Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικός γράφει για την αφαίμαξη των υπηρεσιών


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του bloko.gr

Αγαπητό bloko τα τελευταία 10ετη υπηρετώ σε ΑΤ και ΤΑ της περιοχής των Αθηνών ως αξιωματικός υπηρεσίας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα 2 ετών τόσο από την ασφάλεια όσο και από το Τμήμα της περιοχής μου αποχωρούν αστυνομικοί που εκτελούν προανακριτικά καθήκοντα για φύλαξη στόχων και για υπηρεσίες του Αρχηγείου. Υπάρχει μια συστηματική αφαίμαξη των υπηρεσιών η οποία έχει φτάσει σε επίπεδο παραφροσύνης. Είναι αδιανόητο σε οποιονδήποτε θεωρείται manager να θεωρεί ότι μπορεί ένα Τμήμα του κέντρου να λειτουργήσει με 15 άτομα και η ασφάλεια με 11 -12 άτομα.

 Ο πολίτης καθημερινά προσέρχεται στις Υπηρεσίες μας για να εξυπηρετηθεί και βλέπει ένα πανικόβλητο αξιωματικό υπηρεσίας που έχει να πάρει καταθέσεις να καταγράψει συμβάντα να περαιώσει υποθέσεις να κάνει γνήσια , να φυλάει τους κρατούμενους να πάρει καταθέσεις για προκαταρκτικές που έχει χρεωμένες και μόνος του να φέρει σε πέρας αυτό το έργο. Όσο για ρεπό αδιανόητο γιατί αν πάρει τα οφειλόμενα ρεπό του θα κλείσει το τμήμα. Η ασφάλεια ακόμα χειρότερα, σωρός από έξω οι πολίτες, τα παρών , να πρέπει ο άνθρωπός να πάει σε αυτοψία σε χώρο εγκλήματος έξω και να μας κατεβάζει τους κρατούμενους στο τμήμα πέρα δώθε , να έχει ένα βουνό από δικογραφίες μπροστά του και να μην έχουν πιο να βάλουν νύχτα και να το κλείνουν τις περισσότερες φορές.

Με τις περιγραφόμενες συνθήκες είναι πραγματικά υπεράνθρωπο που αυτοί οι αστυνομικοί σε αυτές τις υπηρεσίες καταφέρνουν και εξυπηρετούν τον Πολίτη. Και αυτές τις υπηρεσίες που είναι η καρδιά της αστυνομίας γδύνει κάθε λίγο και λιγάκι η ΕΛΑΣ αποσπώντας του άτομα για φύλαξη πολιτικών, για μέτρα σε πορείες και τον τελευταίο καιρό και για υπηρεσίες του Αρχηγείου...αν είναι δυνατόν... Πραγματικά τους ενδιαφέρει ο Πολίτης??? Τους ενδιαφέρει να μειώσουν την εγκληματικότητα. 

Οι κινήσεις αλλά δείχνουν...και έρχονται και οι μεταθέσεις, που ένας τεράστιος αριθμός αστυνομιών θα φύγει από τα Τμήματα και τα ΤΑ για να κάνουν τα ρουσφέτια των συνδικαλιστών και των πολιτικών. Λυπάμαι πολύ ... Πραγματικά αν το επιτελείο του Πρωθυπουργικού γραφείου διαβάσει ποτέ το παρόν ας πάρει θέση. Η κυβέρνηση εκλέχτηκε βάζοντας σε υψηλή θέση την αστυνόμευση , το έγκλημα, το πεδίο...

Π.Α. Αρχιφύλακας και αστυνομικός Πρώτης γραμμής

 Υ.Γ. Προς Στρατηγό ΣΑΝΙΔΑ Μην αφαιμάζετε άλλο τα ΑΤ και ΤΑ.

 









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εκτός από τα ρεπό είμαστε εκτεθειμένη λόγω αυτής της λειψανδριας εκτελούμε υπηρεσίες ΜΌΝΟΙ ΜΑΣ ΦΥΛΆΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΈΝΑ ΆΤΟΜΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΈΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΦΥΛΆΜΕ ΣΤΟ ΕΛΑΙΏΝΑ 3500 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΈΝΑ ΆΤΟΜΟ ΕΝΣΤΟΛΟ
ΤΙ ΆΛΛΟ ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ ΔΗΛΑΔΗ
ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΚΚΟΥΣ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΦΥΛΟΥΣΑΝ ΝΥΧΤΑ ΤΡΕΙΣ ΤΏΡΑ ΦΥΛΑΕΙ ΕΝΑΣ. ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΙΔΡΏΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΆΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπηρετώ σε υπηρεσία τροχαίας στο κέντρο 10 χρόνια..Και με την τροχαία τα ίδια πράγματα...ολο φεύγουν αρκετοί και έρχονται με το σταγονόμετρο λιγότεροι..
Και αναρωτιέμαι.. Ο συνδικαλισμος που είναι να ασχοληθεί με αυτό;
Πονεμένη ιστορία, όλοι ξέρουμε τι εστι συνδικαλιστές..
Ο διοικητής και η διοίκηση της κάθε υπηρεσίας;
Μονο να βγαίνει η υπηρεσία τους ενδιαφέρει..ουτε ρεπό στο προσωπικό ούτε πόσο ζορίζεται το προσωπικό ούτε τίποτα..ξεχνάνε όμως κάτι..απο τη στιγμή που μια υπηρεσία έχει απαιτήσεις έχει και κάποιες υποχρεώσεις προς το προσωπικό τις οποίες δεν τις ικανοποιεί η κάθε διοίκηση με την δικαιολογία "υπηρεσιακες ανάγκες"...
Με αυτά που γίνονται άνετα μπορεί το προσωπικό να κινηθεί νομικά με δικηγόρο για να βρει το δίκιο του... Αλλά δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα για αυτό δυστυχώς..
Δυστυχώς η διοίκηση σκέφτεται μόνο το πως θα βγει η υπηρεσία αδιαφορώντας για το προσωπικό..αλλα εκείνοι τα ρεπό τους τα παίρνουν.. Τις αδειουλες τις κανονίζουν όποτε θέλουν..

Αποτυχία και απογοήτευση μόνο
Ο χρήστης ΗΛΙΑΣ είπε…
Διαχρονικό το πρόβλημα και μη θεραπεύσιμο διότι δεν ενδιαφέρει κανέναν. Σου λένε , άν έχεις μέσω φύγε αλλιώς κάτσε στον Άγιο Παντελεήμονα , Ομόνοια , Άγιο Δημήτριο, Ζεφύρι και.μη μιλάς. Μόνη άμυνά.μας ο επαγγελματισμός μας.και η συνεχή διεκδίκιση των δικαιωμάτων μας από την Διοίκηση, την Ένωση ή από όπου αλλού. Λευκή Βίβλος και νέα Αστυνομία σχεδιάζει του Υπουργείο. Καλύτερα να κρατήσουμε μικρό καλάθι. Οι Αξ/Υπ όπως είμαστε υα παραμείνουμε . Αλλά δεν πειράζει. Χαμόγελο και αλληλοβοήθεια. Αυτά φτάνουν. Καλούς συναδέλφους να έχεις δίπλα σου και τα στραβά του Υπουργείου θα τα αντιμετωπίσουμε.όπως και όλα τα καθημερινά υπηρεσιακά προβλήματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε νοιωθω απολυτα συναδελφε , εκτελων υπηρεσια αξυπ εχω πολλες φορες φτασει στο απροχωρητο μου ανεβηκε η πιεση και εβλεπα το εμφραγμα η το εγκεφαλικο να μου χτυπαει την πορτα , αρχισα να ζαλιζομαι αλλα αντεξα κανω ταυτοχρονα πολλαπλες υπηρεσιακες - προανακριτικες ενεργειες , συν τα τηλεφωνα συν οι πολιτες που ειναι τρελαμενοι και ξεσπανε πανω μας και θελουν ΤΩΡΑ εξυπηρετηση μη μπορωντας να περιμενουν εστω 5 λεπτα συν πολλα αλλα , και ημουν ΜΟΝΟΣ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ χωρις σκοπο χωρις βοηθο χωρις να συγκινειται διοικηση και γραμματεια , ειπα τελος δηλωνω ασθενεια και αποχωρω δεν μπορω αλλο δεν θα κατσω να χαλασω την υγεια μου να μεινω στον τοπο για κανεναν και καμια αστυνομια δεν μπορω να κανω την δουλεια 3 ατομων ταυτοχρονα μονος μου. Υπηρεσιες πρωτης υποδοχης εξυπηρετησης του πολιτη (σακος του μποξ) τα τμηματα , δεν αντεχεται ενας ανθρωπος ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ να αντιμετωπιζει την πιεση των πολιτων , τις χρεωμενες δικογραφιες , τα χρεωμενα παραπονα - εγγραφα , τα τηλεφωνηματα , τις καταγγελιες , την πληροφορηση των πολιτων , τις προσαγωγες , τα επεισοδια , τα αυτοφωρα , την χρεωση δημοσιων υλικων στον συναδελφο που ερχεται τελευταια στιγμη να αναλαβει υπηρεσια και βιαζεται να φυγει κτλ κτλ .
Ε Λ Ε Ο Σ