Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αρκετοί αστυνομικοί παγκοσμίως έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με διεθνή έρευνα


Συχνά είναι τα προβλήματα ψυχικής υγείας στους αστυνομικούς σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα διεθνή μελέτη, την πιο ολοκληρωμένη του είδους της μέχρι σήμερα.

Η έρευνα, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Τζο Μπίλινγκς του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό επαγγελματικής και περιβαλλοντικής ιατρικής «Occupational & Environmental Medicine», αξιολόγησε 67 μελέτες σχετικές με την υγεία των αστυνομικών, οι οποίες είχαν γίνει μεταξύ 1980-2019. Οι περισσότερες μελέτες προέρχονταν από τη Βόρεια Αμερική (46%), την Ευρώπη (28%) και την Αυστραλία (10%) και η μέση ηλικία των αστυνομικών ήταν τα 39 έτη.

Διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον ένας στους τέσσερις αστυνομικούς (ποσοστό 26%) πίνει αλκοόλ σε επικίνδυνο βαθμό, ενώ ένας στους 20 (5%) μπορεί να θεωρηθεί εξαρτημένος από το αλκοόλ. Ένας στους επτά (14%) εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης ή συνδρόμου μετατραυματικού στρες, ένας στους δέκα (9,5%) πληροί τα κριτήρια της αγχώδους διαταραχής, ενώ σχεδόν ένας στους δέκα (8,5%) κάνει σκέψεις αυτοκτονίας.

Τα χαμηλά επίπεδα υποστήριξης από τους συναδέλφους και το εκ των πραγμάτων μεγαλύτερο επίπεδο επαγγελματικού στρες λόγω της φύσης της δουλειάς τους (ιδίως της έκθεσης σε περιστατικά βίας και θανάτου) συμβάλλουν σημαντικά στην ψυχολογική επιβάρυνση των αστυνομικών, κυρίως των γυναικών, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία προτείνει το θέμα να ληφθεί πιο σοβαρά υπόψη και να υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις από τις αρμόδιες αρχές μέσω ειδικών προγραμμάτων ψυχολογικής ενίσχυσης, πρόληψης και θεραπείας.

 

https://www.amna.gr







Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόσες γυναίκες-αστυνομικοι έχουν αυτοκτονήσει στην Ελλάδα; Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε την καλύτερη ψυχολογική υποστήριξη στην Ευρώπη... Παγκόσμια μάλλον...
Ο χρήστης Unknown είπε…
Και πόσοι άνδρες αστυνομικοί κυκλοφορούν ελεύθεροι, έχοντας πασίγνωστο προβληματικό προφίλ, φέρουν όπλο και συνήθως τρομοκρατούν, απειλούν, τραμπουκιζουν και κάποιες φορές δολοφονούν τις συντρόφους τους?
Πέφτετε από τα σύννεφα, ε?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κατά τα λοιπά νομίζετε ότι οι αστυνομικοί θα μπορέσουν να βγάλουν 40 έτη υπηρεσίας όντας ετοιμοπόλεμοι και μάχιμοι. Αλλάξτε πλευρό γιατί είναι και θέρος...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εχει πολλούς που θέλουν μάζεμα η όχι ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λογικό. Μέτρα δεν πάνε. Άδεια οπότε γουστάρουν. Ρεπό δεν κόβεται. Περιπολικό δεν κάνουν. Τον καφέ τους τον σερβίρουν κερασμενο. Αναφορές δεν τους κάνουν. Αλεξίσφαιρα δεν φοράνε. Εξαρτήσεις δεν φοράνε. Από τι να κουραστούν ψυχολογικά?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και αρκετοι αξιωματικοι θα ελεγα , που το ποσοστο τους σε σχεση με τους μη αξιωματικους μπορει να ειναι και μεγαλυτερο , αλλα ποτε δεν παραπεμπονται αξιωματικοι για τακτικη εξεταση μονο κατωτερο προσωπικο.