Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί ζητούν οι Αστυνομικοί Λασιθίου από τον Υπουργό - Αποδείξτε εμπράκτως την στήριξή σας στον Έλληνα και Ελληνίδα αστυνομικό


Διαβάστε το έγγραφο τής Ένωσης Λασιθίου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο: Κύριε Υπουργέ,

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή αρχή και να σταθείτε δίπλα στον Έλληνα αστυνομικό όπως του αρμόζει.

Εδώ και σχεδόν δυο χρόνια, το σύνολο των αστυνομικών, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Έχουν ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν φέρνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αποδεικνύοντας το υψηλό τους επαγγελματικό επίπεδο και το αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει.

Βρεθήκαμε, κρατώντας ψηλά το εθνικό φρόνημα, αντιμέτωποι με χιλιάδες αλλοδαπούς που προσπάθησαν να προσπελάσουν παράνομα τα σύνορά της χώρα μας στον Έβρο. Επωμιστήκαμε ΟΛΟ το βάρος των μέτρων ελέγχου κατά της διασποράς του covid-19 σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Ενώ στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε εκατοντάδες συνανθρώπους μας με κίνδυνο ζωής δίχως δισταγμό!

Για όλα αυτά, παρόλο που οι υπόλοιπες συναρμόδιες υπηρεσίες που ήταν στην πρώτη γραμμή μαζί μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας λάβανε οικονομική ενίσχυση , εμείς δεν λάβαμε ούτε ένα ευρώ και κανείς δεν βρέθηκε να επιβραβεύσει τον κόπο, το ζήλο και το φιλότιμο του Έλληνα αστυνομικού. Ενώ παράλληλα η  πολιτεία αδιαφόρησε να αναγνωρίσει το δύσκολο, επικίνδυνο και ανεπαρκώς αμειβόμενο επάγγελμα του αστυνομικού.

Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε να αποδείξετε εμπράκτως την στήριξή σας στον Έλληνα και Ελληνίδα αστυνομικό με την προσωπική σας εισήγηση προς τον Πρωθυπουργό, για την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο. Είναι αδιανόητο ένα επάγγελμα με πάνω από 130 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες να μη λογίζεται ως επικίνδυνο. Επιτέλους, ας αναλάβει κάποιος την υλοποίηση του χρόνιου και δίκαιου αιτήματός μας χωρίς εμπαιγμούς και χωρίς μελλοντικές υποσχέσεις, αλλά με πράξεις.

Σας καλούμε να εισηγηθείτε την επαναφορά των μισθών των αστυνομικών και στην δημιουργία ενός μισθολογίου αντάξιου των υπηρεσιών που προσφέρουν. Παράλληλα, ζητάμε την άμεση οικονομική ενίσχυση όλων των συναδέλφων για τα σχεδόν δυο χρόνια που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των επίκαιρων γεγονότων (μεταναστευτικό, πανδημία, πυρκαγιές)

Τέλος, σας καλούμε να προβείτε στην εισήγηση ενός δίκαιου βαθμολογίου των αστυνομικών, δίνοντας τέλος στους αστυνομικούς δυο και τριών ταχυτήτων. Αυτό, απαιτεί την συνεργασία μεταξύ της φυσικής-πολιτικής ηγεσίας και των συνδικαλιστικών ενώσεων ακούγοντας τις προτάσεις μας.

Κάθε χρόνο οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας στη ΔΕΘ, αποτελούν ορόσημο για την πορεία της χώρας σε οικονομικό κυρίως επίπεδο για όλους μας. Αναμένουμε με θέρμη και φέτος τις δηλώσεις, ελπίζοντας επιτέλους να εισακουστούμε για την επίλυση των διαχρονικών μας προβλημάτων. Δώστε την ικανοποίηση στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού για να αναπτερωθεί το ηθικό τους και να τους κάνετε να αισθανθούν ότι κάποιος τους υπολογίζει.

Με εκτίμηση !

 

                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου

 

                           Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

          Γεώργιος Χ. ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ                                                    Γεώργιος Κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και που τα έγραψες κ. ΚΑΡΤΣΑΚΗ άδικα τα έγραψες. Μπενακης βγενακης