Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Τροχαία λειτουργεί ακόμα με βασιλικά διατάγματα - κείμενο αστυνομικού


Δημοσιεύουμε κείμενο, το οποίο λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr: Τροχαία μια διαχρονική υπηρεσία ,χρηστική,την οποία όμως έχουν αφήσει να λειτουργεί με βασιλικά διατάγματα! Ενώ πέραν και εκτός της εγκληματικότητας μαίνεται ένας ακόμη ακυρηχτος πόλεμος, αυτός στην άσφαλτο με δεκάδες θύματα από τροχαία.

Πλήθος παραβάσεων με τους οδηγούς να δείχνουν, να μην ξαφνιάζονται πια από τις συγκρούσεις αφού είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο στην καθημερινότητα τους. Πολλές 'φυλές' οδηγών σήμερα δείχνουν αδιαφορία στην τήρηση του ΚΟΚ ακόμη και μπροστά σε αστυνομική παρουσία. Όλα αυτά ενώ ο στόλος των οχημάτων ιδίως στην Αττική από την δεκαετία του 70,έχει δεκσπλασιαστεί σε συνδιασμό με τον πληθυσμό που έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί λόγω της αστυφιλίας. Ενώ το δόγμα της Τροχαίας αστυνόμευσης έχει παραμείνει στην δεκαετία του 70,σαν να μην πέρασε μια μέρα! Εν έτη 2021 υπάρχουν ακόμη πεζοί τροχονόμοι ως ρυθμιστές!

Πανευρωπαϊκή προτοτυπία (Σημ.Σε Αμερική και Καναδά ούτε σαν σκέψη)Αφού η διαχείριση της κυκλοφορίας εκεί γίνεται μέσα από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας. Όπου από εκεί γνωρίζουν οι πολίτες ότι μπορεί να βεβαιωθούν και πρόστιμα που θα τους σταλούν πληρωτέα.. στο σπίτι. Χωρίς ουρές ενστάσεων για εξυπηρέτηση δημοσίων σχέσεων. Περαιτέρω στην περίπτωση που θα διαπιστωθεί πρόβλημα σε κάποιο σημείο του οδικού δικτύου πράγμα σπάνιο,αφού όπου υπάρχει κίνηση τα φανάρια έχουν ρυθμιστεί από πρίν να δίνουν 'διπλή φάση'.Οπως και σε κομβικά σημεία έχουν τοποθετηθεί έξυπνα φανάρια με χρονόμετρα ή αισθητήρες κίνησης. Τότε και μόνο θα μεταβούν δίκυκλα ώστε να διευκολύνουν την κίνηση 'τραβώντας'!

Εδώ για το φαίνεσθαι πχ σε λεωφορους με τουλάχιστον εικοσιπέντε φανάρια κατά μήκος θα βάλουμε τρείς τροχονόμους για 'παρουσία'! Όπου όταν η επόμενη συμβολή με κεντρική αρτηρία λίγο μετά δεν έχει επίσης ανεπτυγμένους έταιρους τροχονόμους ή αυτοί τραβάνε για τις δικές τους οδούς!! Θα 'μπουκώσει'.. Στερωντας ελεγκτικό μηχανισμό που θα μπορούσε να αστυνομεύει τεχνικά τις οδούς. Όχι μόνο τις κεντρικές με σταθερά μπλόκα (που συνηθίζουν οι παραβάτες οδηγοί και παρακάπτουν) Αλλά και κινητούς σταθμούς που θα ελέγχουν περιφερειακούς δρόμους και οδούς, πέριξ σχολείων και άλλων κομβικών σημείων! Αυτό συμβαίνει γιατί κανείς δεν έχει ασχοληθεί με την Διεύθυνση Τροχαίας!

Θεωρόντας την τροχαία πολυτέλεια ή μη καίρια υπηρεσία . Προσπερνόντας τα θύματα της ασφάλτου.. Τους ανάπηρους με όλο το κόστος στην οικονομία,αλλά και την τεράστια προσφορά που έχει αυτή η υπηρεσία σε καιρικά φαινόμενα. (Χιόνια, βροχές,καύσωνες με αέρα, με εκτροπές, κλείσιμο οδών). Για την πρόληψη ατυχημάτων,πνιγμών και πυρκαγιών. Πράγματα που πιστώνονται στην πολιτική προστασία.Η οποία στέλνει έγγραφα μόνο από τα γραφεία της..

Ο πεζός ρυθμιστής τροχονόμος είναι μόνο ένα κομμάτι ο οποίος κινδυνεύει και ο ίδιος μιας και δεν υπάρχει μόνιμα και οι οδηγοί μη έχοντας συνηθίσει την παρουσία του δεν πειθαρχούν επαρκώς. Στον αντίποδα βρίσκονται οι καταγραφές για τις εταιρείες των υλικών ζημιών.. Αστικής φύσεως διάφορες δηλαδή που στις περισσότερες δυτικές χώρες γίνονται μέσω των ασφαλιστικών εταιρειών ή με χρέωση όταν καλείται επικουρικά η τροχαία! Σε όλα αυτά δεν αναφέρω τη διάθεση τροχονόμων σε καθήκοντα εντελώς ξένα στην αποστολή τους. Έχουμε δει 'τροχαίους' με τελαμώνα σε αίθουσες δικαστηρίων! Όταν κάποτε για να πας στην Τροχαία μετά την σχολή,ακολουθούσε μηνιαία εκπαίδευση και αργότερα δεκαπενθήμερη. Ενω σήμερα εν μια νυκτί βαφτίζεσαι τροχονόμος! Αυτά όλα ενώ ο πόλεμος στην άσφαλτο συνεχίζεται και η τροχαία μένει στον τροχονόμο με τα λευκά γάντια και τη σφυρίχτρα ,έχοντας κάνει μόνο άλμα στην κατάργηση του δοχείου που στεκόταν και της περικεφαλαίας!

Ο Εν ενεργεία αστυνομικός.









Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έλα στο τμήμα να περάσουμε καλά. Έμαθα μαζέψατε κόσμο κ βγάζει και δύο ρεπο την βδομάδα ή τροχαία αθηνων
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από το σκεπτικό σου και μόνο δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά, μικροψυχοι άνθρωποι σαν εσένα ότι και να τους δώσεις θα γκρινιάζουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτή η χώρα ρε μάγκα δεν σώζεται με τίποτα
Ο χρήστης Kristalinos είπε…
Έχει απόλυτο δίκαιο ο συνάδελφος, ακόμα είναι αναχρονιστικές οι υπηρεσίες της τροχαίας αλλά και οι διαταγές... Οπότε μας συμφέρει είμαστε Ευρωπαίοι κι όποτε όχι είμαστε χωροφυλακή...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δίκιο έχει ρε το παιδί και όχι μόνο αναχρονιστική η τροχαία.Εδω έφτιαξαν το μεγάλο περίπατο και έπηξε η Αθήνα στην κίνηση.Τωτησαν συγκοινωνιολόγος και άλλους άλλους πιστημονες αλλά όχι τους τροχονόμους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακόμη τα ίδια;Γι'αυτό δεν πάει τίποτε μπροστά
Τουλάχιστον ο συνάδερφος είναι εν ενεργεία και φαίνεται ότι ξέρει τι λέει
Έχει και κάτι πρώην
Επίτιμος πρόεδρος και απόστρατος ταξίαρχος γνώμη στα κανάλια
Πρώην στρατηγός και δικηγόρος και γράφει σαν να είναι νυν
Λες και όταν ήταν δεν μπορούσε να τα φτιάξει τώρα θυμήθηκε
Μπράβο συνάδερφος πες τα όσο είσαι εν ενεργεία και τα ζεις