Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι «θα» κερδίσουν οι 245 βητάδες που δήλωσαν ΝΑΙ στην προαγωγή τους στον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου και 31-12-2021 αποστρατεύονται


Κείμενο του Λεωνίδα Καρυπίδη: Θεωρήσατε  καλό  να προτρέψετε   τους συναδέλφους να  δηλώσουν ΝΑΙ στην προαγωγή τους.  Όμως  οφείλατε να  αιτιολογήσετε   και    να εξηγήσετε  το «θετικό πρόσημο»   που θα είχαν,  αλλά και  για τα οικονομικά  οφέλη που «θα» κερδίσουν εάν  υπογράψουν ΝΑΙ   !

Δεν ενημερώσατε τους συναδέλφους ότι :
Είτε δηλώσουν  ΝΑΙ  είτε ΟΧΙ  στις 31-12-2021  θα διαγραφούν  από τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σχεδόν όλοι έχουν  προσωπική διαφορά  έως και 230 ευρώ ! δηλ. η αύξηση που θα λάβουν  από την βαθμολογική προαγωγή,  θα αφαιρεθεί από την προσωπική διαφορά, προκαλώντας   ανάλογες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές-κρατήσεις !
Θα υποστούν διπλές κρατήσεις ονομασίας, μια με την προαγωγή στον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου και στην συνέχεια με την προαγωγή στον βαθμό του Υ/Β και Υ/Α εκτός οργανικών θέσεων !
Για τους ασφαλισμένους στο ταμείο  της πρώην ΑΠ, σε κάθε αλλαγή κλιμακίου κρατείτε μια διαφορά  νέου-παλαιού   κλιμακίου υπέρ ΤΠΥΑΠ και ΤΕΑΥΑΠ!
Για τους ασφαλισμένους  στο ταμείο της πρώην Χ/Φ σε  κάθε αλλαγή κλιμακίου διενεργούνται κρατήσεις μιας διαφοράς νέου-παλαιού κλιμακίου υπέρ ΤΠΑΣ και ΤΕΑΕΧ  και 1 ½ υπέρ ΜΤΣ!!!! Δηλ. οι «χωροφύλακες»   θα επιστρέψετε πολλαπλάσια  τα 160 ευρώ !
Η επικουρική σύνταξή τους   από τα ταμεία ΤΕΑΕΧ -ΤΕΑΥΑΠ , δεν θα  αυξηθεί από την «ολιγοήμερη» προαγωγή τους στον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου.
Ο μ.ο. των συντάξιμων  αποδοχών τους   δεν μπορεί να  αυξηθεί    από  την   βαθμολογική αύξηση των 170 ευρώ ένα μήνα πριν την σύνταξη δηλ. η ανταποδοτική σύνταξή τους  δεν πρόκειται να   αυξηθεί !

Τα αναλογούντα μερίδια του Μετοχικού  Ταμείου  Στρατού, για τον  υπολογισμό ΒΟΕΑ και  μερίσματος για τους   βαθμούς του   Υ/Α και  Υ/Β,  όπως καταγράφηκαν σε παλαιότερη απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ που δεν πέρασε, ήταν   ακριβώς τα ίδια,  και δεν πρόκειται  να αλλάξει από την  νομοθετική ρύθμιση που  αναμένεται εδώ και 18 μήνες και   η ομοσπονδία μας σιωπά!

Και τέλος για το εφάπαξ βοήθημα,  γιατί ακούγονται κάτι περίεργα για αυξήσεις «φωτιά» .
Το εφάπαξ βοήθημα που δικαιούστε , για όσους δεν το έχετε  λάβει λόγω 35ετίας , χορηγείται σε δύο τμήματα:

Το Α μέρος και  για τα έτη έως και 31-12-2014,  για τους παλαιούς ασφαλισμένους  υπολογίζεται σε ποσοστό 95 % του τελευταίου βασικού μισθού  συν την σταθερά 317 ευρώ, επί τα έτη ασφάλισης έως και 31-12-2014!
Και το Β μέρος  από   1-1-2015  και μετά,  υπολογίζεται σύμφωνα με την τεχνική βάση διανεμητικού συστήματος προκαθορισμών εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση, για όλους τους ασφαλισμένους!
Όσοι βητάδες  αποστρατεύονται   αυτεπάγγελτα  με το όριο ηλικίας (55ετών) έχοντας συνολική υπηρεσία 32 ετών, είτε  με αίτησή τους έχοντας   συμπληρώσει  33 έτη πραγματικής υπηρεσίας, είτε με το  όριο ηλικίας  των 60 ετών, η  μισθολογική διαφορά μεταξύ των   βαθμών αποστρατείας του Υ/Α του   ΠΔ 82/21  ( 5ο κλιμάκιο στα 2165.- ευρώ),   και του  Υ/Β με το ισχύων (6ο κλιμάκιο 2145.- ευρώ ),  είναι  είκοσι (20) ολόκληρα  ευρώ!!
Τα 20 ευρώ  προκαλούν μια μικρή  αύξηση  στο Α μέρος του  εφάπαξ βοηθήματος και ανάλογα τα έτη ασφάλισης έως και το 2014, αλλά  θα τους παρακρατηθεί «πέναλτι εξόδου» στον βαθμό του Υ/Α!

                                Και επειδή όπως είπαμε σε αυτό τον τόπο   τίποτα δεν είναι τυχαίο………
Όσο αφορά τις   αναχρονιστικές κρατήσεις που θεσμοθετήθηκαν το 2014 με   Υ.Α. και προκαλούν  στρεβλώσεις, εάν εννοείται  την  εισφορά που προβλέπεται κατά την έξοδο στον προκαταληκτικό και καταληκτικό μισθολογικό βαθμό ή μισθολογικό κλιμάκιο  και είναι  ίση με 12 η 18 μηνιαίων τακτικών εισφορών, σας θυμίζω ότι το 2014 συνδιοικούσατε την ΠΟΑΣΥ και δεν διαφωνήσατε  με την Υ.Α. και   από το 2015 την διοικείτε !!

Η   τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη πρότασή  σας για το βαθμολόγιο   κατατέθηκε πριν από 18 μήνες, αλλά εσείς ανακαλύψατε τις στρεβλώσεις και τις αναχρονιστικές  κρατήσεις  μιας Υ.Α του 2014  «χθες» !!

Δημοσιοποιείστε το αίτημα των εκπροσώπων μας προς  στο ΔΣ του  ΤΕΠΑΣΑ και τι ακριβώς «ζητάμε» να  τροποποιηθεί-καταργηθεί από την αναχρονιστική Υ.Α. του 2014,  και μάλιστα  αναδρομικά !
Διευκρινίστε  εάν το   «αναδρομικά» θα περιλαμβάνει, και αυτούς που   συνταξιοδοτήθηκαν  από το 2014 και μετά και   «πήραν»  το εφάπαξ βοήθημα   μετά από έως και 6 χρόνια άτοκο και  τους παρακρατήθηκε το  πέναλτι εξόδου,  αλλά και τα εκκρεμεί  200-300-400 εφάπαξ βοηθήματα  που  θα 
χορηγηθούν του επόμενους μήνες λόγω  κατάργηση της 30ετίας!!
Τα  230 ή τα 91 ευρώ τον  μήνα προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν την τελευταία πενταετία   οι  βητάδες που τους προτρέψατε να δηλώσουν ΝΑΙ στην προαγωγή, προκάλεσαν  απώλειες  στην ανταποδοτική  σύνταξή τους, και οι   απώλειες αυτές δεν αναπληρώνονται με έναν βαθμό και  μια αύξηση 170  ευρώ   πριν   την σύνταξη!

    Λεωνίδας ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ
Αντιπρόσωπος  ΕΑΥ Κοζάνης
      Μέλος ΜΠΡΟΣΤΑ

 









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο στον συντάκτη ξεμπρόστιασε τη γύμνια του συνδικαλιστικού συστηματος και το λαικισμό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άρχισαν τα όργανα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από λεφτά μια τρύπα εις το νερό,ένα καθρεφτάκι (_Δ_) καθαρά για την ψυχολογία.