Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΒΒC: Ειρωνικό δημοσίευμα για την πτώση του πίνακα του Πικάσο


«Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε με έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο είναι να τον ρίξετε - ειδικά ένα που έχει ανακτηθεί μετά από εννέα χρόνια», γράφει το BBC, σχολιάζοντας την πτώση του πίνακα κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ανεύρεσής του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

 

Ο «πεσμένος» Πικάσο έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ το σχετικό δημοσίευμα του BBC φιγουράρει στην κεντρική σελίδα του βρετανικού δικτύου. «Τα ανακτημένα έργα τέχνης παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, όταν συνέβη αυτό», σημειώνουν οι Βρετανοί, ανεβάζοντας και το σχετικό βίντεο.


Η πτώση του πίνακα έχει κάνει τον γύρο του κόσμου με ξένα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι «η συνέντευξη Τύπου της Τρίτης στην Αθήνα τελείωσε με φιάσκο» καθώς ο Πικάσο «έπεσε τελικά μπροστά στις κάμερες».

 

Σημειώνουν ότι μετά την πτώση, τον σήκωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου χωρίς να φοράει γάντια και τονίζουν ότι από τις λήψεις, η πτώση από μικρό ύψος δεν φαίνεται να προκάλεσε φθορές στον πίνακα, τουλάχιστον ορατές με γυμνό μάτι.

Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που αναφέρουν πως το δημοσίευμα δεν είναι τυχαίο, δεδομένης της διαμάχης με το Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή των Ελγινείων.

 https://www.naftemporiki.gr









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κρίμα πραγματικά για την εικόνα.. στο τέλος σαν εντύπωση μένει η αρνητική πλευρά της υπόθεσης.το έχουμε διδαχθεί πάμπολλες φορές αυτό... κρίμα για τη δουλειά και τον κόπο των συναδέλφων μας...
Ο χρήστης kostas303 είπε…
Ε δεν έχουν άδικο για το κάζο ρε παιδιά. Πως να το κάνουμε; Η προχειρότητα και η τσαπατσουλιά ξεχειλίζουν. Αν κατά το πέσιμο σκίζονταν ο Πικάσο μπροστά στις κάμερες τι θα γινόταν; Όχι ότι τώρα δεν έπαθε ζημιά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ρεντικολο η μασκα τον μαρανε , αντι να φορεσει γαντια .