Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΔΕ σε βάρος αστυφύλακα - Ανήρτησε βίντεο ”Πώς πολεμάμε τα ΜΑΤ”


Να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος αστυφύλακα, πρώην ειδικού φρουρού, διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ύστερα από την ανάρτηση βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο ο αστυνομικός εμφανίζεται να δίνει οδηγίες σε διαδηλωτές για το πώς πρέπει να λειτουργούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες.

Ο ένστολος δεν προτρέπει τους θεατές του να συγκρουσθούν με τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά το αντίθετο. Δίνει, όμως, συμβουλές για το πώς μπορούν χωρίς συγκρούσεις να δυσκολέψουν το έργο των ΜΑΤ και να μην κατηγορηθούν για κάποιο σοβαρό αδίκημα.

″Χρησιμοποιεί φρασεολογία, που δεν ταιριάζει σε αστυνομικό προσωπικό, όπως για παράδειγμα η λέξη ”εξουσιαστές”, με την οποία αναφέρεται σε πολιτικούς” αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Το βίντεο έχει τίτλο ”Πώς πολεμάμε τα ΜΑΤ”, το ανήρτησε σε προσωπικό λογαριασμό, τον οποίο διατηρεί με ψευδώνυμο και είναι διάρκειας περίπου εννέα λεπτών.

Ο συγκεκριμένος αστυφύλακας έχει στον φάκελό του και άλλες ΕΔΕ, αλλά δεν δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Πριν από λίγο καιρό -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες αντιεμβολιαστές, που προκάλεσαν επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος.

 

Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Νικος είπε…
Πρώτα ήρθαν για τους σοσιαλιστές, αλλά δεν μίλησα –
Γιατί δεν ήμουν σοσιαλιστής.
Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, αλλά δεν μίλησα –
Γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, αλλά δεν μίλησα –
Γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Μετά ήρθαν για μένα – αλλά δεν υπήρχε κανείς για να διαμαρτυρηθώ.
Ο χρήστης ΤΑΣΟΣ Μ. είπε…
Εγώ, βλέπω μια οδηγία προς τους μπαχαλάκηδες, να είναι καλά παιδιά γιατί έχουμε τα μέσα και τον τρόπο και να ακολουθούν το δόγμα Γκάντι.
Μάλλον βιάστηκε η υπηρεσία.