Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα εννέα θέματα που έθεσε η ΠΟΑΞΙΑ στον Υπουργό


Το προεδρείο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε χθες 6/9/2021 με τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο στο γραφείο του, κατόπιν προσκλήσεως του.

Καλωσορίσαμε τον κ. Υπουργό, εκφράζοντας τις ευχές μας για καλή επιτυχία στο έργο του και για αγαστή συνεργασία στη βάση των θεσμικών μας ρόλων.

Στη συνάντηση αναδείξαμε μία σειρά από ζητήματα τα οποία απασχολούν το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, αλλά και το σώμα των Αξιωματικών, όπως:

Χαρακτηρισμός του αστυνομικού επαγγέλματος ως “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ” (υπό τη μορφή της αναγνώρισης επιπλέον τριών -3- ετών συντάξιμου χρόνου, χωρίς την καταβολή εισφορών, ο οποίος να συνυπολογίζεται με το λοιπό χρόνο ασφάλισης, και μόνο για τον καθορισμό του ποσοστού αναπλήρωσης, μη λαμβανομένου υπόψη κατά τον υπολογισμό του μέσου όρου αποδοχών από το 2002 έως και τη διαγραφή ή υποβολή της αίτησης αποστρατείας).

Κατάρτιση νέου μισθολογίου, το οποίο να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και το προσφερόμενο έργο του αστυνομικού.

Κατεπείγουσα ενίσχυση των Α.Τ. και Τ.Α.

Αντιμετώπιση των στρεβλώσεων του προωθούμενου βαθμολογίου.

Περαιτέρω αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων.

Επίλυση του θέματος της μη καταβολής της αποζημίωσης για τις ώρες νυχτερινής απασχόλησης, την μη επέκταση από 48 σε 64 ώρες και την κατάργηση του ετήσιου πλαφόν ωρών νυχτερινής απασχόλησης.

Αναπροσαρμογή του επιδόματος θέσης ευθύνης.

Ενεργοποίηση των ήδη ψηφισμένων νόμων (έκδοση εφαρμοστικών Κ.Υ.Α.) που αφορούν τη θεσμοθέτηση πόρων με σκοπό την ενίσχυση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας Ταμείων (πχ τέλη- ΚΟΚ).

Επέκταση της μάχιμης πενταετίας στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού και κατά δύο επιπλέον έτη.

Ο κ. Υπουργός από πλευράς του μας δήλωσε ότι αναγνωρίζει σε απόλυτο βαθμό το έργο, το οποίο επιτελούν καθημερινά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αστυνομικοί και θα σταθεί δίπλα τους με οποιοδήποτε τρόπο και σε οποιαδήποτε στιγμή.

Σε ότι αφορά τα ζητήματα τα οποία παραθέσαμε μας υποσχέθηκε ότι θα τύχουν άμεσης μελέτης, προκειμένου να δρομολογηθεί η ικανοποίηση τους στο βαθμό που είναι αυτό εφικτό.

Ως Ομοσπονδία δηλώσαμε στον κ. Υπουργό ότι θα είμαστε αρωγοί στο έργο του, χωρίς φειδώ στην υποστήριξη αλλά και με ένταση στην πάντα καλόπιστη κριτική, όπου αυτή χρειαστεί.



 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να κάνουν την ΣΑΕΑ ακαδημαϊκή και όχι εσώκλειστη