρέψουν τους επί πλέον 2-3 ακαθάριστους μισθούς πίσω συν την επιστροφή της προσωπικής διαφοράς. Θα πληρώσουν και τις εισφορές για τον νέο βαθμο  που δεν έχουν ήδη διανύσει στην ενέργεια. Συνεπώς δεν θα δουν ούτε τους μέσους όρους αποδοχών να αυξάνονται  αλλά ούτε και στο εφάπαξ το επιπλέον ποσό των κάποιων χιλιάδων ευρώ  που τους προανήγγειλαν...







Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΣΟΦΟΤΕΡΟΥς!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα έλεγε καιρό ο άνθρωπος,προειδοποιούσε αλλά η ομάδα Β' έκανε πως δεν καταλαβαίνε.