Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη Γαλλία o Παναγιωτόπουλος: Σήμερα η παραλαβή του πρώτου από τα 18 Rafale


Στη Γαλλία θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, για την τελετή παραλαβής του πρώτου από τα 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale που θα ενισχύσουν την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Συνοδεύεται από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη. Η τελετή θα γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Dassault Aviation, στην αεροπορική βάση στο Ιστρ της νότιας Γαλλίας.

Εντός του 2021 τα πρώτα έξι Rafale

Συνολικά, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 18 αεροσκάφη, εκ των οποίων 12 μεταχειρισμένα και 6 καινούργια. Τα πρώτα έξι αεροσκάφη 4ης γενιάς Rafale θα είναι μεταχειρισμένα και θα παραδοθούν στην Ελλάδα εντός του 2021. Τα έξι καινούργια μαχητικά θα παραληφθούν την Άνοιξη του 2022, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα αναμένεται να παραδοθούν αρχές του 2023.

Στη συμφωνία ύψους 2,32 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι τα 1,92 δισ. ευρώ αφορούν στην αξία των αεροσκαφών και τα υπόλοιπα 400 εκατ. ευρώ αφορούν στα οπλικά συστήματα (τηλεκατευθυνόμενα βλήματα Meteor και αναγκαίες αναβαθμίσεις των υπαρχόντων βλημάτων τύπου Mica, Scalp και Ecoxet).

Rafale, μαχητικά πολλαπλών ρόλων

Το όνομα Rafale σημαίνει «ριπή ανέμου» ενώ τα αεροσκάφη, ήδη υπηρετούν την Γαλλική Πολεμική Αεροπορία και το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό. Πρόκειται για μαχητικά πολλαπλών ρόλων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης ποικιλίας αποστολών (αναγνώρισης, κρούσης κα).

Στην Τανάγρα η ελληνική μοίρα Rafale

Η ελληνική μοίρα Rafale θα εγκατασταθεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Ήδη, Έλληνες πιλότοι αλλά και προσωπικό εδάφους (τεχνικοί) εκπαιδεύονται στην Γαλλία προκειμένου να είναι έτοιμοι για να υποστηρίξουν τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας όταν τα αεροσκάφη έρθουν στην Ελλάδα.








Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πλήρωνε κορόιδο ελληνικές λαέ.Να τα οικονομησουν οι Γάλλοι. Άρε μίζες που έπεσαν.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι Γαλλοι και οι Αμερικανοι ειναι συμμαχοι οπως και οι υπολοιποι , οταν και μονο οταν ξεζουμιζουν οικονομικα την Ελλαδα χωρις ωστοσο να μας προσφερουν τιποτα σε ανταλλαγμα.
Μια ενταση να βαλουν τον Ερντογαν να δημιουργησει , τρεχουν οι δικοι μας να αγορασουν οπλα εχοντας ως δικαιολογια την δηθεν υπερασπιση της πατριδας και των συνορων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για τους 11:03 και 03:10:Ο πρώτος θα προτιμούσε αυτά τα χρήματα να γίνουν σκηνές,συσσίτια, επιδόματα για τους αλλοδαπούς που μαζεύει η ΤURKISH AIRLINES,με 20€,από τα πέρατα τις γης,για να τους προωθησει στα νησια μας.Μοναδικη προϋπόθεση να είναι μουσουλμάνοι.Ε,και να χάσουμε και κανένα νησί δεν έγινε και τιποτα(ΖΟΥΡΑΡΙΣ).Μην είμαστε μοναχοφαηδες(ΚΟΤΖΙΑΣ).Το Καστελόριζο δεν υπάγεται στο Αιγαιο(ΤΣΙΡΩΝΗΣ).Ο τελευταίος ήθελε,ο καημένος,να μιλήσει για τη συμφωνία της Λωζανης,χωρίς να ξέρει ότι το Καστελόριζο παραχωρήθηκε μαζί με τα Δωδεκάνησα.Ευτυχως η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν σκέφτεται έτσι.Εκτος και εάν είσαι troll,καθώς την ίδια ακριβώς απάντηση έδωσες και σε άλλο άρθρο πριν.
Για τον δεύτερο.Φιλε μου,συμφωνώ μαζί σου.Αυτο που εχω καταλάβει εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι το δίκαιο του κάθε λαού είναι τα συμφέροντα του συνοδευόμενα από Στρατό,Ναυτικό και Αεροπορία.Δε νομίζω να σοκαρεται κάποιος από αυτό που λέω.Εαν ήταν διαφορετικά,θα έπρεπε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ στην Κύπρο,στο Ναγκορνο Καραμπάχ κ.α..Από σήμερα,πιστεύω ότι οι πιλότοι μας θα αισθάνονται πιο σίγουροι όταν υπερασπίζονται τον εναέριο χώρο μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αλήθεια,τα χρήματα που διαχειρίστηκαν για το μεταναστευτικό,μαζί με τις ΜΚΟ, βρήκαν που πηγαν;Γιατί και παραστατικά έψαχναν να βρουν από την Ε.Ε. και οι μετανάστες ζούσαν άθλια και οι ΜΚΟ έκαναν την "μπάζα" τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά εσύ το εχεις χαψει το παραμυθι. Επίτηδες δημιουργούν δήθεν εντάσεις για να πεισθούν κάποιοι σαν και σένα ότι καλύτερα να πείναμε, αλλά ραφαλ να αγοράσουμε. Πλήρωνε για να παίρνουν μίζες οι πολιτικοί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο μας να ξεστοκαρουν τα σαραβαλα οι Γάλλοι να χρεωθούν μέχρι και τα δισέγγονα μας