Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρέλας - Νέο βαθμολόγιο ΕΛ.ΑΣ.: Η βάση των αστυνομικών να αρκεστεί στο sms των ευχαριστηρίων


Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Χαρέλας, με ανακοίνωση του εκφράζει την απογοήτευσή του σχετικά με το νέο βαθμολόγιο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο όπως αναφέρει «δυστυχώς μάθαμε το περιεχόμενο με ανορθόδοξο τρόπο και όχι όπως θα έπρεπε και θα όφειλε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωσή του:

«Με βάση τα δεδομένα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το νέο βαθμολόγιο της ΕΛ.ΑΣ., που δυστυχώς μάθαμε το περιεχόμενο με ανορθόδοξο τρόπο και όχι όπως θα έπρεπε και θα όφειλε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η συγκεκριμένη πρόταση – σχέδιο προεδρικού διατάγματος, συνεχίζει και αφήνει στην βαθμολογική στασιμότητα την βάση των αστυνομικών, τους μάχιμους αστυνομικούς που βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο. Πάνω από τα 2/3 του συνόλου των αστυνομικών υπαλλήλων, θα ξυπνήσουν την επομένη με τα ίδια δεδομένα χωρίς καμία μεταβολή, σε σχέση με τους αξιωματικούς που θα πολλαπλασιαστούν.

Δυστυχώς ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχει ξεχάσει πως πάνω από τους μισούς μάχιμους αστυνομικούς, έχουν υπηρετήσει στρατιωτική θητεία, η οποία δεν συνυπολογίζεται πουθενά για την βαθμολογική εξέλιξη όπως θα έπρεπε, σε σχέση με τα άλλα ένστολα Σώματα που λαμβάνεται υπόψη στην βαθμολογική κατάταξη.

Ο νομοθέτης, ενώ πολλαπλασιάζει τους αξιωματικούς στην ΕΛ.ΑΣ. - σε βαθμό που σε λίγα χρόνια οι υπαστυνόμοι θα είναι τόσοι πολλοί που ευελπιστώ να μην τους δούμε να επανδρώνουν σκοπιές φύλαξης-, προς απογοήτευση διαπιστώνουμε πως δεν αυξάνει τις οργανικές θέσεις στο μάχιμο προσωπικό που εργάζεται στο πεζοδρόμιο. Άλλο ένα ανορθόδοξο άνευ λογικής, που αποδεικνύει την προχειρότητα και την σκοπιμότητα της επιλεκτικής ικανοποίησης μερίδας αστυνομικών και συνδικαλιστών.

Ο νομοθέτης συνεχίζει να αδιαφορεί, για τους χιλιάδες πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που έχει η Ελληνική Αστυνομία και κυρίως των αστυνομικών αυτών που εργάζονται στο δρόμο. Ενώ για τους ανακριτικούς υπαλλήλους που κατέχουν πτυχίο, αυτό λαμβάνεται υπόψη, για τους μη ανακριτικούς υπαλλήλους που είναι απόφοιτοι ανωτάτων πανεπιστημιακών σχολών, ο νομοθέτης αδιαφορεί παντελώς.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, εισάγεται εθελούσια βαθμολογική προαγωγή των μη ανακριτικών υπαλλήλων στα 30 έτη υπηρεσίας. Δηλαδή στα χρόνια υπηρεσίας ο μη ανακριτικός υπάλληλος θα ερωτηθεί αν επιθυμεί να προαχθεί ( ! ), αλλιώς θα συνεχίσει στον κατεχόμενο βαθμό που ήδη θα διανύει τουλάχιστον δέκα-πέντε χρόνια. Εξέλιξη που δεν συμβαίνει σε κανέναν άλλο κλάδο και σε καμία κατηγορία προσωπικού και εισάγεται στο νέο βαθμολόγιο προκειμένου να εξυπηρετηθούν ορισμένοι αρεστοί εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Μεγεθύνει τις διαφορές και τις αντιδράσεις παράλληλα μεταξύ των κατηγοριών των αξιωματικών προκαλώντας βαθμούς πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας αξιωματικών.

Εν κατακλείδι, είναι μια πρόταση βαθμολογίου δυσνόητη, σχεδόν κανείς δεν θα μπορέσει να την αναγνώσει και να την κατανοήσει εν έτη 2021, που θα εξυπηρετήσει και θα ικανοποιήσει μερίδα συνδικαλιστών και σε καμία περίπτωση δεν θα έχει ανταποδοτικά οφέλη στην βάση των αστυνομικών. Οι μάχιμοι αστυνομικοί, θα παραμείνουν στο βαθμό τους και στα χρήματα τους !
Είναι βέβαιο πως θα ξεσηκώσει το σύνολο των αστυνομικών που εργάζονται στο δρόμο και θα επιφέρει διχόνοια μεταξύ των κατηγοριών προσωπικού εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Φρόνιμο λοιπόν θα ήταν με όλα αυτά, να μην πανηγυρίζουν συνδικαλιστικά κάποιοι και μάλιστα πρώιμα, δείχνοντας πως το «νέο» βαθμολόγιο είναι καρπός δικής τους συνδικαλιστικής έκφρασης, αλλά να αντιληφθούν πως για τους αστυνομικούς της βάσης δεν αλλάζει τίποτε από την επομένη ημέρα.

Από πλευράς της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. υπάρχουν ήδη εισηγήσεις για νέο κύκλο δικαστικών διεκδικήσεων αφού με το νέο βαθμολόγιο, μεγεθύνονται οι ανισότητες και εξυπηρετούνται οι ολίγοι. Που όπως φαίνεται χρήματα βρέθηκαν για τους ολίγους, ενώ για τους πολλούς που βρίσκονται στην μάχη της καθημερινότητες θα πρέπει να αρκεστούν στο sms των ευχαριστηρίων που έλαβαν μετά τα γεγονότα του Έβρου τον Μάρτιο του 2020.

 





Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γειά χαρα νταν πρόεδρε!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΟΤΕ ΚΑΤΕΘΕΣΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ; ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ε.Φ ΞΕΡΟΥΜΕ.....ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑΙΖΕΤΕ ΣΑΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΕΛΕΟΣ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρόεδρε να προτείνεις ολοι οι πτυχιούχοι μ.α.υ. χωρίς καμια εξαιρεση να γίνονται, μετά από ενα σεμινάριο τυπου αρχιφύλακα απο εξετάσεις, ανακριτικοι υπάλληλοι με την συμπλήρωση κάποιων ετων και φυσικά πολύ νωρίτερα απο τα 30, ακολουθώντας την εξέλιξη των αστυνομικών απο πανελλαδικές. Είμαι από πανελλαδικές και θα ήθελα πολύ να αυξηθουν οι ανακριτικοι υπάλληλοι. Εσύ ρώτησες τους πτυχιούχους αν θέλουν να γίνουν ανακριτικοι;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και τι ακριβώς θελουν οι πρώην Σ.Φ. δηλαδή..? Να φτάσουν μέχρι Υ/Α όπως οι Ανακριτικοι...και μάλιστα γρηγορότερα, αφού θα πρέπει να τους αναγνωριστούν πτυχία και στρατός..να μην γίνουν όμως ανακριτικοι..και φυσικά να μην κάνουν και σκοπιές..γιατί θα είναι ντροπή για υπστυνομους... ΩΡΑΙΟΙ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είμαστε πρωταγωνιστές σε μια ταινία με μισθό κομπάρσου. Αυτη είναι η Αστυνομία και οι συνδικαλιστές της από τα μάτια ενός Υπαρχιφυλακα, 3η σειρά Ε/Φ με 15 χρόνια υπηρεσίας. Κάνετε σαν να έχετε πέσει από τα σύννεφα λες κ δεν ξέρατε. Μας δίνεται ένα βαθμό σε όσους έχουμε πτυχίο, θα γίνω αρχ/κας βητας στα 25 χρόνια. Τέλεια! Μπαααα, θα γίνω ανθ/μος στα 30 μου χρόνια υπηρεσίας και ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΣ για πρώτη φορά, 53+ ετών.. Φοβερό! Κύριοι σοβαρευτείτε. Δεν θέλουμε βαθμούς για να τους φοράμε χωρίς αντίκρισμα. Το 2008 έπαιρνα περισσότερα λεφτά από ότι σήμερα, αναλογικά. Που είναι τα μεγάλα λόγια για επικίνδυνο και ανθιυγεινο; τους εαυτούς κοροιδευεται με αυτά. Όχι εμάς πάντως.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οι συνδικαλιστες διαφορων σωματειων μιλανε για βαθμολογιο απο περυσι και μεχρι σημερα δεν υπαρχει!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ για να φυλας τα σύνορα δεν προσλήφθηκες;Κάνε μας τη χάρη σε παρακαλώ. Που οι περισσότεροι δεν έχετε έρθει ούτε βόλτα απο την Αθήνα. Θέλετε και βαθμούς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ήθελες κσι σ από ειδικός φρουρός ν γινεις στρατηγός??
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιά το παραμεθόριο επίδομα στο νομό Πέλλας ούτε λόγος γίνεται μαζί μέ το βαθμολογιο ευκαιρία νά το κάνουν κι αυτό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πες τα σειρά.εχουμε πήξει στις σαρδέλες και στα αστέρια.η πλειοψηφία ψωνισμενοι και κομπλεξικοι.Έτσι όπως πάει το πράγμα,θα γεμίσει το σώμα με υπαστυνόμους με οργανική....ειδικού φρουρού,και ανάλογο μισθό, βεβαίως βεβαίως
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φτάνει με την κλάψα Χαρελα. Δουλεψατε μια φορά στα χρονικά με τον Έβρο και κάνετε λες και πήγατε στον πόλεμο και θέλετε και βαθμούς. Ελάτε Αθήνα να δουλέψετε και θα σας δώσουμε εμείς τα παράσημα.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Και εσύ προσλήφθηκες για να είσαι στο δρόμο είσαι;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μη μιλας εσυ νιανιαρο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχουν γεμίσει τα γραφεία από πιτσιρικάδες ανακριτικους.Απο τη μία καλύτερα γιατί αυτοί οι λίγοι που μένουν είναι ανίκανοι και ανεκπαιδευτοι.Βεβαια δεν μπορούμε να έχουμε και πολλές απαιτήσεις οπότε δωστε τους βαθμούς να μην ενοχλουνε μέχρι να βρούνε βισμα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φοράει και αυτός κοστούμι για να τιμήσει τα μέλη του.. Όπως έκανε στο διδυμότειχο και ο πρόεδρος του σεφεαα το 2007... Παπατζηδες που έχουν δουλέψει σκληρά τόσα χρόνια στο πεζοδρόμιο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ψωνισμενοι ε?για πες μας μεγαλε που υπηρετησες σαν Σ.Φ.? Γιατι οι περισσοτεροι που μπηκατε οχι μονο συνορα δεν πηγατε αλλα κανατε πεζη περιπολια στον πεζοδρομο με τις καφετεριες...αλλα ξεχασα..πηγατε στρατο..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
2:01,Είσαι χαζός ε? απάντησε μου με ένα ναι ή ένα ναι!εγώ συμφωνώ με τον συνάδελφό που κράζει όλους αυτούς τους συνδικαλισταραδες που επιζητούν σαρδέλες και αστέρια χωρίς αντίκρισμα,παρά μόνο την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας τους.τραβα πάλι Δημοτικό να μάθεις να διαβάζεις και τα ξαναλέμε σε 6 χρόνια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν ξέρω αν και πόσο δίκιο έχει
Αλλά γελάω με τους πρώην φρουρούς και συνοριακούς που μπήκαν και παραμένουν στην ΠΟΑΣΥ
Κάποιοι μάλιστα και εκλεγμένοι
Τους βάζουν να πιπιλανε δάκτυλο και λένε και ευχαριστώ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αλαζονεία λειτουργεί ως μηχανισμός άμυνας. Είναι ένας τρόπος να προστατεύσουμε την έλλειψη αυτοεκτίμηση και αυταξίας μας. Είναι ένας τρόπος να κρυβόμαστε από την ανασφάλειά μας, την αίσθηση κατωτερότητας και την έλλειψη αυτοπεποίθησης.Ψυχιατρικη Εταιρια Ελλαδος.