Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απέρριψαν δάνειο από το ΤΑΠΑΣΑ σε αστυνομικό γιατί δεν έχει πληρώσει τη δόση του ΕΝΦΙΑ


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr: Υπηρετώ στην ΕΛ.ΑΣ. 21 χρόνια, όλα μαχιμα, όπως και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι μου, έχοντας προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και την υπηρεσία, τα μέγιστα και παραπάνω από τις δυνατότητες μου. Αυτό που εξέλαβα προχθές ως ανταμοιβήν, ήταν ένα απρόσωπο, άψυχο μήνυμα από το Ταμείο ΜΑΣ με την επωνυμία ΤΑΠΑΣΑ, το τονίζω αυτό, ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ, χωρίς καμία ανθρώπινη προσέγγιση, ως ακριβώς συμπεριφέρονται τα πιστωτικά ιδρύματα.

"Το δάνειο σας, δεν εγκρίθηκε, λόγω μη ενεργής φορολογικής ενημερότητας".

Όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι απανταχού εις την Ελληνική Επικράτεια, τον υπέρογκο φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσει και τα χίλια ευρώ, τον δοσοποιούμε και πληρώνουμε τις δόσεις μας κανονικά. Πλην όμως, μέχρι να εξοφληθεί ολοσχερώς η οφειλή, δεν μπορείς να λάβεις φορολογική ενημερότητα, ως ενημερώθηκα από το λογιστή μου και τον Εφοριακό Υπάλληλο. Επίσης το ταμείο μας, δεν δέχεται την παρακράτηση υπό όρους. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με υπάλληλο του Ταμείου, η απάντηση ήτο, "καλό θα ήταν να εξοφληθεί η οφειλή, για να πάρεις το δάνειο"!!!

Δηλαδή κ συνάδελφε εάν χρωστάω 3000€ στην Εφορία , θα έψαχνα χρήματα για να πληρώσω, ώστε να την εξοφλησω, για να πάρω από εσάς 2888€ και να τα επιστρέψω εκεί που τα βρήκα ? Και τότε ποιο το νόημα, να ζητήσω από εσάς χρήματα για, ασθένεια, γάμο, θάνατο κτλ? Ποιο το νόημα, της υποτιθέμενης βοήθειά σας στους εν ενεργεία συναδέλφους ?

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, 

Από τις κρατήσεις ΟΛΩΝ εμας υφίστασθε ως ταμείο. Δεν επαιτούμε, ούτε σας παρακαλάμε. Είστε υποχρεωμένοι να μας βοηθάτε. Δεν έχουμε που αλλού να απευθυνθούμε, κανένα άλλο ταμείο, από τα τόσα χρήματα που μας κρατάνε στην μισθοδοσία , δεν χορηγεί δάνεια και σε αυτό μερίδιο ευθύνης έχουν και τα συνδικαλιστικα μας όργανα, τα οποια δεν ασκούν την απαραίτητη νόμιμη πίεση. Ακόμη, ούτε προκαταβολή μισθού πλέον μπορούμε να πάρουμε, την κόψανε και αυτή. 

Μην ξεχνάμε ότι:

 οι μισθοί μας, παραμένουν ίδιοι εδώ και χρόνια, έχουν ψαλιδιστεί αρκετά, δεν παίρνουμε δώρα και επιδόματα και μας κρατάνε ένα κάρο κρατήσεις.

Εάν θέλαμε δάνεια από τις Τράπεζες, θα πηγαίναμε εκεί, εάν θέλαμε ίδρυμα και όχι Ταμείο, θα ιδρύαμε τέτοιο.

Και αναλογιστείτε αξιαγάπητοι συνάδελφοι, ότι το έκτακτο δάνειο, το ζήτησα για να καλύψω, τα έξοδα νοσηλείας οικογενειακού μου προσώπου, για θεραπεία καρκίνου.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας. 

 

Αρχ/κας εν ενεργεία Π. Θ.

 









Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πραγματικά ελεινή η συμπεριφορά του ταμείου, συμφωνώ απόλυτα με τον συνάδελφο, δεν είστε τράπεζα, αλλά ταμείο το οποίο διαχειρίζεται τις δικές μας κρατήσεις. Χωρίς εμάς δεν θα υπήρχατε,είστε απαράδεκτοι!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ίδιο και εμένα... Υ/Β Με 26 χρόνια υπηρεσία και με την αιτιολογία ότι δεν έχω φορολογική ενημερωτητα με αππεριψαν... Τι να πω...Εχω δάνεια στεγαστικα, έξοδα καθημερινής φύσεως, ασφάλειες, ιατρούς και με αππεριψαν για χρηματικό ποσό 243 ευρώ... Λες και ζητήσαμε, και καλά λέει ο συνάδελφος από Τράπεζα χρήματα.. Είναι το δικό μας ταμείο.. Είναι το ταμείο που κάθε μήνα μας κρατάει χρήματα.. Τι να πω... Δεν ξέρω τι να κάνω... Και μάλιστα ζήτησα δάνειο για λόγους ασθένειας... Που και να ζητούσα για θάνατο... Θα με άφηναν επί ξύλου κρεμασμένο..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και πάλι αν υπήρχε ανθρωπια ας επερναν ένα τηλ και να έλεγαν μήπως μπορείς να εξοφλήσεις για να σου το χορηγησουμε;... Λέω εγώ.. Λίγη ανθρωπια ημέρες Χριστουγέννων δεν βλάπτει.. Λογική είναι... Ωραίοι οι τύποι, ωραίο το by the book αλλά όχι και για 243 ευρώ οφειλή να μην χορηγηθεί δάνειο.. Εντάξει.. Πάει πολύ...
Ο χρήστης GS είπε…
Και να πω ότι ζητήσαμε κάτι το φοβερό... Είναι χρήματα για διευκόλυνση και που σίγουρα θα τα πάρει πίσω το Ταμείο.. Με τόκο παρακαλώ... Λες και αν είχαμε να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ ή την Εφορία δεν θα την πληρώναμε.. Κύριοι του ταμείου κάντε κάτι.... Δώστε ένα πλαφόν.. Αφαιρέστε την φορολογική ενημερωτητα.. Δηλαδή οποίος χρωστάει πάνω από 30 ευρώ δεν μπορεί να πάρει δάνειο;;; Αυτό μου λέτε; Εσείς ως ταμείο δεν χρωστάτε;;;; Δεν χρωστούσατε ποτέ;;;;;
Ο χρήστης GS είπε…
Χρόνια πολλά σε όλους.Καλές γιορτές με υγεία. Περί δανείων ο λογος.. Ζορίστηκα και πλήρωσα τον ενφια και την εφορία που ήταν σε δόσεις.. Τα πλήρωσα ολόκληρα.. Έβγαλα φορολογική ενημερωτητα και ζήτησα εκ νέου από το ταμείο να γίνει εκταμίευση του εγκριθεντος δανείου από το ΤΑΠΑΣΑ..Περιμενω... Ελπίζω να έρθει ο Άγιος Βασίλειος και για μένα και για πολλούς συναδέλφους που αντιμετωπισαν το ίδιο προβλημα.. Να είστε καλά όλοι σας..
Ο χρήστης GS είπε…
Περιμένοντας τον Άγιο Βασίλειο.... Μέχρι το τέλος του χρόνου ίσως μου φέρει τονδανειο που του ζήτησα.. Φαντάσου... Δεν ζήτησα κάτι... Εξόφλησα... Έβγαλα ενημερωτητα και περιμένω.. Αραγε θα έρθει...;;;;;