Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Πικράκης: Αναίτια και απρόκλητη σωματική και λεκτική επίθεση


Δημοσιεύουμε κείμενο τού Γιώργου Πικράκη, προέδρου της Ένωσης Ηρακλείου: Τα τελευταία 24ωρα έχει απασχολήσει τις τάξεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος, αλλά και την τοπική κοινωνία της Κρήτης κυρίως, το θλιβερό συμβάν της επίθεσης που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου και αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Καρτσάκης Γεώργιος, μέσα στα γραφεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ., από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021.

   Λόγω του ότι  ήμουν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό   , η προσωπική αλλά και συνδικαλιστική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να μην τοποθετηθώ δημόσια επί του θέματος από τη στιγμή που πήρε τόση δημοσιότητα.

    Καταρχήν είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε μορφή λεκτικής , πόσο άλλωστε σωματικής βίας, δεν εκφράζει ούτε τον κ. Καρτσάκη ο οποίος έχει δώσει τόσα χρόνια διαπιστευτήρια για το ήθος και την πραότητά του, ούτε εμένα, ούτε κανέναν υγιή σκεπτόμενο εκπρόσωπο αστυνομικών αλλά και το σύνολο των συναδέλφων μας.

     Η συγκεκριμένη αναίτια και απρόκλητη σωματική και λεκτική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να απωθηθεί με βία από το γραφείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ο κ. Καρτσάκης και να πέσει στο έδαφος ακριβώς έξω από την είσοδο, με σοβαρό κίνδυνο να τραυματιστεί σοβαρά (ευτυχώς αποφεύχθηκε λόγω του ότι ο χλοοτάπητας ανέκοψε την σφοδρότητα της πτώσης ) με αιφνιδίασε αλλά και με σόκαρε και θέλω να πιστεύω και όλους τους παρευρισκόμενους μεταξύ των οποίων, πλην εμού, ήταν και ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, άλλοι δύο Πρόεδροι Πρωτοβαθμίων αλλά και άλλοι συνάδελφοι οι οποίοι τρέξαμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

     Προσωπικά απεχώρησα λίγα λεπτά μετά, μαζί με τον κ. Καρτσάκη προκειμένου να επιστρέψουμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, με το αίσθημα του ανεπιθύμητου και του ηθικά θιγμένου, με έναν προβληματισμό αυτοκριτικής αν αυτός ο συνδικαλισμός εκφράζει τόσο εμάς όσο και τα μέλη που εκπροσωπούμε, και για το αν αξίζει να αφιερώνεις τόσο προσωπικό χρόνο σε βάρος της οικογένειάς σου προκειμένου να αναδείξεις και προσπαθήσεις να λύσεις προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων μας οι οποίοι από εμάς περιμένουν το κάτι παραπάνω. Δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές επιβεβαιώνουν λόγια παλαιοτέρων που δυσκολευόμουν να πιστέψω μέχρι που τα διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια, αλλά και αποτρέπουν σοβαρούς και ηθικούς συναδέλφους από το να ασχοληθούν με τα κοινά μας.

     Από την άλλη μεριά τέτοιες δυσάρεστες εμπειρίες σε πεισμώνουν και σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις με αξιοπρέπεια, ηθικούς κανόνες και ανιδιοτέλεια με την ελπίδα ότι κάτι καλύτερο έρχεται απαλλαγμένο από παθογένειες του παρελθόντος, πιο σύγχρονο με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων, και όχι το προσωπικό, και αυτό θέλω να κρατήσουν όλοι οι νέοι συνάδελφοι που από χθες παρασυρόμενοι από το συμβάν έσπευσαν να καταδικάσουν το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του. Η απομόνωση και αποπομπή των παθογενειών είναι χρέος όλων μας για ένα καλύτερο αύριο.  Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι που αξίζει να σας εκπροσωπούν. Τους γνωρίζετε από την υπηρεσιακή καθημερινότητά σας γι’αυτό στηρίξτε τους.   

 

     Κλείνοντας θα σταθώ στα πιο καίρια σημεία που πρέπει να αποκομίσουμε από το καταδικαστέο αυτό συμβάν

 

-       Το γραφείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. είναι το σπίτι ΟΛΩΝ, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και πρέπει όσοι μπαίνουμε εκεί να νιώθουμε φιλόξενα και να απολαμβάνουμε τη φιλοξενία αυτή. Να είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης ιδεών ακόμα και αν υπάρχουν διαφωνίες. Από τις διαφωνίες έχουν βγει τα καλύτερα συμπεράσματα.

-       Συγχαρητήρια στο κ. Καρτσάκη που παρά τις προκλήσεις διατήρησε την ψυχραιμία του, δεν απάντησε σε αυτές και διατήρησε το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του που όλοι γνωρίζουμε.

-       Το μέλος του Δ.Σ. που προέβη στην ενέργεια αυτή, και είμαι βέβαιος ότι ήδη την έχει μετανιώσει, να ζητήσει δημόσια συγνώμη, αφού η συγγνώμη που ζήτησε αμέσως μετά ήταν μετά από παρότρυνση του Προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και όχι δική του πρωτοβουλία, και είμαι σίγουρος ότι ο Γιώργος με την μεγάλη καρδιά θα την δεχθεί.

-       Ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που ήταν παρών στο συμβάν, έχει χρέος να εφαρμόσει μέσω των οργάνων μας τον Κώδικα Δεοντολογίας στον οποίο πολλάκις και με στόμφο αναφέρθηκε κατά το πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο, και να καταδικαστούν από όλους (Ομοσπονδία και Πρωτοβάθμια) ομόφωνα τέτοιες συμπεριφορές που υπονομεύουν την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΟΜΟΝΟΙΑ  που τόση ανάγκη έχει ο συνάδελφος και είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας να την εξασφαλίσουμε.

  

Με εκτίμηση,

 

ΠΙΚΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΑΣΥ

 









Δημοσίευση σχολίου

27 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο πολύ σοβαρή και ενωτική τοποθέτηση. Συνεχίστε έτσι και ο συνάδελφος βλέπει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Προεδρος της ποασυ πριν ζητήσει απο το μελος του ΔΣ να ζητήσει συγνώμη απο τον Καρτσάκη κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος σας και κόλλησε το πρόσωπο του στο δικό σας .σωστά κύριε πρόεδρε του Ηρακλειου ;Αυτές οι συμπεριφορές είναι συμπεριφορές απαράδεκτες
Ο χρήστης Γεωργιακακης Μανώλης είπε…
Δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΑΣΥ υπήρξε ; Συγνώμη να ζητήσει από τον παπα της γειτονιάς του. Τέτοιες συμπεριφορές δεν συγχωρούνται. -
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
AΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ.....Ή ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΝΕΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΡΝΑΕΙ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς για εμάς τους χαμηλοβαθμους βλέπουμε ότι με τη συμπεριφορά εκλεγμένων βηταδων πρόεδρος ΠΟΑΣΥ αυτός που χειροδίκησε κ.α 'γνωστων'και από την άλλη μεριά αστυνόμων όπως Πικρακης Καλιακμάνης κ.α που είναι μετρημένη και σοβαροί,πάλι θα μας εκτοπίσουν και άντε να βρεις το δίκιο σου μετά όταν κοντραρεσαι με αξιωματικούς και διοικητές που αντί να είναι στην ΠΟΑΞΙΑ κηδεμονευουν την ΠΟΑΣΥ
Φταίνε αυτοί όμως ή ο καλός μας εαυτός;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά να ρωτήσω να μάθω πόση αποζημίωση χρήματα δλδ παίρνει κάποιος για να έλθει στο συμβούλιο κ απο που ; Ποιος μπορεί να απαντήσει απο τους συνδικαλιστές ; Για να σας δούμε όλους Περιμένουμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποια συγνώμη; Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να καυτηριάζονται διαφορετικά έχουν πετύχει το σκοπό τους. Ο χαρακτήρας και τα κίνητρα του δράστη είναι γνωστά. Μήνυση και αυτόφωρο για να καταλάβει ότι αυτά δεν περνάνε σε όλους, διαφορετικά ή όντως εκφοβιστήκατε ή πήρατε υποσχέσεις για ανταλλάγματα προκειμένου να αποσιωπηθεί το συμβάν. Ως συνδικαλιστές της Αστυνομίας πρέπει να τον στείλετε στην δικαιοσύνη άλλως είστε ίδιοι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Γιώργος με την μεγάλη καρδιά δεν πρέπει να δεχτεί καμία συγνώμη. Δεν είναι ειλικρινής και ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο. Την επόμενη φορά θα δείρει και σένα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πικράκη σασμός μου μυρίζει. Το ξέρεις ότι αυτό οδηγεί σε αποθράσυνση ειδικά όταν πρόκειται για τύπους που είναι πετσακες. Όταν έρχεται ένας πολίτης στην υπηρεσία σου να καταγγείλει μία παράνομη πράξη σε βάρος του τον συμβουλεύεις να συγχωρήσει τον δράστη; Βαριέσαι να πάρεις τη μήνυση και τον πείθεις να αποχωρήσει άπραγος; Είσαι από αυτούς που γυρνάνε και το άλλο μάγουλο.Διάλεξε αν θέλετε να είστε πρώτα αστυνομικοί μετά συνδικαλιστές και άντρες ήταν θέλετε να είστε σαν αυτούς που καταγγέλλετε δηλ.μια από τα ίδια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κατ,'αρχήν κατ'αρχάς κ.αντιπροσωπε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΗΠΩΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ Η ΓΡΑΒΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΤΣΑΚΗ ΣΕ ΚΑΝΑ ΣΥΡΤΑΡΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΤΡΑΒΗΞΑΝ;
ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ Ο ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΛΕΕΙ, ΒΑΛΤΕ ΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΑΧΙΜΩΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΑΧΙΜΟ ΤΟΝ ΜΠΑΛΑΣΚΑ.
ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΑΦΤΗ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πες τα ρε Γιωργο Πικρακη, ηταν θαυμα που ησουν αυτοπτης μαρτυρας στην αποπειρα δολοφονιας του Καρτσακη, αλλιως θα στελναμε ελικοπτερο υδεζι στη ΠΟΑΣΥ να φερει το δραστη οπως με τη Καρολαιν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Esy re giorgo giati de pas pros POAXIA meria na paixeis stin megali liga?
mipos den ise arketos giayto kathesai kai tsakonesai me astyfilakaious?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ 2020.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οταν δε φτανουν οι φωτογραφιες με κουστουμια για να κρατηθεις στην επικαιροτητα, εφευρισκεις και καμια "επιθεση".
Το χει κανει κι αλλος μαχιμος συνδικαλιστης παλιοτερα που κλαψουριζε στις καμερες οτι τις εφαγε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΩΡΕ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ,ΠΗΓΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΝΕΝΤΟΜΑΝΑ, ΔΕ ΠΕΦΤΕΙ ΕΥΚΟΛΑ (ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΘΕΑΤΡΟ)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δηλαδη σας σπρωχνουν και κλαιγεστε αντι να αντιδρασετε;
πως φαινεται οτι δεν εχετε ουτε μισο ενσημο στο πεζοδρομιο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΩΠΩ ΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ Ο ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ!
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΠΟΤΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΜΑΧΙΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ; ΚΑΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ; ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΡΙΝ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΟΛΟ ΦΩΤΟ ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
pio stimeno ki apo to fili visi-vandi
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κοίτα που θα βρεθείς και ψεύτης Γιώργη
. Μήνυση να τελειώνουμε με καταδικαστέες και φασιστικές συμπεριφορές, μετα την σιωπή εξαπολύουν τα τρόλλς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ελέω εκλογών μην τους δείτε και δίπλα δίπλα στο Δ.Σ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ 'ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΙ'. ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕΣΑ. ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο ωραία σχόλια καθόλου στημένα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχουμε καταλάβει ότι έγινε τραμπουκισμός από αξιωματικό σε βάρος συναδέλφου κατά κοινή ομολογία πράου και ευγενικού; Ότι έγινε είναι αναμφισβήτητο ,το ότι το θύμα υπέκυψε είτε σε πιέσεις είτε λυπήθηκε τον δράστη δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον σταυρώσουμε. Αντί να καταδικάσουμε την άνανδρη επίθεση του αξιωματικού ασχολούμαστε με τα κουστούμια του; Υπάρχει το ενδεχόμενο να φοβήθηκε τις διασυνδέσεις του δράστη και να έκανε πίσω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
13 χρόνια στην Υποδιεύθυνση Ασφαλειας Αγιου Νικολαου που υπηρετεί έως και σήμερα - με 4 επαίνους για συλλήψεις δραστών εγκληματικών οργανώσεων - μια φορά τραυματίας εν ώρα υπηρεσίας κατά την διάρκεια σύλληψης . Αν δεν σου κάνουν δες τα υπηρεσιακά προφίλ εκείνων της ΠΟΑΣΥ .
Ο χρήστης Παρης είπε…
Θλιβεροι όλοι......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
4 ολοκληρους επαινους χαχαχα ο μεσος αστυνομικος διας εχει 20 στην Αττικη.
Επισης απ τα 13 χρονια ποσα εχει απαλλαγη;
κι αυτος στην ποασυ θελει να παει, να γινει ο κρητικος μπαλασκας