Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΣΑΣΜΥ: Τί γίνεται με τα πλασματικά χρόνια των στρατιωτικών


Ανακοίνωση τού Συνδέσμου Αποφοίτων της ΣΜΥ: Σας ενημερώνουμε για την ΑΠΑΝΤΗΣΗ που δόθηκε στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με το πρόβλημα της προσαύξησης κατά τρία (3) έτη του συντάξιμου χρόνου των στρατιωτικών, ο οποίος αποτελεί πλασματικό χρόνο ασφάλισης και απαιτείται καταβολή από τον ίδιο τον στρατιωτικό της εισφοράς ασφαλισμένου και εργοδότη δηλ. 20%.

 

Για το συγκεκριμένο θέμα δόθηκε απάντηση από τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης  κ. Παναγιώτη  Τσακλόγλου στην Επιστολή του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μόνιμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) και πιο συγκεκριμένα στην υπ.’ αρ. πρωτ. 2854/28-5-2021 ΑΝΑΦΟΡΑ που κατατέθηκε από τους Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κ. κ. Β. Κεγκέρογλου, Κ. Σκανδαλίδη, Γ. Φραγγίδη και Γ. Μουλκιώτη και σημειώνεται ότι ο εν λόγω αναγνωριζόμενος χρόνος, λαμβάνεται υπόψη στην ανταποδοτική σύνταξη ήτοι προσαύξηση του ποσοστού αναπλήρωσης με ότι αυτό συνεπάγεται, χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για μείωση των εισφορών της τάξεως του 6,67%.

 

Ως ΣΑΣΜΥ με μεγάλη λύπη μας διαπιστώνουμε ότι οι θέσεις που διατυπώθηκαν από την επίσημη τοποθέτηση του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα την υπ.’ αρ. 11/2021 (Επιστολή του ΣΑΣΜΥ) όπου εμπεριέχονται ασφαλιστικά ζητήματα στο πλαίσιο της μέριμνας για το στρατιωτικό προσωπικό, δυστυχώς απέχουν από τις δικές μας απόψεις, ενώ ως προς τη θεώρηση της συγκεκριμένης απάντησης, εκτιμούμε ότι δεν προσεγγίζεται επαρκώς η ουσία.

 

Στα θετικά προστίθεται το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί θέμα συζήτησης των καθ’ ύλην αρμοδίων, η ανάδειξη αυτού μέσω του ΚΙΝΑΛ και αναμφίβολα συμβάλλει στην ανακούφιση από το αδιέξοδο που έχει προκληθεί στα στελέχη των ΕΔ.  

 

Εν κατακλείδι ως ΣΑΣΜΥ θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και για τα υπόλοιπα θέματα, που απασχολούν την ευρύτερη κοινότητα των στελεχών των ΕΔ, με συγκεκριμένες προτάσεις, καθώς αυτό αποτελεί στοίχημα για το Σύνδεσμο.

 

Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο της απάντησης και παρακαλούμε για την αναδημοσίευσή του, προς ενημέρωση όλων των συνάδελφων!

 

 

Με εκτίμηση

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 

ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

(ΣΑΣΜΥ)

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η κυβέρνηση για την τριετία έχει ήδη απαντήσει μέσω του Τσακλόγλου ότι δεν τα δίνει την ίδια τριάδα θα πάρουν και στις επερχόμενες εκλογές