Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΛΑΣ: 140 αστυνομικοί κατά των πορτοφολάδων σε Μετρό και ΗΣΑΠ ενόψει της τουριστικής σεζόν


Tην αποτροπή κλοπών πορτοφολιών, αποσκευών, κινητών τηλεφώνων ή άλλων πολύτιμων αντικειμένων από επιβάτες των συρμών του Μετρό και το ΗΣΑΠ θα έχουν ως κύρια αποστολή οι περίπου 140 αστυνομικοί που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ρίχνει στη μάχη κατά της εγκληματικότητας το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα περιπολούν με στολή ή με πολιτικά στο δίκτυο των 64 σταθμών που διατρέχουν την Αττική.

Η παρουσία τους κρίνεται επιβεβλημένη εξαιτίας του μεγάλου αριθμού μικροκλοπών αλλά και ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής σεζόν όπου θα επισκεφθούν εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες τη χώρα μας, πολλοί εκ των οποίων θα χρησιμοποιήσουν τους συρμούς για να μετακινηθούν από τον έναν σταθμό στον άλλον. Οι αστυνομικοί θα εποπτεύουν όλο το δίκτυο αλλά η έμφαση όπως είναι φυσικό θα δοθεί κυρίως σε σταθμούς όπως αυτούς του Μοναστηρακίου, της Ομόνοιας, του Συντάγματος και της Ακρόπολης που μπαινοβγαίνει αρκετός κόσμος. Παράλληλα θα δοθεί και σειρά υποδείξεων σε υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να αποφεύγουν τυχόν εντάσεις με επιβάτες, όπως είχε συμβεί προ μηνών με δύο αδέλφια που χτύπησαν με πολύ μεγάλη βιαιότητα έναν από τους εργαζόμενους των Σταθερών Συγκοινωνιών Α.Ε., γεγονός που καταγράφηκε και από τις κάμερες του μετρό, προκαλώντας αποτροπιασμό στο κοινωνικό σύνολο που τις είδε αργότερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Συν τοις άλλοις εκτιμάται ότι οι περίπου 140 αστυνομικοί θα αποτρέψουν τυχόν φθορές σε εγκαταστάσεις, συστήματα και μέσα της ΣΤΑΣΥ αλλά θα εστιάζουν και σε παραβάσεις των μέτρων κατά της πανδημίας. Στόχος θα είναι τέλος ακόμα και η αποτροπή αυτοκτονιών εάν αυτό είναι εφικτό, καθώς επίσης και τον περιορισμό των γκράφιτι που εγκυμονεί ακόμη και κινδύνους για την υγεία των νεαρών που επιχειρούν να γράψουν συνθήματα ή να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια σε τοίχους των σταθμών του ηλεκτρικού ή σε βαγόνια. Θυμίζουμε ότι δύο άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία τον Σεπτέμβριο του 2017 και τον Ιούλιο του 2020 στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν γκράφιτι.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσο και να τη λιβανίσετε αυτή την υπηρεσία, άχρηστη ήταν και άχρηστη θα είναι. Τα κορόιδα θα "ρουφάνε" καρκίνο στις αποβάθρες και κάποιοι άλλοι θα το παίζουν αφεντικά από το σπίτι τους.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Στα σεπολια ...μας εχουν ριμαξει.


Κλοπές αυτοκινήτων...μερικές οιλικές....καταστημάτων...σπιτιών...έχουν σταματήσει οι πολίτες να καταγγέλλουν ...θεέ μου τη ντροπή...απούσα πολιτεία...με τα πάντα πληρωμένα ασφάλεια φόροι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Xaxaxax. Θα βγάλει κόσμο από τα γραφεία δηλαδή? Η θα έχει τίποτα προσλήψεις? Που θα τους βρει όλους πάλι?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ότι και να κάνουν Ουγκάντα είναι. Το παιχνίδι έχει χαθεί εδώ και κάτι χρόνια. Βγάλτε καμία 500 Σκοπιές και συνοδείες ακόμα, οι καθαρίστριες στη Βουλή τίποτα παρκαδοροι δεν θέλουν συνοδεία και φύλαξη? Και αφήστε την αστυνόμευση και τα μέτρο, θα πάθουν τίποτα αυτοί ποιος θα καθαρίζει στην βουλή οπότε πρέπει να φυλάσσονται άμεσα.