Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ψηφιοποίηση υπηρεσιών ώστε να βγουν περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους


«Η αστυνομία είναι τμήμα της κοινωνίας. Η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει σπουδαία δουλειά», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και υπογράμμισε τη συμβολή «στους ελέγχους για την πανδημία και να υπενθυμίσω σε όλους την αποτελεσματική και αποφασιστική δράση της αστυνομίας πέρυσι το Μάρτιο στον Έβρο».

«Θέλω να είναι απολύτως σαφές ότι, σε οποιαδήποτε επανάληψη τέτοιας απειλής, η ΕΛΑΣ θα είναι εκεί για να προστατέψει τα σύνορα», συμπλήρωσε σχετικά.

Σχετικά με την πολιτική της Αστυνομίας και κληθείς να σχολιάσει για κάποια ακραία περιστατικά, είπε πως «οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει και θα είναι φιλικοί απέναντι στους ανθρώπους και μηδενική ανοχή απέναντι στο έγκλημα».

«Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα συγκέντρωσης και διαδήλωσης, αλλά με ισορροπία», σημείωσε για τις διαδηλώσεις.

Προαναγγέλλοντας τη σημερινή συνάντησή του με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων της Αστυνομίας, είπε πως «θα είμαι  δίπλα στους αστυνομικούς και θα τους στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις».

«Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά», τόνισε.

Αναφέρθηκε, τέλος, πως 80 περιπολικά προστέθηκαν στις δυνάμεις της Αμέσου Δράσεως Αττικής το τελευταίο διάστημα και θα προστεθούν κι άλλα, ενώ τόνισε πως θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με σκοπό την ψηφιοποίηση υπηρεσιών που κρατούν αστυνομικούς στα γραφεία, ώστε να απελευθερωθούν και να υπηρετούν εκεί που ανήκουν.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

https://www.ant1news.gr



 









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τόσα χρόνια μας κοροϊδεύετε για να κάνεις αίτηση πρέπει να πάς στο Αστ. Τμήμα. Για να πάρεις αντίγραφο του ΒΑΣ πρέπει να πάς στο Τμήμα να πληρώσεις ένα παράβολο. Τι δουλειά κάνει το προσωπικό ειδικών καθηκόντων που οι προκάτοχοί σας προσλάμβανα κατά 50άδες ή εκατοντάδες. Εχει εξεταστεί κατά πόσο τηρήθηκαν οι διαδικασίες και το προσοντολόγιο τους. Επειδή οι τελευταίοι που προσλήφθηκαν έχουν περισσότερα προσόντα, ικανότητες και δεξιότητες θα εξακολουθήσουν να διοικούνται από τους ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥΣ και "ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ" σύμφωνα με την ιεραρχία της Ελλ. Βασ. Χωρ/κής. Θα ισχύσουν τουλάχιστον στους τεχνοκράτες και ειδικών καθηκόντων αξιωματικού τα αξιοκρατικά και επαγγελματικά κριτήρια που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα και σε όλες τις προηγμένες χώρες για δημόσιο και ιδιωτικό τομές. Εκσυγχρονίστε το Υπουργείο για να επιτευχθεί παραγωγικότητα και απόδοση προσωπικού.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα φροντίσετε να νομοθετήσουν ώστε να πληρώνονται τα ρεπό που δεν δινουν οι διοικήσεις στο προσωπικό; Ολα τα άλλα ωραία λόγια για να αγαπιόμαστε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν είναι το θέμα η ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών της Αστυνομίας. Το θέμα είναι ότι η αστυνομία κάνει τη φιλιππινέζα στα δικαστήρια, στους δήμους, σε άλλους φορείς του δημοσίου, σε επίσημους. Κάνει τον ταχυδρόμο σε δημόσια έγγραφα. κάνει τον σεκιούριτι σε χρηματαποστολές. κάνει τη μπέιμπι σίτερ στα ανήλικα. Κάνει τον κοινωνιολόγο στα ζευγάρια που χωρίζουν. Κάνει το γιατρό ή νοσοκόμο σε ψυχασθενείς, αλκοολικούς κλπ Κάνει τον ψυχολόγο σε τύπους που διατυμπανίζουν ότι θα αυτοκτονίσουν....και δεν το κάνουν ποτέ. Κάνει τον κτηνίατρο ή το μπόγια στα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα. Κάνει το θηροφύλακα ή αγροφύλακα για κυνηγούς και ψαράδες. Υποκαθιστά τις ασφαλιστικές στα τροχαία ατυχήματα υλικών ζημιών.
Αν δεν αλλάξουν τα παραπάνω τίποτα δεν θα αλλάξει......ποτέ.