Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Την κάλυψη 12 κενών οργανικών θέσεων ζητά η Ένωση Λασιθίου


Έγγραφο τής Ένωσης Λασιθίου προς τον Ατρχηγό της ΕΛ.ΑΣ: Εν όψη της επικείμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου Μεταθέσεων για τις έκτακτες μεταθέσεις, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την ανάγκη πλήρωσης των κενών θέσεων και να συνεκτιμήσετε τις σοβαρές ελλείψεις που έχουν προκύψει στο Νομό Λασιθίου, ώστε να καλυφθούν τουλάχιστον δώδεκα (12) κενές οργανικές θέσεις, από τις οποίες οι οκτώ (8) για τις ανάγκες του Α.Τ. Νεάπολης, τρεις (3) για το Α.Τ. Αγίου Νικολάου και μια (1) για το Τ.Τ. Αγίου Νικολάου, για τους εξής λόγους:

Από την 01-09-2021 «επαναλειτουργεί» το Α.Τ. Νεάπολης Λασιθίου. Η λέξη επαναλειτουργεί βρίσκεται σε εισαγωγικά διότι το Α.Τ. Νεάπολης δεν λειτουργεί, αλλά υπολειτουργεί. Η παρούσα δύναμη, εκτός του Διοικητή (ο ΜΟΝΟΣ αξιωματικός) και του Γραμματέα του Τμήματος, είναι εννέα (9) άτομα. Εξ αυτών ένα (1) άτομο απασχολείται καθημερινά σε μέτρα φύλαξης του Δικαστικού Μεγάρου Νεάπολης. Δηλαδή απομένουν οκτώ (8) αστυνομικοί να καλύψουν υπηρεσίες αξιωματικού υπηρεσίας, εποχούμενης περιπολίας, σκοπού καταστήματος, μέτρων δικαστηρίων, μεταγωγών και όλα αυτά σε ένα τμήμα ΜΕΙΚΤΗΣ αρμοδιότητας, στον τομέα του οποίου ανήκουν και οι Φυλακές Νεάπολης! Επιπλέον, με το υπάρχον προσωπικό είναι αδύνατη, όπως αντιλαμβάνεστε, η λειτουργεία γραφείου ταυτοτήτων, γραφείου όπλων και γραφείου αλλοδαπών, τα οποία έχει επωμιστεί προσωρινά, η ήδη επιφορτισμένη Υ.Α. Αγίου Νικολάου. Στο Α.Τ. Νεάπολης διατέθηκαν δυο (2) περιπολικά οχήματα, με βλάβες και ακατάλληλα να κυκλοφορήσουν στους ορεινούς αγροτικούς δρόμους του τομέα που αστυνομεύουν, χορηγήθηκαν παλαιά έπιπλα και υλικά, ενώ δεν έχει προβλεφθεί η ύπαρξη αποθήκης οπλισμού, αφού τα δυο μοναδικά δωμάτια ασφαλείας χρησιμοποιούνται από άλλες υπηρεσίες του νομού. Παρόλο που η επαναλειτουργία του αναφερόταν σε νεοϊδρυθείσα υπηρεσία, δεν έχει προβλεφθεί καμία δαπάνη για τις ανάγκες του κτηρίου και τις λειτουργίες του Τμήματος.  Η προχειρότητα του ανοίγματος είναι τόσο εμφανής που φαίνεται ότι το Α.Τ. Νεάπολης άνοιξε χωρίς προφανή λόγο. Όλα αυτά, καθιστούν τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών εξαιρετικά δυσχερείς και δίνουν την εντύπωση τιμωρίας του προσωπικού που υπηρετεί εκεί.

Η επαναλειτουργία του μόνο προβλήματα δημιούργησε, όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας και αδυνατεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πολίτη και στην κοινωνία της Νεάπολης Λασιθίου όπως πρέπει, θίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον επαγγελματισμό και το κύρος του Σώματος. Ακόμη, η μετακίνηση των αστυνομικών στο Α.Τ. Νεάπολης, που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν στο Α.Τ. Αγίου Νικολάου έχει αποδυναμώσει ΚΑΙ το Α.Τ. Αγίου Νικολάου, αφήνοντας ουσιαστικά το μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο του νομού Λασιθίου εκτεθειμένο στην εγκληματικότητα! Η αποδυνάμωση αυτή θα οδηγήσει αλυσιδωτά και στην αποδυνάμωση όλων των υπηρεσιών του Αγίου Νικολάου αφού θα κληθούν να καλύψουν με προσωρινές μετακινήσεις και διαθέσεις τα κενά αυτά.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ. Ν. Λασιθίου

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεώργιος Χ. ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Έτσι πρέπει. Ιδρύουν υπηρεσίες μόνο και μόνο για να φυλάμε κτηρια και πινακίδες. Αυτή είναι η αστυνομία σήμερα.