Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο ΣτΕ προσφεύγει η ΠΟΑΞΙΑ για τους Αξιωματικούς προερχομένους από το Τ.Ε.Μ.Α.


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Ομοσπονδία σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης την οποία έλαβε το Δ.Σ. την 27/11/2021, σε συνέχεια και προηγουμένων δημοσίων δεσμεύσεων της, κατέθεσε την 28/12 στο ΣτΕ αίτηση για την ακύρωση των διατάξεων του ΠΔ 82/2021 ‘’Ρυθμίσεις θεμάτων αστυνομικού προσωπικού’’ με τις οποίες θεσμοθετούνται θέσεις Αστυνομικων Διευθυντών για τους Αξιωματικούς προερχομένους από το Τ.Ε.Μ.Α. ήτοι αρθ.1 παρ.1,αρθ.2 παρ.4 και αρθ.3 παρ.3 του ανωτέρω Π.Δ.

 

Με τις διατάξεις αυτές η Πολιτεία εισάγει ρυθμίσεις που παραβιάζουν:

 

- την αρχή της ισότητας και αξιοκρατίας ανατρέποντας τη βασική αρχή της ιδιαίτερης ιεραρχίας και το καθεστώς εξέλιξης των Αστυνομικών Αξιωματικών, που προέρχονται από της Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

 

- την αρχή της ίσης μεταχείρισης των Αξιωματικών της σχολής Αξιωματικών Αστυνομίας και την αρχή της αναλογικότητας εξισώνοντας τους με Αξιωματικούς που προέρχονται από το Τ.Ε.Μ.Α.

 

Η Ομοσπονδία, πέραν των άλλων, ως κυρίαρχο ρόλο της έχει τη διαφύλαξη της ιεραρχικής  τάξης εντός του Σώματος και προσπαθεί με κάθε νόμιμο τρόπο να τον περιφρουρήσει. Αφ’ ης η στιγμής η Πολιτεία έδειξε έμπρακτα ότι επιδίωξή της ήταν η νομοθέτηση χωρίς να λάβει υπόψη τις θέσεις του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ήταν μονόδρομος η προσφυγή στον φυσικό δικαστή προκειμένου να ακυρωθούν οι διατάξεις που παραβιάζουν κατάφωρα συνταγματικές αρχές οι οποίες αποτελούν τη βάση της ορθής νομοθέτησης. Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είμαστε εναντίον καμίας κατηγορίας Αξιωματικων και ιδίως αυτών των προερχομένων από το Τ.Ε.Μ.Α., την αξία των οποίων και το προσφερόμενο έργο αναγνωρίζουμε στο ακέραιο. Η έμπρακτη αναγνώριση πιστοποιείται  πολλάκις σε ότι αφορά τα θεσμικά τους αιτήματα ( σύσταση βαθμού Α/Υ’, προαγωγή στον αυτό χρόνο με τους Αξιωματικούς Σ.Α.Ε.Α. του ιδίου έτους προαγωγής κ.α.). Είναι όμως αδήριτη η ανάγκη να είναι διακριτές οι δυνατότητες εξέλιξης όλων χωρίς να οδηγούμαστε στην απαξίωση και την ισοπέδωση με όποιες οδυνηρές συνέπειες για το ηθικό, την προοπτική και την διατήρηση της ιεραρχικής τάξης εντός του Σώματος.

 

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Πρωτοχρονιά με Υγεία και σας βεβαιώνουμε ότι το 2022 θα είναι έτος διεκδικήσεων προς όφελος όλων των μελών μας αλλά και της Ελληνικής Αστυνομιας. 

 


poaxia.gr







Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχουν δίκιο εκεί στην ΠΟΑΞΙΑ, είναι ανεπίτρεπτο να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Γι αυτό αντιπροτεινεται η άμεση αποχώρηση όλων των Αστυφυλακων Αρχιφυλάκων ανθυπαστυνομων από την καρέκλα του Αξιωματικού υπηρεσίας και η άμεση επαναφορά των αποφοίτων της ΣΑΕΑ στην πραγματική θέση για την οποία εκπαιδευονται πυρετωδώς 4 έτη, χωρίς ντροπές πικρές και παρεξηγήσεις και φυσικά την αποχώρηση τους από την καρέκλα με το που προαχθουν σε Αστυνόμοι Β. Απλα για να μην ισοπεδωνονται όλα. Ο καθένας τα καθήκοντα του βαθμού του!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…

Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο υπό την προϋπόθεση όμως να χαμηλώσουν τα μόρια της σχολής αξιωματικών ΣΑΕΑ ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ενδιαφερόμενοι να πιάσουν τα "άπιαστα" μόρια αφού μπορούν να γίνουν δντες και απο ΤΕΜΑ και χωρίς καμμία προτίμηση στους προερχομένους Δν/τες από ΣΑΕΑ οσον αφορά την κάλυψη θέσης δν/τη δνσης η αλλης υπηρεσίας. Οσον αφορά τον αξιωματικοί υπηρεσίας να κάνουν πρώτα και οι Υπαστυνόμοι του Νόμου και όχι να επικαλούνται την ηλικία εκτελώντας χρέη στο γραφείο προανακρίσεων ειδικά τώρα που έχουν και το κίνητρο του βαθμού του ΑΣΤΥΝΌΜΟΥ Β . Αν όμως κάποιος το σκεφτεί καλυτέρα δεν αποβαίνει σε όφελος των χαμηλόβαθμων αστυνομικών να μην εκτελούν χρέη αξιωματικού υπηρεσίας αν ερωτηθούν και οι ίδιοι αυτό θα πουν οι περισσότεροι. Ευκολά μπορεί να καταλάβει κάποιος αν είναι δίκαια η όχι η ρύθμιση αυτή. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ εύχομαι.-
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δίκιο έχουν οι της ΣΑΕΑ. Η προαγωγή των Αξιωματικών ΤΕΜΑ στον βαθμό του Α/Δ' με αποστραυευτικό βαθμό Ταξιάρχου είναι υπερβολική!! Ακόμη και αν αφορά έναν μικρό αριθμό αυτών. Επί της ουσίας εξομοιωνονται με τους Αξιωματικούς ΣΑΕΑ που θα κριθούν αρνητικά και δεν θα προαχθούν στους ανώτατους βαθμούς των Αξιωματικών. Αντίστοιχη προαγωγή και εξέλιξη δεν υπάρχει για κανένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων ή άλλων σωμάτων που δεν προέρχεται από σχολή Αξιωματικών και "υποτίθεται" πως η Αστυνομία δεν είναι Στρατός και δεν χρειάζεται τόσους Αξιωματικούς.....Από την άλλη κάπως έπρεπε να χρυσωθεί το χάπι των ΤΕΜΑ γιατί δόθηκε στους Ανθυπες ο καταλυτικός βαθμός του
Α/Β' και δυστυχώς "παραχρυσωθηκε"...αυτή είναι η αλήθεια!!! Τους παραχαιδεψαν και τους δόθηκαν πολύ περισσότερα από όσα έπρεπε... Από την άλλη πριν ψηφιστεί το νέο βαθμολογιο δεν είδα καμία ουσιαστική αντίδραση από καμία Ένωση Αξιωματικών για την υπερβολική προαγωγή των ΤΕΜΑ, παρ'όλο που ήξεραν περίπου τι θα γινόταν...απεναντίας είχαν εστιάσει και ταχθεί αποκλειστικά στην αποτροπή της χορήγησης του βαθμού του Α/Β' στους Ανθυπες...Καλή χρονιά σε όλους και μην ασχολείστε και τόσο με τα αστέρια δεν είναι και τόσο σημαντικά..!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καμμία εξομοίωση δεν υπάρχει οι μεν κατηγορία Α , οι δε β. Οι αστυνομικοί διευθυντές των ΣΑΕΑ αποστρατεύονται υποστράτηγοι. Οι ΣΑΕΑ τα έχουν πάρει όλα από χρόνια. Δεν βλέπω να αντιδρουν για τους ειδικών καθηκόντων που τους έχουν καπελωσει