Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Άνιση μεταχείριση των δημοσίων υπάλληλων- αστυνομικών σε σχέση με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα''


Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Σε όλο το δημόσιο τομέα οι υπάλληλοι χωρίς καμιά εξαίρεση απολαμβάνουν  οφέλη από την απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ (μισθολογικά και βαθμολογικά). Μετά όμως και την έκδοση του Φ.Ε.Κ. αναφορικά με το νέο βαθμολόγιο της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι παρόμοια πρόβλεψη δεν υπάρχει. Προκύπτει εύλογα λοιπόν τόσο η άνιση μεταχείριση των δημοσίων υπάλληλων- αστυνομικών σε σχέση με τους εργαζόμενους στον  υπόλοιπο δημόσιο τομέα  όσο και  η αρνητική αίσθηση σε όσους συναδέλφους που μέσα στις δύσκολες για όλους συνθήκες της καθημερινότητας κάνουν πράξη την δια βίου εκπαίδευση επιμένοντας να μελετούν – να σπουδάζουν και να εξελίσσονται προς όφελος του Σώματος και της Κοινωνίας.

Το θέμα αυτό θα πρέπει άμεσα να απασχολήσει τόσο το Υπουργείο οσο και τους Συνδικαλιστικούς φορείς για αποφευχθούν και πάλι ανατροπές (μέσο δικαστικών αποφάσεων) του υφιστάμενου  νομού – βαθμολογίου που επιχειρεί σε ένα βαθμό να θεραπεύει αδικίες ετών. Άλλωστε το συγκεκριμένο ζήτημα αφόρα μεγάλη μερίδα συναδέλφων μας, όλων των βαθμίδων, και αποτελεί καταφανέστατη αδικία εις βάρος τους  η οποία θα μπορούσε εύκολα να αρθεί με την εισαγωγή τροπολογίας η οποία θα προβλέπει για την κατηγορία αυτών των αστυνομικών ( σε οποίο βαθμό και αν βρίσκονται) να τύχουν της δυνατότητας απονομής ενός ακόμα εν ενεργεία βαθμού από τους υπόλοιπους της κατηγορίας τους.

Το όφελος τόσο για την Υπηρεσία όσο και για την ιδία την κοινωνία είναι πολλαπλάσιο του όποιου μηδαμινού δημοσιονομικού κόστους αφού με τον τρόπο αυτό προάγεται η αξιοκρατία η αντίληψη της δια βίου εκπαίδευσης, ο περεταίρω εκδημοκρατισμός του Σώματος της Αστυνομίας και αποφεύγεται ο πιθανός εκτροχιασμός της προσπάθειας ομαλοποίησης της επετηρίδας σε όλους τους βαθμούς για άλλη μια φορά μέσω δικαστικών διεκδικήσεων.








Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάδελφε η Αστυνομία σε αυτό το κομμάτι είναι 100 χρόνια πίσω (κι εκεί θα μεινει), γιατί προφανώς δεν εξυπηρετεί κάποιους η αναβάθμιση του προσωπικού με τίτλους σπουδών. Σίγουρα τώρα θ ακούσεις και σχόλια του τύπου: "αν δεν σ αρέσει παραιτησου", "ποιος σου είπε να πάρεις πτυχίο" ή ακόμα και "οταν εμεις δουλευαμε εσυ καθοσουν στο γραφειακι σου και διαβαζες". Δυο λύσεις υπάρχουν κατά τη γνώμη μου..Η πρώτη είναι: μαζευόμαστε όλοι οι πτυχιούχοι Αστυνομικοί και ενωμένα διεκδικούμε την αναβάθμιση μας, και η άλλη είναι να παραιτηθούμε και να προσληφθούμε καπου αλλου ανάλογα με το πτυχίο μας. Ένας πτυχιούχος Ανθυπαστυνομος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το βαθμολογιο προβλέπει ότι ένας πτυχιούχος Αστυνομικός αν γίνει Αρχιφύλακας με εξετάσεις αντί να περιμένει 5 χρόνια στο βαθμό για να προαχθεί σε Ανθυπαστυνόμο, προάγεται σε 2 χρόνια είτε έχει πτυχίο ΑΕΙ είτε ΤΕΙ. Τουτέστιν περνάει όλοι την σειρά του, επίσης παίρνει πιο γρήγορα μισθολογικες αυξήσεις και γίνεται πιο γρήγορα υπαστυνομος Β άρα δεν είναι σωστό να γράφετε ότι δεν προβλέπει τίποτα για τους πτυχιούχους το νέο Βαθμολόγιο. πχ Αστυφύλακας με 3 χρόνια υπηρεσίας δίνει εξετάσεις για Αρχιφυλακων περνάει σε συνολικά 5 χρόνια υπηρεσίας (3 Αστ + 2 Αρχ) γίνεται Ανθυπαστυνόμος και σε 9 χρόνια στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου ήτοι 5+9 συνολικά 14 χρόνια γίνεται Υπαστυνομος. με το παλιό Βαθμολόγιο χρειαζόταν 22 ετη υπηρεσίας + 11 στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου ή 26 έτη υπηρεσίας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αστυνομία έχει σχολές και από εκεί παίρνουν τα εφόδια οι αστυνομικοί για να κάνουν την δουλειά τους ,ασχέτως αν τα τελευταία χρόνια έχουν υποσκαπτεί για μικροκομματικους λόγους.Δηλαδη δύο αστυνομικοί θα κάνουν την ίδια δουλειά και θα αμοίβονται διαφορετικά επειδή ο ένας έχει πτυχίο από κάποιο ίδρυμα το οποίο δεν έχει σχέση με την αστυνομία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ για το άρθρο. Αφού δεν μας θέλουν, εγώ δεν θα σπαταλώ της γνώσεις μου για το ώφελος άλλων. Ότι μου λεν, οι ανώτεροι και σοφότεροι.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ προσελήφθης για να είσαι αστυνομικός.Αν εσύ θες να πάρεις πτυχίο αρχιτέκτονα ή διοίκησης επιχειρήσεων, τί σχέση έχει αυτό με την εργασία σου;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί συγκρίνεται ανόμοια πράγματα, τι σχέση έχει ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας με την αστυνομία; Τα ειδικά μισθολόγια (στρατός,πυροσβεστική κλπ) αμείβονται με τα πτυχία, από όσο γνωρίζω όχι, άρα ο καθένας γράφει ότι θα ήθελε να συμβαίνει. Η αστυνομία έχει συγκεκριμένες σχολες, ιεραρχία κλπ, εσύ θέλεις να τη συγκρίνεις με τον δημόσιο υπάλληλο. Τη λογική της σκέψης σου δεν την κατάλαβα, απλά γιατί δεν υπάρχει λογική.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να γνωρίζετε εδώ μέσα όλοι οι πικροχολοι, σε στρατό, αεροπορία κλπ, αν αποκτήσεις πτυχίο ταυτόχρονα με την εργασία σου, μπορείς να κάνεις μετάταξή στο σώμα των ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ. Γι' αυτό μην ακούω την καραμέλα ότι η Αστυνομία δεν έχει σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μην σε νοιάζει φίλε.Κοίτα να αξιοποιήσεις το πτυχίο σου και τον εαυτό σου εκτός αστυνομίας παράλληλα. Ο χωροφύλακας μια ζωή χωροφύλακας θα είναι,ο τελευταίος των τελευταίων. Είδες τι καλά που μας έγραψε κανονικοτατα ο μητσοτάκης που λεγε ότι θα ανταμειφθούμε για τον κοβιντ κλπ??? Όλοι αυτοί οι μίζεροι ζηλιάρηδες στα σχόλια μέχρι την σκοπιά και την σφραγίδα είναι...Άμα δε μπει το χιλιάρικο στις 25 θα ψωμολυσσάξουν καθώς όχι μόνο είναι ανίκανοι να σπουδάσουν αλλά είναι ανίκανοι να κρατήσουν ένα περιπτερο για μια μέρα.Μην καις το μυαλό σου για τη χωροφυλακή ούτε να ασχολείσαι.Ψαξου για αλλου.